reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Strasznie mnie to meczy, że nie znam płci :( Niby nie powinno mieć to już znaczenia, bo najważniejsze, ze dzidzia zdrowa, ale ta ciekawość. Te ciuszki w sklepach i szukanie uniwersalnych :(. I boje się, że znowu dzidzia się nie pokaże i kolejny miesiąc będzie niepewności :(
Dokładnie miałam to samo taka czysta ciekawość [emoji4] mam nadzieję ze sie nic nie zmieni po wczoraj

reklama
No tak, Ty poroniłaś wiecej niz jeden raz, wiec w Twoim wypadku, to ze w ogole zachodziłas w ciaze było hm..dobrym znakiem? Kurcze nie wiem jak to okreslic, ale mam nadzieje, ze wiesz co mam na myśli.
Wiem wiem i sama naprawdę docenialam chociaż to ... ze do tych problemów nie dochodzi jeszcze zajście. Najgorsze bylo dla mnie usłyszeć ze nie donoszę nigdy ciąży i albo jeden lek zadziała albo nie :/
Ważne ze pokonujemy tygodnie i dzidzi rośnie [emoji4]

Musimy poczekać jeszcze trochę i będziemy wiedzieć co mamy w brzuszku ale ja nie mogę przejść koło sklepu bo jak zobaczę ładne ciuszki to już mam ochotę kupić

Ja nie kupowalam typowo ciazowej, tylko luzna i akurat mi sie trafila fajna :) tez mam sporo imprez jeszcze w lipcu i sierpniu i napewno brzuchol sie w niej do konca zmiesci :D
Stroj kapielowy to najlepiej dwuczesciowy i mozna kupic kazdy ;)

Ja już taking rozmowy z nim mam za sobą. Miało być tak, że on nie obiecuje a ja nie robie sobie nadziei.... A później ja coś zaproponuje, on się zgodzi a ja jak ta naiwna debil ka się uciesze, bo mi zależy, bo mogę coś fajnego zaplanować, albo najzwyczajniej w świecie wskoczyć w seksowną bieliznę, ogolic Cie na gładzi i wiedzieć, że mamy "randkę".... A on znowu pokazuje mi swoim zachowaniem środkowy palec i czuję się jak ściera do naczyń, brudna i w sumie nieciekawa w swojej atrakcyjności w porównaniu z kolegami i grami....
Faceci to egoisci jak nie wiem co. Ja od rana mam nerwy bo jak widze ze kazdy lezy dupa do gory ciągle chca jesc a ze zmywarki nikt nie wyjmie. Rozbilam z nerwow talerz przypadkowo a mezucdo mnie z buzia czy ja nie umiem powiedzieć. Nosz cholera jasna to nie widac ze trzeba wyjac ze zmywarki? Wszystko palcem trzeba pokazac. Podloga tez byla Jego do sprzatania po jego psie i oczywiście trzy razy posprzatal i zapomnial. Czsem wrazenie ze oni mózgów nie mają. A ja jak m mowic wszystko jak krowie na rowie to wole to zrobic sama, bo taka juz jestem zr nie umiem prosic o pomoc. Moj byly maz byl taki mądry, chlal codziennie, pijany jezdzil samochod z dziecmi i tez czesto mi gadał ze jestem beznadziejna, wyzywal mnie a ja go prosilam, straszylam , sznatazowalam a on bezczelnie mi sie smial w twarz ze i tal nie odejde bo gdzie i sama rady nie dam sobie. To sie zdziwil[emoji23][emoji23][emoji23] potem on plakal i to bardzo.
Hej mam na imię Aneta mogę do was dołączyć?
Hejo[emoji8] pewnie ze możesz
Dziewczyny mam pytanie jaj jestem w 14tygodniu . I pracowałam do czwartku,a umowę mam do 31czerwca a byłam na umowę na czas określony czy mogą mnie zwolnić jak poszłam na zwolnienie w czwartek?
Mysle ze nie moze Cie nikt zwolnic. A najlepiej to znajdz sobie w swoim miescie darmowa porade prawna i sie dowiedz u adwokata
Czesc dziewczyny
Pamiętacie mnie ??[emoji4][emoji4]
Pewniaszka[emoji8][emoji8][emoji8]
Wpadlam do Was zeby powiedziec ze jak tym razem wszystko dobrze pojdzievto znowu bede marcową mamą;-) pisze "znowu" bo juz core mam z 03.2017;-) a teraz bylby termin na 03.19.
W przyszly pt mam pierwsza wizyte u ginekologa a test wyszedl mi 18.04 w 35dc
Oooooooo !!!!!!!!! Trzymam kciuki!!![emoji7][emoji7][emoji7][emoji173][emoji173] cudownie![emoji7][emoji7][emoji7]
Dziewczyny, Wy też macie tak, że brzuch jest raz mniejszy, raz większy? Ostatnio miałam piłkę, dzisiaj wstałam niemal płaska.. nie wiem czy to normalne. Na wadze niby przybyło ale może ja po prostu przytyłam i ten większy brzuch też był od tego? No sama nie wiem.. wizytę mam dopiero w połowie lipca :/
Zalezy u mnie od zalatwienia sie[emoji23] nieraz ludzie mowia ze maly mam brzuch a innym razem ze jak w 6 mc
To od razu jak któraś wie gdzie kupię fajny ciążowy strój kąpielowy to też poproszę o informację :D
Ja patrzalam na necie. Wszystkie beznadziejne a jak jakis jest fajny to z 200 zl. Wiec pewnie sobie sama zrobię

reklama
Bo ja słyszałam i dużo osób mi mówi że nie można się głaskać po brzuchu i nie wiem jaka prawda
No niby w pierwszym trymestrze I na początku drugiego lepiej nie, jeśli jest ciaza zagrożona I podatna do skurczy to też lepiej nie, ale już od tego 15-16tc możesz I kremik nakładać itd byleby nie ma ac się po brzuchatku non stop :)

Do góry