reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

Ostatnio mrozy są małe, to może i w tym roku nie będzie zimy. Albo będzie w kwietniu kiedy będą już Maluszki większe [emoji23] a właśnie, ja nigdy nie używam tej "przykrywki " do wózka.
W sumie nie wiem czemu, ale jakoś mnie wkurza [emoji23]
Ojw zeszłym roku nawet trochę śnieg posypał, ba, kojarzę jak jechałam do Walii odebrać mojego szczeniaka że spało a to był 17 marca :) no i dwa czy trzy razy było pomarańczowe strzeże ie że sniezyca, u mnie połowy pracowników przez kilka dni nie było, bo nie mieli jak dojechać.... :D

reklama
Hahaaha no ja wiem , ale w sensie do czego wkładacie czy do gondoli czy nosidełka jakiegoś :D bo te gondole mają uchwyty ? chyba nie bo odeczpiane od wózka
A to ja nie do końca rozumiem pytanie ;) Ta gondola ze zdjęcia ma uchwyt w daszku. Jeśli idę na spacer, to znoszę sobie najpierw na dół stelaż wózka, a potem wracam po bobasa włożonego już do gondoli i montuję gondolę na stelażu (to są dosłownie dwa kliknięcia, dziecko może być w środku).

U nas będzie 19 m-cy, więc niecałe 2 lata, jestem pozytywnie nastawiona :D [emoji16]

Napewno bedzie dobrze :) a jak reaguje na brzuszek? ja swojej cala ciaze mowilam ze tam jest dzidzius i ze bedzie sie z nim bawic itd, najgorsze bylo dla mnie rozstanie jak musialam isc do szpitala i ja zostawic na pare dni.

Na początku zamierzam w gondoli, strasznie mi się serce kraje, jak widzę mamy z dziecmi spacerujące po mieście w nosidle+stelażu (ono służy tylko do przewożenia w aucie). Wiem, ze wygoda dla mam, ale strasznie źle wpływa na kręgosłup dzieciątka.
A swoją drogą zaczyna mnie pomału korcić i oglądam czasami wozki w internecie [emoji4]

Ja to juz mam wybrany :D ale spacerowke bo ten co mam 3w1 postanowilam zostawic a kupic dobra spacerowke.

@Milkchocolate szyj, szyj ;) posciel do wozka czy lozeczka szyje sie bardzo latwo :) ja uszyje albo minky i bawelna albo bawelna i taki fajny puszysty material ala baranek :) dlatego odrzucam mysl o śpiworku.

Sliczna masz córeczkę, az mi sie chce juz moją tulic :) i te spineczki, gumeczki, sukieneczki...:D

A to ja też nie bo u mnie w Bieszczadach jak zasypie czy gwizdnie to nie wyjde :D chodziło mi własnie czym ze szpitala do domu bo to takie małe ciepłe hihi
Aaa, ten post mi się nie odświeżył. No ze szpitala to w foteliku. Zakładasz ciepłe ubranko (broń Boże puchowy kombinezon do fotelika!) i czapeczkę, otulasz cieplutko kocykiem po sam nos i ciśniesz do samochodu :D

Kochane widzę że moje pytanie umknęło :)

Co sądzicie o szczepionce na krztusiec w ciazy?
Ja bym się w ciąży niczym nie zadzczepila.
Przypomnialo mi sie . miałam Was zapytac jak wiadomo nasze dzieciaczki urodza sie zima i potrzeba spiworu do wozka. Patrzyłam ,ze na allegro sa teraz promocje na nie. Bo cena spiworow jesienna pora bedzie rosla w gore 200-400 zl . a na allegro widzialam za 90 zl w promocji .zastanawiam się czy nie kupic juz. Czy ktoras juz o tym myślała?
Nigdy nie miałam śpiworka do gondoli. Kombinezon i ciepły kocyk oraz ta "przykrywka" spokojnie nam wystarczaly. Na spacer wychodzilismy tak -10 st. Teraz również nie zamierzam kupować śpiworka. Nadal mam ten ciepły kocyk ;)

A to ja też nie bo u mnie w Bieszczadach jak zasypie czy gwizdnie to nie wyjde :D chodziło mi własnie czym ze szpitala do domu bo to takie małe ciepłe hihi

Aaa ze szpitala :) jesli samochodem to raczej tylko fotelik/nosidelko bo chyba malo ktora gondola jest taka zeby dalo sie przewozic w niej dziecko. A w zimie to raczej tylko samochod zostaje. Ja planuje kupic kombinezon jak na zdjeciu plus oslonka na nozki w foteliku i daszek na daszek zarzucic pieluszke tetrowa lub kocyk i wydaje mi sie ze wystarczy :)

Ja bym się w ciąży niczym nie zadzczepila.

Nigdy nie miałam śpiworka do gondoli. Kombinezon i ciepły kocyk oraz ta "przykrywka" spokojnie nam wystarczaly. Na spacer wychodzilismy tak -10 st. Teraz również nie zamierzam kupować śpiworka. Nadal mam ten ciepły kocyk ;)
Widzisz a mi sam nhs (NFZ z UK) wysłał list z przypomnieniem że od 16tc powinnam się zaszczepić.... I już sama nie wiem....

reklama
Aaa hahaha i nie dodalam zdjecia :D
Capture+_2018-06-14-23-11-06.png

Załączniki

• Capture+_2018-06-14-23-11-06.png
    Capture+_2018-06-14-23-11-06.png
    339,5 KB · Wyświetleń: 220
Do góry