reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Mlodsza jak byla malutka to byla identyczna jak starsza w jej wieku :)
Dokladnie 2 lata i 2 miesiace, teraz u mnie bedzie pomiedzy mlodsza a grudniowym dzidziem 2 lata i 3 miesiace :D hmm na poczatku starsza byla troche zazdrosna ale angazowalam ja w to co sie dalo tzn przynies pieluszke, wytrzyj jej buzie itp i to sie bardzo sprawdzalo bo nie czula sie odrzucona :) najlepsze bylo jak mala miala 2 miesiace a ta ja parowka nakarmila :D musialam wytlumaczyc ze ona tylko cyca i mleko, czasem trzeba bylo uwazac zeby jej czegos nie zrobila bo wiadomo to tylko dziecko czasem chciala przytulic itd za to teraz jest ekstra rozmawiaja razem, chodza za rece i czasem sie nawet kloca :) hehe wydaje mi sie ze taka roznica jest najlepsza.
U nas będzie 19 m-cy, więc niecałe 2 lata, jestem pozytywnie nastawiona :D [emoji16]

reklama
Mi wyszeł raz kwas askorbinowy ale sie nie podmyłam przed badaniem i temu :/ ketony to hm mamusie muszą powiedzieć bo ja w ciążowych tych to nie znam sie :/

Dzieci będziecie zimą przywozić w nosidełkach / fotelikach gondolach ? ciekawe czy bedzie mroźno
Na początku zamierzam w gondoli, strasznie mi się serce kraje, jak widzę mamy z dziecmi spacerujące po mieście w nosidle+stelażu (ono służy tylko do przewożenia w aucie). Wiem, ze wygoda dla mam, ale strasznie źle wpływa na kręgosłup dzieciątka.
A swoją drogą zaczyna mnie pomału korcić i oglądam czasami wozki w internecie [emoji4]

No jak nie potrzebny do gondoli. Mimo ze ma kombinezon musi byc spiwor. Ja przy synu pamietam mialam. Jak beda mrozy to kocyk nie wystarczy
Mam taką gondolę jak na zdjęciu i uważam, że kombinezon wystarczy. Najwyżej zamiast jednym kocykiem, otulę dwoma. Zresztą w UK zimy są łagodniejsze niż w Polsce :)

BJ95781-bj-prams-item-alt.jpg

Dzieci będziecie zimą przywozić w nosidełkach / fotelikach gondolach ? ciekawe czy bedzie mroźno
Przywozić do domu? W UK bez fotelika nie wypisują :D W każdym razie nie z mojego szpitala.

Na początku zamierzam w gondoli, strasznie mi się serce kraje, jak widzę mamy z dziecmi spacerujące po mieście w nosidle+stelażu (ono służy tylko do przewożenia w aucie). Wiem, ze wygoda dla mam, ale strasznie źle wpływa na kręgosłup dzieciątka.
A swoją drogą zaczyna mnie pomału korcić i oglądam czasami wozki w internecie [emoji4]
No.. też mnie razi ten widok, zarówno jak noszą w wisiadle.. ostatnio spotkałam panią, która miała w wisiadle 2 mczbe dziecko.
Nie mam w zwyczaju się wtrącać ale chciało mi się płakać jak na to patrzyłam..

Mi wyszeł raz kwas askorbinowy ale sie nie podmyłam przed badaniem i temu :/ ketony to hm mamusie muszą powiedzieć bo ja w ciążowych tych to nie znam sie :/

Jak bedzie duzy mroz to ja sie z dzieckiem na pole nawet nie wybieram, zreszta nawet spacerowac nie zamierzam w zimie z takim maluchem jedynie przeniesc do samochodu i w droge, gondole bede uzywac tylko w domu, fotelik do wychodzenia z domu :)

Maz mi przyniesie po pracy wyniki to napisze dokladnie czego jeszcze mam za duzo a czego za malo, te ketony tak mi utkwily w pamieci

No to i ja dodam mojego urwiska :) będzie miał skończone 7 lat, jak się jego braci, ek pojawi :) :) :)
Screenshot_20180622-143429.jpg
Screenshot_20180622-143356.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180622-143429.jpg
    Screenshot_20180622-143429.jpg
    55,8 KB · Wyświetleń: 208
  • Screenshot_20180622-143356.jpg
    Screenshot_20180622-143356.jpg
    68,3 KB · Wyświetleń: 209
Mam taką gondolę jak na zdjęciu i uważam, że kombinezon wystarczy. Najwyżej zamiast jednym kocykiem, otulę dwoma. Zresztą w UK zimy są łagodniejsze niż w Polsce :)

Przywozić do domu? W UK bez fotelika nie wypisują :D W każdym razie nie z mojego szpitala.
Ostatnio mrozy są małe, to może i w tym roku nie będzie zimy. Albo będzie w kwietniu kiedy będą już Maluszki większe [emoji23] a właśnie, ja nigdy nie używam tej "przykrywki " do wózka.
W sumie nie wiem czemu, ale jakoś mnie wkurza [emoji23]

Ja już sama nie wiem, jaki wózek będę chciała dla młodego... Z jednej strony kuszą mnie markowe w cenach £700-£800 funta, wydają się solidne no i mają dobre opinie i wyglądają dobrze.... Ale z drugiej strony są też śliczne wózki, wyglądające na równie solidne za £300-£400 ale za to firmy krzak.... :/

Hahaaha no ja wiem , ale w sensie do czego wkładacie czy do gondoli czy nosidełka jakiegoś :D bo te gondole mają uchwyty ? chyba nie bo odeczpiane od wózka

reklama
Jak bedzie duzy mroz to ja sie z dzieckiem na pole nawet nie wybieram, zreszta nawet spacerowac nie zamierzam w zimie z takim maluchem jedynie przeniesc do samochodu i w droge, gondole bede uzywac tylko w domu, fotelik do wychodzenia z domu :)

Maz mi przyniesie po pracy wyniki to napisze dokladnie czego jeszcze mam za duzo a czego za malo, te ketony tak mi utkwily w pamieci

A to ja też nie bo u mnie w Bieszczadach jak zasypie czy gwizdnie to nie wyjde :D chodziło mi własnie czym ze szpitala do domu bo to takie małe ciepłe hihi

Do góry