reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Zapisałam się do szkoły rodzenia i będę chodzić na zajęcia od początku sierpnia :) Czy któraś, będąca teraz w pierwszej ciąży też się zapisuje do szkoły rodzenia??
Ja wybrałam taką szkołę, gdzie moja siostra chodziła i mają tam super zniżki do banku krwi pępowinowej. Mam nadzieję, że też się załapię na zniżkę :)

A w którym jesteś tyg? Na tel nie widzę a zastanawiam się czy to już czas?

reklama
Jesteście senne?
Ja muszę codziennie zaliczyć drzemkę bo inaczej nie funkcjonuje, a w ciągu dnia wypić z 2-3 kawy (siury, nie żadne mocne i z dużą ilością mleka) bo inaczej padam. Niby w II trymestrze powinno ustąpić a u mnie chyba nawet gorzej niż w pierwszym ;/
Ja teraz jak tylko się położę to zaraz się oczy zamykają, ale córa nie pozwala na spanie... [emoji6]

Jesteście senne?
Ja muszę codziennie zaliczyć drzemkę bo inaczej nie funkcjonuje, a w ciągu dnia wypić z 2-3 kawy (siury, nie żadne mocne i z dużą ilością mleka) bo inaczej padam. Niby w II trymestrze powinno ustąpić a u mnie chyba nawet gorzej niż w pierwszym ;/

Ja tez śpię codziennie, przynajmniej godzinkę muszę zaliczyć z tym ze kawy nie pije bo mnie odrzuciło.

Matko tak produkujecie, ja przy swoich dwóch diabelkach nie daje rady Was doczytać a potem robię to trochę niedokladnie.

Kruszka ja też miałam dwa CC, pierwsze 2,5 roku temu i drugie 13 miesięcy temu, po drugiej cesarce na 3 dzień siedziałam w rabacie i pielilam, oczywiście swoim tempem ale nie byłam jakaś mega obolała. Zastanawiam się czy po takich atrakcjach mogę sn, choć lekarz już mówił "ojej znowu cesarka, nie chce mi się już ich robić" więc pewnie sn nie wchodzi w grę ze względu na ryzyko pęknięcia macicy, chyba... Nie znam się.

Aneta bo to chyba Ty pisałaś, dlaczego robiłaś próby wątrobowe??

Motylku doczekasz się i Ty bobasa ;-)

Ja do szkoły rodzenia się nie wybieram, nawet nie mam na takie cudowności czasu.

Na spacery nie wiem czy chodzić będę, będę miała trójkę malutkich dzieci w domu i męża który ciężko pracuje całymi dniami, ale nie ważne czy mróz czy nie ja na pewno będę werandowac na tarasie bobasa. Moje 2020 kg też werandowalam i wychodziłam z nim na spacery, dluuugie a urodził się pozna jesienia. A Bubu urodził się wiosna wiec mrozy go ominęły, za to w rampersach się wietrzyl na ogrodzie.

Nie nadążam za Wami;) z grubsza nadrobilam i widzę temat porodów
U mnie poszło szybko o 6 rano zaczęły sączyc mi się wody zadzwoniłam po przyjaciółkę żeby zawiózł mnie do szpitala bo mąż był w delegacji za granicą . O 7 byliśmy w szpitalu ale bez żadnych bóli i skurczy kazali mi ćwiczyć itp ale bez skutku o 9 podali oxytocyne i po chwili jak zaczęły się bóle to pamiętam wszystko przez mgle , to było coś czego nie idzie opisać , byłam w jakimś innym świecie. Miałam swoją położna która mnie masowala polewala prysznicem przykleja jakieś elektrody i mnie to masowalo i cały czas cos wymyślala ale ból i tak byl nie do zniesienia .. ale o 11 miałam już swojego bobo na rękach i szybko zapomniałam o tym bólu .

Co do drzemek to jest to obowiązkowy punkt każdego dnia godzina 15 i odpływam.

Kacprysiowo też już robiłam proby wątrobowe wyszły dobrze ale co jakiś czas chyba się powtarza . Trudno mi powiedzieć jak jest realnie ze zleceniami tego wszystkiego ale ja mam robione dużo badań ciągle więc to inaczej tez

Ja juz po zabiegu wycięcia znamienia z brzucha i stwierdzam, że nie wyobrażam sobie cesarki. Mam tylko 5 szwów ale chodze zgięta i kręgosłup wysiada po paru godzinach. Dodatkowo na tym stole im zemdlałam :D chciałabym spróbować naturalnie urodzić, zobaczymy co to bedzie. Poki co o tym nie mysle :)

reklama
Do góry