reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

Kochana każda przeżywa wszystko inaczej. Ważne że dzidziuś jest zdrowy i Ty jesteś zdrowa. Reszta jest nieistotna. Cieszmy się tym czasem oczekiwania :) Co jecie dobrego na obiad? U mnie dziś carbonara :tak:

To prawda życie samo nas kształtuje i nasze uczucia ... ważne żeby też nie robić z czyjejś troski i nadwrażliwości czegoś złego, tylko czasami tez nawet popatrzeć dlaczego ktoś ma inne spostrzeżenia , postawić się po drugiej stronie , kiedy powiedzmy jest mniejszość tych panikar jak na naszym wątku :) Tooo najwazniejsze , że wszystko na razie nam się układa po mysli i jesteśmy zdrowe i bobaski rosną , oby do szczęśliwego rozwiązania :)
Ja nie mam weny do gotowania chyba zrobię żurek i nie wiem naleśniki czy coś takiego...

reklama
Mnie tak samo a wzruszam z takich glupich powodów ze az wstyd. Ale w pepco ja ubran nie lubie sa kiepskie jakosciowo. Patrze zeby bylo 100% bawełny . w lidlu sa fajne ale na ali tez duzo 100% bawelny. A propo lidla to nakupilam sie dzi we flamingi .fajne reczniki sa plazowe z mikrofibry ,maty na plaze tez we flamingi. Zebym ja jeszcze często chodzila na plaze heh

Ja ostatnio w kosciele jak uslyszalam ze male dziecko placze to sama prawie sie poplakalam, ciezko mi bylo wytrzymac dopiero jak gosc wyjechal na pole to i mi przeszlo :)

No tak w pepco sie spieraja szybko , ja mam duzo ciuszków z UK kupionych , znajomych tam mam więc zdjecia powysyłają i kupia rodzinka przywiezie :) na razie nie mam odwagi nic kupowac :/ chocaz mnie korci czasami , ale jeszcze za wczesnie na mnie

Julianna nie pomogę , bo dla mnie nie znane są szczepienia w ciąży :/

Z pepco niektore sie lubia rozciagac np. body ktore nie maja zatrzaskow przy szyj :)

Wyszly mi ketony w moczu, czy ktoras tak miala? co to moze oznaczac? zostawilam wyniki w samochodzie bo w morfologi tez mam tak sobie eh. Bilirubina wyszla 18,3 norma do 20,5 wiec tez w tej gornej granicy...

Kochana każda przeżywa wszystko inaczej. Ważne że dzidziuś jest zdrowy i Ty jesteś zdrowa. Reszta jest nieistotna. Cieszmy się tym czasem oczekiwania :) Co jecie dobrego na obiad? U mnie dziś carbonara :tak:

To prawda życie samo nas kształtuje i nasze uczucia ... ważne żeby też nie robić z czyjejś troski i nadwrażliwości czegoś złego, tylko czasami tez nawet popatrzeć dlaczego ktoś ma inne spostrzeżenia , postawić się po drugiej stronie , kiedy powiedzmy jest mniejszość tych panikar jak na naszym wątku :) Tooo najwazniejsze , że wszystko na razie nam się układa po mysli i jesteśmy zdrowe i bobaski rosną , oby do szczęśliwego rozwiązania :)
Ja nie mam weny do gotowania chyba zrobię żurek i nie wiem naleśniki czy coś takiego...

@natka100 ja mam synka z grudnia I dla mnie śpiworek był zbędny, ciepły kombinezon, ewentualnie kocyk plus okrycie z gondoli I zawsze jak wracaliśmy że spaceru I go rozbieralam synek był cieplutki nie spocony.

Ja ostatnio w kosciele jak uslyszalam ze male dziecko placze to sama prawie sie poplakalam, ciezko mi bylo wytrzymac dopiero jak gosc wyjechal na pole to i mi przeszlo :)

Z pepco niektore sie lubia rozciagac np. body ktore nie maja zatrzaskow przy szyj :)

Wyszly mi ketony w moczu, czy ktoras tak miala? co to moze oznaczac? zostawilam wyniki w samochodzie bo w morfologi tez mam tak sobie eh. Bilirubina wyszla 18,3 norma do 20,5 wiec tez w tej gornej granicy...

Mi wyszeł raz kwas askorbinowy ale sie nie podmyłam przed badaniem i temu :/ ketony to hm mamusie muszą powiedzieć bo ja w ciążowych tych to nie znam sie :/

Dzieci będziecie zimą przywozić w nosidełkach / fotelikach gondolach ? ciekawe czy bedzie mroźno

Ja mialam troche i erytrocyty. Ale lakarz mowil ze pare moze byc .

Jakie podobne, widać że siostry!! A powiedz jak było na początku z taka różnica wieku? Ile dokładnie jest między nimi?

Mlodsza jak byla malutka to byla identyczna jak starsza w jej wieku :)
Dokladnie 2 lata i 2 miesiace, teraz u mnie bedzie pomiedzy mlodsza a grudniowym dzidziem 2 lata i 3 miesiace :D hmm na poczatku starsza byla troche zazdrosna ale angazowalam ja w to co sie dalo tzn przynies pieluszke, wytrzyj jej buzie itp i to sie bardzo sprawdzalo bo nie czula sie odrzucona :) najlepsze bylo jak mala miala 2 miesiace a ta ja parowka nakarmila :D musialam wytlumaczyc ze ona tylko cyca i mleko, czasem trzeba bylo uwazac zeby jej czegos nie zrobila bo wiadomo to tylko dziecko czasem chciala przytulic itd za to teraz jest ekstra rozmawiaja razem, chodza za rece i czasem sie nawet kloca :) hehe wydaje mi sie ze taka roznica jest najlepsza.

Ja standardowo uszyje posciel do wozka minky plus bawelna, wyniesie mnie to jakies 15zl, wiec wole tak ;) spiworek dopiero na zime 2019 zamierzam uszyć :)

Na obiad dzis robie ziemniaczki plus ten bigosik z mlodej kapusty :)
Ja zabieram się za naukę szycia , ciekawe co mi z tego wyjdzie [emoji41]
Ale śpiworek do jakiego wózka? Spacerowego? Przecież przez pierwsze zimowe miesiące będziesz raczej wozić w gondoli, a wtedy śpiwór niepotrzebny :) Normalnie ciepły kombinezon, ewentualnie dodatkowy kocyk, osłonka od gondoli i wsio...
Chyba, że chcesz wozić od początku w spacerówce, to wtedy chyba trzeba śpiworek.
Wszystko zależy od temperatury, jeśli będą mrozy to taki maluszek musi mieć cieplutko i sam kombinezon to za mało.. wiosna owszem bo tam nie dociera wiaterek żaden ale już mróz tak. Pościele i kocyki z minky są piękne ale dla mnie niepraktyczne.. mam dla córki i dla drugiego dziecka też będę miała na pewno bo są piękne [emoji16]

Ja mam córeczkę, 13 m-cy. Mały, kochany terrorysta. [emoji7]
IMG_20180611_093709.jpeg

Załączniki

• IMG_20180611_093709.jpeg
    IMG_20180611_093709.jpeg
    46 KB · Wyświetleń: 184
reklama
Do góry