Zaczęłam 14 tydzień w czwartek jak mi mi tą udana lekarka mówiłaJa czytałam ze jeżeli skończyłaś 3 miesiąc to im nie wolno cię zwolnić. Pytanie czy 14 tydzień to już łapie się pod 4 miesiąc? Bo to jest jakoś dziwnie liczone.
reklama
Hejka, u nas dzisiaj festyn z okazji dnia armii angielskiej
Było trochę atrakcji dla syna i dla reszty rodzinki, ja miałam frytki
Było trochę atrakcji dla syna i dla reszty rodzinki, ja miałam frytki
Załączniki
-
Screenshot_20180624-142027.jpg58,6 KB · Wyświetleń: 239
-
Screenshot_20180624-142043.jpg78,3 KB · Wyświetleń: 242
-
Screenshot_20180624-142121.jpg68,9 KB · Wyświetleń: 234
-
Screenshot_20180624-142133.jpg70,9 KB · Wyświetleń: 239
-
Screenshot_20180624-142303.jpg50,6 KB · Wyświetleń: 237
-
Screenshot_20180624-142243.jpg69,6 KB · Wyświetleń: 236
-
Screenshot_20180624-142253.jpg64,8 KB · Wyświetleń: 236
PatkaPatka
Fanka BB :)
Jeżeli Twoja umowa kończyła by się przed upływem 3mc wtedy mogą Cię zwolnić.Zaczęłam 14 tydzień w czwartek jak mi mi tą udana lekarka mówiła
motylkowelove
Dokładnie nie ma co zakładać z gory trzeba mieć świadomość i robić wszystko aby czuć się bezpiecznie [emoji4] ja na razie szukam tylko pozytywów i wierzę ze utule w grudniu Niunie [emoji7]Juliana moje pierwsze dziecko dostało 4-6-8 w Apgar i z doświadczenia wiem że ta 10 nic nie znaczy ;-) dzieci są silne i dadza sobie radę ;-) Grunt to się nie załamywać! Ja w pierwszej ciąży miałam krwotoki, wielowodzie, cholestaze a na koniec odkleiło mi się łożysko. W drugiej znowu wielowodzie i wody odeszły w 32tc. Ale daliśmy radę. Teraz lekarz mi mówił "proszę nie traktować słów lekarza jak wyrocznie wszystkiego nie wiemy i nie jest tak jak mówimy często"
Teraz plamienia m, pepowina dwunaczyniowa, pewnie będzie wielowodzie i cholera wie co jeszcze....
Boje się oczywiście, ale zaczynam już 16tc jak dotrwam do 34tc będę w domu ;-)
Każda wizyta u dr to ciśnienie że wypuścić do domu mnie nie chce.
Nie chce zło wróżyć ale u mnie to jak 6 w Toto lotka że coś się popuerniczy. Dobrze rozumiem strach, ale dla mnie Apgar to żaden wyznacznik, tylko cyferki które dają tylko ludzie.. dam radę pomimo strachu o którym nie pisze.
Widzisz motylku? Boje się jak Ty ;-) staram się jednak strasz tłamsić wiem że tu nadzieja w moim organizmie i woli boskiej.
Jeżeli Twoja umowa kończyła by się przed upływem 3mc wtedy mogą Cię zwolnić.
Umowa mi się kończy 30czerwca
PatkaPatka
To jeśli do tego czasu wejdziesz w 4mc to muszą umowę przedłużyć Ci do dnia porodu, jeżeli nie skończysz do tego czasu 3mc to mają prawo Cię zwolnić.Umowa mi się kończy 30czerwca
"Kodeks pracy w artykule 177 stanowi, że umowa o pracę zawarta:
- na czas określony lub
- na czas wykonania określonej pracy albo
- na okres próbny przekraczający jeden miesiąc,
motylkowelove
Okropne kiedy mówi to lekarz więc wspoczuje :/ ... ja to owszem ale sobie sama powtarzałam ze przynajmniej zachodze... byl to jedyny punkt zaczepienia , który jeszcze mnie jakoś rownowazyl w tym wszystkim bo znam osoby co starają sie latami i ronia bardzo to trudne :/To samo usłyszałam od lekarza po poronieniu. "Przynajmniej wiadomo, ze moze Pani zajsc w ciaze"- hehe no super pocieszenie więcej do niego nie wróciłam. Cóż, są różni lekarze, tak.jak ludzoe są różni. Moja przyjaciółka prowadziła u niego ciąŻe i była baaardzo zadowolona, a ja po kilku wizytach nie mogłam na gościa patrzeć.
Ja się witam niedzielnie. Gardło dalej boli śmietana sie w końcu ubiła, ale dosłownie nad nią płakałam dzisiaj mam wszystko głęboko, zwalniam tempo i odpoczywam miłego dnia!
Dagaa11
No tak, Ty poroniłaś wiecej niz jeden raz, wiec w Twoim wypadku, to ze w ogole zachodziłas w ciaze było hm..dobrym znakiem? Kurcze nie wiem jak to okreslic, ale mam nadzieje, ze wiesz co mam na myśli.Okropne kiedy mówi to lekarz więc wspoczuje :/ ... ja to owszem ale sobie sama powtarzałam ze przynajmniej zachodze... byl to jedyny punkt zaczepienia , który jeszcze mnie jakoś rownowazyl w tym wszystkim bo znam osoby co starają sie latami i ronia bardzo to trudne :/
motylkowelove
Mój miał byc Ksawery [emoji4] KsawciuDziewczyny jakie wam się podobają imiona dla chłopczyka ?
Jednak ma być Julka i już myślę się to nie zmieni [emoji7]
reklama