reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja jestem zdania, ze nic nie dzieje sie bez przyczyny..jesli kobieta jest zdrowa, a mimo to poroni, to po prostu z zarodkiem bylo cos nie tak i natura zadzialala samoistnie. Tak to u nas dziala.
Nastroje to ja tez mam, dzis np malo sie nie poryczalam, ze M musi do pracy :D no chcialam aby byl w domu. Nie wiem po co mi on tu, ale przykleilam sie do niego i mowie ze ma mnie nie opuszczać :D jak dziecko..

W ogole to starszy syn pojechal do babci na noc, mlodszy wyjechal z tata i jestem tylko z Julką..cisza nie do zniesienia :)
O masz Julkę :)u mnie miał być Julian za pierwszym razem a w drugiej straconej była Julka ;)

reklama
Dokładnie tak jak napisałaś ,że wszystkim się zgadzam :)dkatego forum jest dla mnie bardzo pomocne ,zrobiłam wszelkie badania genetyczne ,nie udało się ustalić przyczyny poronienia bo był za duży rozkład już i materiał wymieszany z moim ,poznałam tylko płeć ,ale zrobili mi w zamian trombofilie i wyszły mutacje ale akurat te które nie mają wpływu na ciążę ,ma je bardzo dużo ludzi i w niczym nie przeszkadzają ,ale ...wyczytałam że może lepiej brać kwas foliowy metylowany i ta genetyk mi doradziła solgar folian i prenatal uno ,też czytałam pana tabletkę i tam wychodzi najlepszy skład ,poleciła jeszcze zbadać poziom homocysteiny i jeśli będzie mocno podwyższony to brać dodatkowo B-right dostępny jest tylko przez internet ,wszystko kupiłam i suplementuje ,w lipcu zaczynam starania ,chociaż moja gin powiedziała że wszystko jest super i mam nie czekać tylko działać odrazu ,9 mają miałam łyżeczkowanie ok21 owu :o i 3 czerwca @ 11 byłam na USG i były piękne pęcherzyki z lewej strony i ona powiedziała że nie ma przeciwwskazań i szkoda cyklu ,działać ,ja jednak wolę do lipca poczekać ,biorę co trzeba plus wiesiołek ,no i tyle moje kochane :)

Rozumiem , że miałas jedno poronienie ? czy możesz więcej ?, bo nie chce Cię wypytywac i urazić w jakiś sposób ;* Krzepliwość tak to pierwsza rzecz , która nawala u większości i warto ją zbadać .
Co do homocysteiny ja zbijałam metylkami z 10,5 na 5 bo jednak normy do zachodzenia są inne niz te w labie . Brałam folian solgar , jarrowB12 i swanson B6 buraki tez pomagają w zbiciu . Ja mam mutacje i też tą co większość ale odstawiłam zupełnie syntetyk , bo jako tako go nie przyswajamy a odkłada nam się w organizmie .
Wydaje mi się , że nie ma potrzeby robić badań większych jak podstawy takie , bo trzeba dac sobie szansę na kolejną ciąże , myślę , że będzie wszystko dobrze tego Ci życzę ;*

ps. u mnie jakby była córcia będzie Juleńka , ale coś czuje ze jednak będzie synuś ;p

Przypomnialo mi sie . miałam Was zapytac jak wiadomo nasze dzieciaczki urodza sie zima i potrzeba spiworu do wozka. Patrzyłam ,ze na allegro sa teraz promocje na nie. Bo cena spiworow jesienna pora bedzie rosla w gore 200-400 zl . a na allegro widzialam za 90 zl w promocji .zastanawiam się czy nie kupic juz. Czy ktoras juz o tym myślała?

Rozumiem , że miałas jedno poronienie ? czy możesz więcej ?, bo nie chce Cię wypytywac i urazić w jakiś sposób ;* Krzepliwość tak to pierwsza rzecz , która nawala u większości i warto ją zbadać .
Co do homocysteiny ja zbijałam metylkami z 10,5 na 5 bo jednak normy do zachodzenia są inne niz te w labie . Brałam folian solgar , jarrowB12 i swanson B6 buraki tez pomagają w zbiciu . Ja mam mutacje i też tą co większość ale odstawiłam zupełnie syntetyk , bo jako tako go nie przyswajamy a odkłada nam się w organizmie .
Wydaje mi się , że nie ma potrzeby robić badań większych jak podstawy takie , bo trzeba dac sobie szansę na kolejną ciąże , myślę , że będzie wszystko dobrze tego Ci życzę ;*

ps. u mnie jakby była córcia będzie Juleńka , ale coś czuje ze jednak będzie synuś ;p
Dwa poronienia ,pierwsze 8 tydzień ale nie było widać zarodka tylko pęcherzyk , a w drugiej wszystko było super w 6 tyg piękny okrągły jak piłka pęcherzyk ,nawet gin się zachwycała że nie widziała tak równego i pięknego ,był zarodek i biło serduszko ,więc byłam spokojna ale liczyłam dni do kolejnej wizyty za dwa tyg ,miałam iść w sobotę ale w pon poczułam że coś leci i biegiem do niej ,po badaniu na fotelu trochę mnie uspokoiła że to tylko leciutkie plamienie ,ale USg i serduszko już nie biło ,rozwój zatrzymał się w 8 tyg a to był 10 tydzień już ,przeżyłam to ciężko ale cóż jestem dobrej myśli ,wszystkie badania wyszły dobrze więc będę starać się dalej

@Sabi32 no smutno mi jest tak ooo po prostu , ale minie jak jutro zobacze iskierkę :) kochana tylko wiesz czemu tak mam , bo przykładowo Ciebie nikt nie skrytykował , za podejscie ze od początku na lajcie podeszłas do ciązy , że , się nie zamartwiasz nie panikujesz , że późne usg pierwsze , i czas na kolejne itd .ze uważasz ze wytyczne słuzby zdrowia sa ok ... bo dla większosci jest to normalne , więc dlatego jakoś czuje sie jak dziwadło pośród Was, bo widze wszystko inaczej .
Ja szanuję każdego zdanie i podejscie decyzje , i zazdroszczę przede wszystkim bardzo wszystkiego jak pisałam , bo sama nie rozumiem tego i nie zrozumiem chyba i nie umiem tak :/ tylko teraz po całej akcji ja nie potrafie zabierac głosu jakby nigdy nic , bo się boje , ze wszystko co napisze będzie źle , bo napisze inaczej i wyjdzie znowu ze wałkuje temat :< No u mnie wyszło 50/50 bo ten wyrostek płciowy sie pokazał ostatnio dosyć wyraźnie , a na prenatalnuch dzidzia spała i zasłoniła niby miała byc dziewczynka , ostatnio w kierunku chłopca , jutro moze się dowiemy . Mam nadzieję , ze tylko prawidłowo rośnie sobie

ps. kupiłam wczoraj krem antycellulitowy hehe żeby małż miał radoche i mnie smarował tam gdzie zalega :D

Kochana każda przeżywa wszystko inaczej. Ważne że dzidziuś jest zdrowy i Ty jesteś zdrowa. Reszta jest nieistotna. Cieszmy się tym czasem oczekiwania :) Co jecie dobrego na obiad? U mnie dziś carbonara :tak:

Dwa poronienia ,pierwsze 8 tydzień ale nie było widać zarodka tylko pęcherzyk , a w drugiej wszystko było super w 6 tyg piękny okrągły jak piłka pęcherzyk ,nawet gin się zachwycała że nie widziała tak równego i pięknego ,był zarodek i biło serduszko ,więc byłam spokojna ale liczyłam dni do kolejnej wizyty za dwa tyg ,miałam iść w sobotę ale w pon poczułam że coś leci i biegiem do niej ,po badaniu na fotelu trochę mnie uspokoiła że to tylko leciutkie plamienie ,ale USg i serduszko już nie biło ,rozwój zatrzymał się w 8 tyg a to był 10 tydzień już ,przeżyłam to ciężko ale cóż jestem dobrej myśli ,wszystkie badania wyszły dobrze więc będę starać się dalej

Badań jest multum , ale nie jesteś w stanie teraz zrobic wszystkiego czy sie tym nie potrzebnie faszerować bo temat prosty nie jest :/ trzeba może spróbować z heparynką acardem dupkiem i niech się uda :) skoro doktorka mówi o krzepliwości znaczy , że ma jakieś rozeznanie więc Cię pokieruje i trzeba próbowac dalej :) z dobrą myślą ;*

Przypomnialo mi sie . miałam Was zapytac jak wiadomo nasze dzieciaczki urodza sie zima i potrzeba spiworu do wozka. Patrzyłam ,ze na allegro sa teraz promocje na nie. Bo cena spiworow jesienna pora bedzie rosla w gore 200-400 zl . a na allegro widzialam za 90 zl w promocji .zastanawiam się czy nie kupic juz. Czy ktoras juz o tym myślała?
Ale śpiworek do jakiego wózka? Spacerowego? Przecież przez pierwsze zimowe miesiące będziesz raczej wozić w gondoli, a wtedy śpiwór niepotrzebny :) Normalnie ciepły kombinezon, ewentualnie dodatkowy kocyk, osłonka od gondoli i wsio...
Chyba, że chcesz wozić od początku w spacerówce, to wtedy chyba trzeba śpiworek.

Ja standardowo uszyje posciel do wozka minky plus bawelna, wyniesie mnie to jakies 15zl, wiec wole tak ;) spiworek dopiero na zime 2019 zamierzam uszyć :)

Na obiad dzis robie ziemniaczki plus ten bigosik z mlodej kapusty :)

reklama
Ale śpiworek do jakiego wózka? Spacerowego? Przecież przez pierwsze zimowe miesiące będziesz raczej wozić w gondoli, a wtedy śpiwór niepotrzebny :) Normalnie ciepły kombinezon, ewentualnie dodatkowy kocyk, osłonka od gondoli i wsio...
Chyba, że chcesz wozić od początku w spacerówce, to wtedy chyba trzeba śpiworek.
No jak nie potrzebny do gondoli. Mimo ze ma kombinezon musi byc spiwor. Ja przy synu pamietam mialam. Jak beda mrozy to kocyk nie wystarczy

Do góry