reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Kochana każda przeżywa wszystko inaczej. Ważne że dzidziuś jest zdrowy i Ty jesteś zdrowa. Reszta jest nieistotna. Cieszmy się tym czasem oczekiwania :) Co jecie dobrego na obiad? U mnie dziś carbonara :tak:

To prawda życie samo nas kształtuje i nasze uczucia ... ważne żeby też nie robić z czyjejś troski i nadwrażliwości czegoś złego, tylko czasami tez nawet popatrzeć dlaczego ktoś ma inne spostrzeżenia , postawić się po drugiej stronie , kiedy powiedzmy jest mniejszość tych panikar jak na naszym wątku :) Tooo najwazniejsze , że wszystko na razie nam się układa po mysli i jesteśmy zdrowe i bobaski rosną , oby do szczęśliwego rozwiązania :)
Ja nie mam weny do gotowania chyba zrobię żurek i nie wiem naleśniki czy coś takiego...

reklama
Mnie tak samo a wzruszam z takich glupich powodów ze az wstyd. Ale w pepco ja ubran nie lubie sa kiepskie jakosciowo. Patrze zeby bylo 100% bawełny . w lidlu sa fajne ale na ali tez duzo 100% bawelny. A propo lidla to nakupilam sie dzi we flamingi .fajne reczniki sa plazowe z mikrofibry ,maty na plaze tez we flamingi. Zebym ja jeszcze często chodzila na plaze heh

Ja ostatnio w kosciele jak uslyszalam ze male dziecko placze to sama prawie sie poplakalam, ciezko mi bylo wytrzymac dopiero jak gosc wyjechal na pole to i mi przeszlo :)

No tak w pepco sie spieraja szybko , ja mam duzo ciuszków z UK kupionych , znajomych tam mam więc zdjecia powysyłają i kupia rodzinka przywiezie :) na razie nie mam odwagi nic kupowac :/ chocaz mnie korci czasami , ale jeszcze za wczesnie na mnie

Julianna nie pomogę , bo dla mnie nie znane są szczepienia w ciąży :/

Z pepco niektore sie lubia rozciagac np. body ktore nie maja zatrzaskow przy szyj :)

Wyszly mi ketony w moczu, czy ktoras tak miala? co to moze oznaczac? zostawilam wyniki w samochodzie bo w morfologi tez mam tak sobie eh. Bilirubina wyszla 18,3 norma do 20,5 wiec tez w tej gornej granicy...

Kochana każda przeżywa wszystko inaczej. Ważne że dzidziuś jest zdrowy i Ty jesteś zdrowa. Reszta jest nieistotna. Cieszmy się tym czasem oczekiwania :) Co jecie dobrego na obiad? U mnie dziś carbonara :tak:

To prawda życie samo nas kształtuje i nasze uczucia ... ważne żeby też nie robić z czyjejś troski i nadwrażliwości czegoś złego, tylko czasami tez nawet popatrzeć dlaczego ktoś ma inne spostrzeżenia , postawić się po drugiej stronie , kiedy powiedzmy jest mniejszość tych panikar jak na naszym wątku :) Tooo najwazniejsze , że wszystko na razie nam się układa po mysli i jesteśmy zdrowe i bobaski rosną , oby do szczęśliwego rozwiązania :)
Ja nie mam weny do gotowania chyba zrobię żurek i nie wiem naleśniki czy coś takiego...

@natka100 ja mam synka z grudnia I dla mnie śpiworek był zbędny, ciepły kombinezon, ewentualnie kocyk plus okrycie z gondoli I zawsze jak wracaliśmy że spaceru I go rozbieralam synek był cieplutki nie spocony.

Ja ostatnio w kosciele jak uslyszalam ze male dziecko placze to sama prawie sie poplakalam, ciezko mi bylo wytrzymac dopiero jak gosc wyjechal na pole to i mi przeszlo :)

Z pepco niektore sie lubia rozciagac np. body ktore nie maja zatrzaskow przy szyj :)

Wyszly mi ketony w moczu, czy ktoras tak miala? co to moze oznaczac? zostawilam wyniki w samochodzie bo w morfologi tez mam tak sobie eh. Bilirubina wyszla 18,3 norma do 20,5 wiec tez w tej gornej granicy...

Mi wyszeł raz kwas askorbinowy ale sie nie podmyłam przed badaniem i temu :/ ketony to hm mamusie muszą powiedzieć bo ja w ciążowych tych to nie znam sie :/

Dzieci będziecie zimą przywozić w nosidełkach / fotelikach gondolach ? ciekawe czy bedzie mroźno

Ja mialam troche i erytrocyty. Ale lakarz mowil ze pare moze byc .

Jakie podobne, widać że siostry!! A powiedz jak było na początku z taka różnica wieku? Ile dokładnie jest między nimi?

Mlodsza jak byla malutka to byla identyczna jak starsza w jej wieku :)
Dokladnie 2 lata i 2 miesiace, teraz u mnie bedzie pomiedzy mlodsza a grudniowym dzidziem 2 lata i 3 miesiace :D hmm na poczatku starsza byla troche zazdrosna ale angazowalam ja w to co sie dalo tzn przynies pieluszke, wytrzyj jej buzie itp i to sie bardzo sprawdzalo bo nie czula sie odrzucona :) najlepsze bylo jak mala miala 2 miesiace a ta ja parowka nakarmila :D musialam wytlumaczyc ze ona tylko cyca i mleko, czasem trzeba bylo uwazac zeby jej czegos nie zrobila bo wiadomo to tylko dziecko czasem chciala przytulic itd za to teraz jest ekstra rozmawiaja razem, chodza za rece i czasem sie nawet kloca :) hehe wydaje mi sie ze taka roznica jest najlepsza.

Ja standardowo uszyje posciel do wozka minky plus bawelna, wyniesie mnie to jakies 15zl, wiec wole tak ;) spiworek dopiero na zime 2019 zamierzam uszyć :)

Na obiad dzis robie ziemniaczki plus ten bigosik z mlodej kapusty :)
Ja zabieram się za naukę szycia , ciekawe co mi z tego wyjdzie [emoji41]
Ale śpiworek do jakiego wózka? Spacerowego? Przecież przez pierwsze zimowe miesiące będziesz raczej wozić w gondoli, a wtedy śpiwór niepotrzebny :) Normalnie ciepły kombinezon, ewentualnie dodatkowy kocyk, osłonka od gondoli i wsio...
Chyba, że chcesz wozić od początku w spacerówce, to wtedy chyba trzeba śpiworek.
Wszystko zależy od temperatury, jeśli będą mrozy to taki maluszek musi mieć cieplutko i sam kombinezon to za mało.. wiosna owszem bo tam nie dociera wiaterek żaden ale już mróz tak. Pościele i kocyki z minky są piękne ale dla mnie niepraktyczne.. mam dla córki i dla drugiego dziecka też będę miała na pewno bo są piękne [emoji16]

Ja mam córeczkę, 13 m-cy. Mały, kochany terrorysta. [emoji7]
IMG_20180611_093709.jpeg

Załączniki

• IMG_20180611_093709.jpeg
    IMG_20180611_093709.jpeg
    46 KB · Wyświetleń: 186
reklama
Do góry