reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Hej dziewczyny, czytam Was na bieżąco, ale nie udzielam sir, bo sie przeziebilam i czuje sie srednio :/ boli gardło, kaszel sie zaczyna i ogólnie czuje sie rozbita jak przy chorobie :/ mam nadzieje, że sama sobie z tym poradze...

Co do porodu- u mnie też w miare lekki. Pierwsza faza 6.5 godziny, druga 55 minut. Oxy miałam podana dzien wczesniej, no ale ruszył dopiero drugiego dnia. O znieczuleniu w naszym szpitalu można zapomnieć, ale było to 8 lat temu, wiec moze.cos sie zmieniło :)

reklama
Też mi wysyłka te ketony w moczu i to znaczy o braku rozpady, wapnia, magnezu bądź kwasu askorbinowego czy coś takiego. Ja kapie się w chlorku magnezu i pije kwas askorbinowy więc to zbagatelizowałam i lekarz też, on kazał mi powtarzać że względu na leukocyty których już nie było.

Próby wątrobowe nie są "normalnością" w ciąży, ja je miałam badane przy cholestazie ciążowej w pierwszej ciąży, stąd moje zdziwienie.

Dwie godziny od podania oksytocyny do urodzenia? Rany, ale super! U mnie sama faza partych trwała 1h36m :o
Bardzo szybko podzialal na mnie ta kroplowka, przy drugim jest
No to sie rozpisalam, @motylkowelove trzymam kciuki za wizyte i posz co u twojego bobasa slychac :) czy ktos jeszcze dzis ma?
ja ide sie szykowac na wesele choc pogoda paskudna :( pada deszcz i jest zimno ale dzis zmarzne.
Udanej imprezy tez bym się przeszła ma weselicho , ubierz cieple gacie żeby się nie przeziebic
Hej dziewczyny, czytam Was na bieżąco, ale nie udzielam sir, bo sie przeziebilam i czuje sie srednio :/ boli gardło, kaszel sie zaczyna i ogólnie czuje sie rozbita jak przy chorobie :/ mam nadzieje, że sama sobie z tym poradze...

Co do porodu- u mnie też w miare lekki. Pierwsza faza 6.5 godziny, druga 55 minut. Oxy miałam podana dzien wczesniej, no ale ruszył dopiero drugiego dnia. O znieczuleniu w naszym szpitalu można zapomnieć, ale było to 8 lat temu, wiec moze.cos sie zmieniło :)
Ja też od kilku dni chodzę z katarem i bólem gardła domowe metody średnio przynoszą rezultat we wtorek mam wizyte wiec jak nie będzie poprawy to poproszę o coś mocniejszego moja lekarka.
@motylkowelove powodzenia na wizycie .
Przyjemnej soboty:)

U mnie tez pierwszy porod z oxy 7 godzin i po wszystkim a drugi nawet nie pamiętam. 15 min na porodowce[emoji23] 5 min sam poród, ale po roku od pierwszego to dlatego tak szybko. Teraz mam nadzieję że tez szybciutko pójdzie[emoji123]

Daga dużo zdrówka[emoji8] taka pogoda chyba. U nas dwa dni temu 38 stopni w słońcu a nagle 16[emoji53]

Ja dzisiaj jakas rozdrażniona jestem strasznie. Mezowi sie oberwalo. Bo jak widze ze ledwo co wstanie to siedzi z telefonem to mi sie krew gotuje. Caly dzien gap sie w telefon a ja przez to czuje sie czasem jak piąte koło u wozu. A tak mnie to wkurza jak nic innego. Potem przylazi i sie przymila ze seksu chce. A w nos niech mnie pocaluje. Teraz będzie kara. Wie ze mnie wkurza jego ciagle siedzenie z telefonem to robi to caly czas. To ja mu pokaże teraz.

Musze jakas ksiazke nowa kupic bo czytac nie mam co . Macie cos co polecacie fajnego? Lubię takie rodzinne o miłości (ale bez przesady jak Harlequiny) teraz skończyłam "Sekretne życie mamuśki" śmiechowe [emoji23]

Mezu poszedł na siłownię bo mu powiedziałam co o nim myślę a ja chyba dzis z łóżka nie wyjdę. Niech sobie sam tylek obsluguje[emoji23]

reklama
Daga dużo zdrówka[emoji8] taka pogoda chyba. U nas dwa dni temu 38 stopni w słońcu a nagle 16[emoji53]

Ja dzisiaj jakas rozdrażniona jestem strasznie. Mezowi sie oberwalo. Bo jak widze ze ledwo co wstanie to siedzi z telefonem to mi sie krew gotuje. Caly dzien gap sie w telefon a ja przez to czuje sie czasem jak piąte koło u wozu. A tak mnie to wkurza jak nic innego. Potem przylazi i sie przymila ze seksu chce. A w nos niech mnie pocaluje. Teraz będzie kara. Wie ze mnie wkurza jego ciagle siedzenie z telefonem to robi to caly czas. To ja mu pokaże teraz.

Musze jakas ksiazke nowa kupic bo czytac nie mam co . Macie cos co polecacie fajnego? Lubię takie rodzinne o miłości (ale bez przesady jak Harlequiny) teraz skończyłam "Sekretne życie mamuśki" śmiechowe [emoji23]

Mezu poszedł na siłownię bo mu powiedziałam co o nim myślę a ja chyba dzis z łóżka nie wyjdę. Niech sobie sam tylek obsluguje[emoji23]
Ja to zwolennikiem kryminałów. Ale może "a ja zem jej powiedziała". Można się uśmiać. Dobra jest!;)

Do góry