reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Przypomnialo mi sie . miałam Was zapytac jak wiadomo nasze dzieciaczki urodza sie zima i potrzeba spiworu do wozka. Patrzyłam ,ze na allegro sa teraz promocje na nie. Bo cena spiworow jesienna pora bedzie rosla w gore 200-400 zl . a na allegro widzialam za 90 zl w promocji .zastanawiam się czy nie kupic juz. Czy ktoras juz o tym myślała?
Ja dla córki kupiłam na allegro za ok 55zł z polarem, na zewnątrz warstwa nieprzakalna. Ale kupiłam dłuższy, miał na długość bodajże 100cm. Uzywalysmy go w chłodne dni zimą i jesienią aż młoda sama zrezygnowala z wózka, więc tym razem też Napewno taki kupię. A i używałam od początku czyli w gondoli trochę pozawijalam i wszedł [emoji4] i potem spacerowki.

To jest kombinezon, w którym pasy idą pod spodem? Możliwe, że też się za czymś takim rozejrzę. Jeszcze się zastanawiam. Starszy z marca, to aż takie ocieplenia nie były potrzebne.

Gdy wychodziliśmy z młodym, mąż zapomniał przywieźć kocyk, a była 22, marzec, więc za chłodno na brak koca. Okryliśmy go... ręcznikiem kąpielowym :D

Nie widzialam go jeszcze na zywo :D ale ta zasuwke na srodku odsuwasz zeby ten pas srodkowy tam wszedl tak przynajmniej mi sie wydaje :D

Ja ostatnio w kosciele jak uslyszalam ze male dziecko placze to sama prawie sie poplakalam, ciezko mi bylo wytrzymac dopiero jak gosc wyjechal na pole to i mi przeszlo :)

Z pepco niektore sie lubia rozciagac np. body ktore nie maja zatrzaskow przy szyj :)

Wyszly mi ketony w moczu, czy ktoras tak miala? co to moze oznaczac? zostawilam wyniki w samochodzie bo w morfologi tez mam tak sobie eh. Bilirubina wyszla 18,3 norma do 20,5 wiec tez w tej gornej granicy...
Mi też wyszły wczoraj ketony w moczu. Lekarz powiedział że to przez to że schudłam 9 kg. Nie rozbija się cukier tylko już tłuszcz czy coś takiego. Mogą też oznaczać cukrzycę. Ale jeśli też schudłas to pewnie przez to.[emoji6]

A ja id zawsze gole nogi na mydło :D mozecie sie śmiać, ale wszelkie kremy czy pianki wywoływały uczulenie...no i maszynka tylko meska z wilkinsona :)
Jak ostatnio kupilam takie maszynki- bo mi wszystko jedno jakie[emoji23] to mezu mnie pyta co za brzytwy kupilam hahahahaah [emoji23][emoji23][emoji23] bo on woli do pach moje babskie[emoji23]

Jak bedzie duzy mroz to ja sie z dzieckiem na pole nawet nie wybieram, zreszta nawet spacerowac nie zamierzam w zimie z takim maluchem jedynie przeniesc do samochodu i w droge, gondole bede uzywac tylko w domu, fotelik do wychodzenia z domu :)

Maz mi przyniesie po pracy wyniki to napisze dokladnie czego jeszcze mam za duzo a czego za malo, te ketony tak mi utkwily w pamieci

Ale ze Wgle nie będziesz zabierała na zewnątrz na spacery maleństwa do wiosny? :) pytam bo u mnie zero doświadczenia ale czytałam ze jak się maluchowi ustabilizuje termoregulacja to jak najbardziej na spacery.

reklama
Jak bedzie duzy mroz to ja sie z dzieckiem na pole nawet nie wybieram, zreszta nawet spacerowac nie zamierzam w zimie z takim maluchem jedynie przeniesc do samochodu i w droge, gondole bede uzywac tylko w domu, fotelik do wychodzenia z domu :)

Maz mi przyniesie po pracy wyniki to napisze dokladnie czego jeszcze mam za duzo a czego za malo, te ketony tak mi utkwily w pamieci
Jak to nie bedziesz spacerowala. Dziecko powinno codziennie wychodzic chyba ze duzy mróz bedzie. Ja syna urodzilam w 26 października i cala zime z nim spacerowalam choc na krotki spacer. To twoje pierwsze?

Do góry