Ojw zeszłym roku nawet trochę śnieg posypał, ba, kojarzę jak jechałam do Walii odebrać mojego szczeniaka że spało a to był 17 marca no i dwa czy trzy razy było pomarańczowe strzeże ie że sniezyca, u mnie połowy pracowników przez kilka dni nie było, bo nie mieli jak dojechać....Ostatnio mrozy są małe, to może i w tym roku nie będzie zimy. Albo będzie w kwietniu kiedy będą już Maluszki większe [emoji23] a właśnie, ja nigdy nie używam tej "przykrywki " do wózka.
W sumie nie wiem czemu, ale jakoś mnie wkurza [emoji23]
reklama
No właśnie ze szpitala do domu w auto i w foteliku samochodowym w UK. Inaczej Ci dziecka nie wypuszczaA to ja też nie bo u mnie w Bieszczadach jak zasypie czy gwizdnie to nie wyjde chodziło mi własnie czym ze szpitala do domu bo to takie małe ciepłe hihi
HappyElephant
Fanka BB :)
A to ja nie do końca rozumiem pytanie Ta gondola ze zdjęcia ma uchwyt w daszku. Jeśli idę na spacer, to znoszę sobie najpierw na dół stelaż wózka, a potem wracam po bobasa włożonego już do gondoli i montuję gondolę na stelażu (to są dosłownie dwa kliknięcia, dziecko może być w środku).Hahaaha no ja wiem , ale w sensie do czego wkładacie czy do gondoli czy nosidełka jakiegoś bo te gondole mają uchwyty ? chyba nie bo odeczpiane od wózka
Anet29
U nas będzie 19 m-cy, więc niecałe 2 lata, jestem pozytywnie nastawiona [emoji16]
Napewno bedzie dobrze a jak reaguje na brzuszek? ja swojej cala ciaze mowilam ze tam jest dzidzius i ze bedzie sie z nim bawic itd, najgorsze bylo dla mnie rozstanie jak musialam isc do szpitala i ja zostawic na pare dni.
Na początku zamierzam w gondoli, strasznie mi się serce kraje, jak widzę mamy z dziecmi spacerujące po mieście w nosidle+stelażu (ono służy tylko do przewożenia w aucie). Wiem, ze wygoda dla mam, ale strasznie źle wpływa na kręgosłup dzieciątka.
A swoją drogą zaczyna mnie pomału korcić i oglądam czasami wozki w internecie [emoji4]
Ja to juz mam wybrany ale spacerowke bo ten co mam 3w1 postanowilam zostawic a kupic dobra spacerowke.
Sabi32
@Milkchocolate szyj, szyj posciel do wozka czy lozeczka szyje sie bardzo latwo ja uszyje albo minky i bawelna albo bawelna i taki fajny puszysty material ala baranek dlatego odrzucam mysl o śpiworku.
Sliczna masz córeczkę, az mi sie chce juz moją tulic i te spineczki, gumeczki, sukieneczki...
Sliczna masz córeczkę, az mi sie chce juz moją tulic i te spineczki, gumeczki, sukieneczki...
HappyElephant
Aaa, ten post mi się nie odświeżył. No ze szpitala to w foteliku. Zakładasz ciepłe ubranko (broń Boże puchowy kombinezon do fotelika!) i czapeczkę, otulasz cieplutko kocykiem po sam nos i ciśniesz do samochoduA to ja też nie bo u mnie w Bieszczadach jak zasypie czy gwizdnie to nie wyjde chodziło mi własnie czym ze szpitala do domu bo to takie małe ciepłe hihi
G
gość 94049
Gość
Ja bym się w ciąży niczym nie zadzczepila.Kochane widzę że moje pytanie umknęło
Co sądzicie o szczepionce na krztusiec w ciazy?
Nigdy nie miałam śpiworka do gondoli. Kombinezon i ciepły kocyk oraz ta "przykrywka" spokojnie nam wystarczaly. Na spacer wychodzilismy tak -10 st. Teraz również nie zamierzam kupować śpiworka. Nadal mam ten ciepły kocykPrzypomnialo mi sie . miałam Was zapytac jak wiadomo nasze dzieciaczki urodza sie zima i potrzeba spiworu do wozka. Patrzyłam ,ze na allegro sa teraz promocje na nie. Bo cena spiworow jesienna pora bedzie rosla w gore 200-400 zl . a na allegro widzialam za 90 zl w promocji .zastanawiam się czy nie kupic juz. Czy ktoras juz o tym myślała?
Anet29
A to ja też nie bo u mnie w Bieszczadach jak zasypie czy gwizdnie to nie wyjde chodziło mi własnie czym ze szpitala do domu bo to takie małe ciepłe hihi
Aaa ze szpitala jesli samochodem to raczej tylko fotelik/nosidelko bo chyba malo ktora gondola jest taka zeby dalo sie przewozic w niej dziecko. A w zimie to raczej tylko samochod zostaje. Ja planuje kupic kombinezon jak na zdjeciu plus oslonka na nozki w foteliku i daszek na daszek zarzucic pieluszke tetrowa lub kocyk i wydaje mi sie ze wystarczy
Widzisz a mi sam nhs (NFZ z UK) wysłał list z przypomnieniem że od 16tc powinnam się zaszczepić.... I już sama nie wiem....Ja bym się w ciąży niczym nie zadzczepila.
Nigdy nie miałam śpiworka do gondoli. Kombinezon i ciepły kocyk oraz ta "przykrywka" spokojnie nam wystarczaly. Na spacer wychodzilismy tak -10 st. Teraz również nie zamierzam kupować śpiworka. Nadal mam ten ciepły kocyk
reklama