reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Mlodsza jak byla malutka to byla identyczna jak starsza w jej wieku :)
Dokladnie 2 lata i 2 miesiace, teraz u mnie bedzie pomiedzy mlodsza a grudniowym dzidziem 2 lata i 3 miesiace :D hmm na poczatku starsza byla troche zazdrosna ale angazowalam ja w to co sie dalo tzn przynies pieluszke, wytrzyj jej buzie itp i to sie bardzo sprawdzalo bo nie czula sie odrzucona :) najlepsze bylo jak mala miala 2 miesiace a ta ja parowka nakarmila :D musialam wytlumaczyc ze ona tylko cyca i mleko, czasem trzeba bylo uwazac zeby jej czegos nie zrobila bo wiadomo to tylko dziecko czasem chciala przytulic itd za to teraz jest ekstra rozmawiaja razem, chodza za rece i czasem sie nawet kloca :) hehe wydaje mi sie ze taka roznica jest najlepsza.
U nas będzie 19 m-cy, więc niecałe 2 lata, jestem pozytywnie nastawiona :D [emoji16]

reklama
Mi wyszeł raz kwas askorbinowy ale sie nie podmyłam przed badaniem i temu :/ ketony to hm mamusie muszą powiedzieć bo ja w ciążowych tych to nie znam sie :/

Dzieci będziecie zimą przywozić w nosidełkach / fotelikach gondolach ? ciekawe czy bedzie mroźno
Na początku zamierzam w gondoli, strasznie mi się serce kraje, jak widzę mamy z dziecmi spacerujące po mieście w nosidle+stelażu (ono służy tylko do przewożenia w aucie). Wiem, ze wygoda dla mam, ale strasznie źle wpływa na kręgosłup dzieciątka.
A swoją drogą zaczyna mnie pomału korcić i oglądam czasami wozki w internecie [emoji4]

No jak nie potrzebny do gondoli. Mimo ze ma kombinezon musi byc spiwor. Ja przy synu pamietam mialam. Jak beda mrozy to kocyk nie wystarczy
Mam taką gondolę jak na zdjęciu i uważam, że kombinezon wystarczy. Najwyżej zamiast jednym kocykiem, otulę dwoma. Zresztą w UK zimy są łagodniejsze niż w Polsce :)

BJ95781-bj-prams-item-alt.jpg

Dzieci będziecie zimą przywozić w nosidełkach / fotelikach gondolach ? ciekawe czy bedzie mroźno
Przywozić do domu? W UK bez fotelika nie wypisują :D W każdym razie nie z mojego szpitala.

Na początku zamierzam w gondoli, strasznie mi się serce kraje, jak widzę mamy z dziecmi spacerujące po mieście w nosidle+stelażu (ono służy tylko do przewożenia w aucie). Wiem, ze wygoda dla mam, ale strasznie źle wpływa na kręgosłup dzieciątka.
A swoją drogą zaczyna mnie pomału korcić i oglądam czasami wozki w internecie [emoji4]
No.. też mnie razi ten widok, zarówno jak noszą w wisiadle.. ostatnio spotkałam panią, która miała w wisiadle 2 mczbe dziecko.
Nie mam w zwyczaju się wtrącać ale chciało mi się płakać jak na to patrzyłam..

Mi wyszeł raz kwas askorbinowy ale sie nie podmyłam przed badaniem i temu :/ ketony to hm mamusie muszą powiedzieć bo ja w ciążowych tych to nie znam sie :/

Jak bedzie duzy mroz to ja sie z dzieckiem na pole nawet nie wybieram, zreszta nawet spacerowac nie zamierzam w zimie z takim maluchem jedynie przeniesc do samochodu i w droge, gondole bede uzywac tylko w domu, fotelik do wychodzenia z domu :)

Maz mi przyniesie po pracy wyniki to napisze dokladnie czego jeszcze mam za duzo a czego za malo, te ketony tak mi utkwily w pamieci

No to i ja dodam mojego urwiska :) będzie miał skończone 7 lat, jak się jego braci, ek pojawi :) :) :)
Screenshot_20180622-143429.jpg
Screenshot_20180622-143356.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180622-143429.jpg
    Screenshot_20180622-143429.jpg
    55,8 KB · Wyświetleń: 211
  • Screenshot_20180622-143356.jpg
    Screenshot_20180622-143356.jpg
    68,3 KB · Wyświetleń: 212
Mam taką gondolę jak na zdjęciu i uważam, że kombinezon wystarczy. Najwyżej zamiast jednym kocykiem, otulę dwoma. Zresztą w UK zimy są łagodniejsze niż w Polsce :)

Przywozić do domu? W UK bez fotelika nie wypisują :D W każdym razie nie z mojego szpitala.
Ostatnio mrozy są małe, to może i w tym roku nie będzie zimy. Albo będzie w kwietniu kiedy będą już Maluszki większe [emoji23] a właśnie, ja nigdy nie używam tej "przykrywki " do wózka.
W sumie nie wiem czemu, ale jakoś mnie wkurza [emoji23]

Ja już sama nie wiem, jaki wózek będę chciała dla młodego... Z jednej strony kuszą mnie markowe w cenach £700-£800 funta, wydają się solidne no i mają dobre opinie i wyglądają dobrze.... Ale z drugiej strony są też śliczne wózki, wyglądające na równie solidne za £300-£400 ale za to firmy krzak.... :/

Hahaaha no ja wiem , ale w sensie do czego wkładacie czy do gondoli czy nosidełka jakiegoś :D bo te gondole mają uchwyty ? chyba nie bo odeczpiane od wózka

reklama
Jak bedzie duzy mroz to ja sie z dzieckiem na pole nawet nie wybieram, zreszta nawet spacerowac nie zamierzam w zimie z takim maluchem jedynie przeniesc do samochodu i w droge, gondole bede uzywac tylko w domu, fotelik do wychodzenia z domu :)

Maz mi przyniesie po pracy wyniki to napisze dokladnie czego jeszcze mam za duzo a czego za malo, te ketony tak mi utkwily w pamieci

A to ja też nie bo u mnie w Bieszczadach jak zasypie czy gwizdnie to nie wyjde :D chodziło mi własnie czym ze szpitala do domu bo to takie małe ciepłe hihi

Do góry