reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

Mi lekarz powiedział , że jak pójde w 15tyg na usg to juz ten wyrostek płciowy będzie ukształtowany , więc mysle w sobote w końcu zobaczymy te 50/50 hihi co tam się podziało w , ktorą stronę :D ale to tak z czystej ciekawosci :D

reklama
Mi lekarz powiedział , że jak pójde w 15tyg na usg to juz ten wyrostek płciowy będzie ukształtowany , więc mysle w sobote w końcu zobaczymy te 50/50 hihi co tam się podziało w , ktorą stronę :D ale to tak z czystej ciekawosci :D

Motylku no wlasnie mojej bratowej na prenatalnych w 13tyg powiedzieli ze dziewczynka, jej lekarz w 16 potwierdzil a w 21na połówkowym dopiero okazalo się ze jednak cos miedzy nózkami uroslo ;) i jest Franio :tak:.

Same dobre wieści, gratulujemy :-)

Kruszka zajrzezismy z M na Wasz ośrodek i jestem pod wrażeniem, aż Nas korci czy czasem tam nie wybrać się na wakacje :-)
Napis proszę czy warto? Jesteście zadowoleni? I przypomnij mi w jakim wieku są chłopaki. Jest tam dużo ścieżek rowerowych?
Jest super! W wakacje pewnie jest więcej ludzi a raczej na pewno. Są 2 sale zabaw w środku, dla każdego coś się znajdzie, 3 place zabaw na zewnątrz + jezdziki, plaża że zjeżdżalnią, nieduża ale są leżaczki i parasole itp., łódki rowery wodne, rowery zwykłe, foteliki i przyczepki. Kurna czego tu nie ma.... no i basen w srodku :) Mega tu dbają o gości. Jedzenie wspaniałe:) Ścieżki na pewno są, bo wkoło las, ale my jeszcze nie jeździliśmy. M tu biegał, no i rano wychodzi grupa na nordic. Zaraz będzie pieczenie kielbasek. Są zajęcia z animatorem, ale nie byliśmy. Moi chłopcy to prawie 6 i 3 latki.
My mieliśmy wygrzewać dupki w Hiszpanii teraz, ale zostaliśmy ze względu na ciążę. A ponieważ u mnie jak się zaplanuje urlop to trzeba iść, więc poszukalismy na dzieciochatki.pl i to miejsce od razu wpadło nam w oko.

@Sabi32 przecudne...

@Aguu..la gratuluję udanej wizyty

Jest super! W wakacje pewnie jest więcej ludzi a raczej na pewno. Są 2 sale zabaw w środku, dla każdego coś się znajdzie, 3 place zabaw na zewnątrz + jezdziki, plaża że zjeżdżalnią, nieduża ale są leżaczki i parasole itp., łódki rowery wodne, rowery zwykłe, foteliki i przyczepki. Kurna czego tu nie ma.... no i basen w srodku :) Mega tu dbają o gości. Jedzenie wspaniałe:) Ścieżki na pewno są, bo wkoło las, ale my jeszcze nie jeździliśmy. M tu biegał, no i rano wychodzi grupa na nordic. Zaraz będzie pieczenie kielbasek. Są zajęcia z animatorem, ale nie byliśmy. Moi chłopcy to prawie 6 i 3 latki.
My mieliśmy wygrzewać dupki w Hiszpanii teraz, ale zostaliśmy ze względu na ciążę. A ponieważ u mnie jak się zaplanuje urlop to trzeba iść, więc poszukalismy na dzieciochatki.pl i to miejsce od razu wpadło nam w oko.

@Sabi32 przecudne...

@Aguu..la gratuluję udanej wizyty

Dzięki :).
Podaj prosze jeszcze raz nazwe. Wiem ze pisałas ale nie moge znaleść ;).

Ale piekne[emoji7][emoji7] na jaka grubosc drutów jest ta welna?
@HappyElephant no nie dam sobie nic zabrac, podejde psychologicznie, powiem, ze niunia chce [emoji14]

Ja wlasnie myslalam nad zupka szpinakowa, ale sama nie wiem...

A dzis musze jeszcze podjechac do urzedu przyspieszyc dowod mlodego, bo tatus postanowił przyleciec wczesniej :crazy: mlody sie juz cieszy, a ja jakos srednio...trochę dlugo go nie bedzie :(
Potem malego z przedszkola odbiore wczesniej troche, zeby na mecz zdazyc ;) M tez dzis wroci po 16 takze bedziemy kibicowac :) Cora idzie na tance a potem spi u przyjaciółki, no i tak dzien zleci.

Sluchajcie ja nie wiem czy ja to wytrzymam...dzis rano kota podnioslam i ochrzan dostalam, ze mam nie dźwigać..do sklepy juz dzis tez nie ide ja, tylko mam napisac jakie zakupy ma zrobic..cos czuje, ze bede miala przechlapane ;) a jak juz w google poczyta to w ogóle...:szok:
To chyba dobrze[emoji7][emoji123] mój tez taki jest[emoji16][emoji16][emoji16]
Dziewczyny czujące ruchy malucha, czy czujecie je idealnie na środku pod pępkiem?? U mnie cos dziwnie zabulgotało (i to nie jelita:D) tak jakby między kolcem biodrowym a pępkiem czyli tak mocno z lewej strony hmmmm
Ja kochana czuje juz dosc wysoko bo moze max 5 cm poniżej pępka i od jednego boku do drugiego. Wczoraj mialam wrażenie ze dupcie mi wypycha z jednej strony bo taka kula była[emoji23][emoji123][emoji16]
Hej dziewczyny!
My już po badaniu. Wszystko w jak najlepszym porządku :-) :).
Cała anatomia płodu prawidłowa. Kość nosowa obecna. NT 1.3.
Bardzooo, bardzooo się cieszę :D:D:D!
Dzidziolek badanie zaczal stojac na glowie... Hihi. Cudny widok. Pozniej troche spał, troche fikał :laugh2:. Moj stwierdzil ze nam nawet jezyczek pokazał... Hihi ja nie widziałam ;).
Termin wg usg 26.12 świąteczny prezent :-) :)!
Dr stwierdzil ze na określenie plci jeszcze za wcześnie...
Superowo[emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8] a stres pewnie mialas straszny
Ja Wam powiem dziewczyny że też strasznie chciałabym córeczka :-) :). Ale wczoraj nawet moj brat stwierdzil ze zbyt ładnie wygladam na córcie... Hihi.
Miałam nadzieję że coś nam lekarz dzisiaj powie ale on tylko burknal że to za wcześnie że nawet jak powie teraz co to jeszcze może się wszystko pozburknal. W ogóle mam wrażenie że dla nich lekarzy te badania to taka rutyna. Pacjentka za pacjentką a człowiek to tak strasznie przeżywa...
A w ogóle to po badaniu wyszłam oczywiście szczęśliwa ale już w labo mi się ciśnienie podniosło... Matka z trójką malutkich dzieci śmierdząca na kilometr fajkami w zaawansowanej ciąży zaniedbana brudna dzieciaki również dostała glukoze do wypicia po czym weszła do toalety i wyszła z pustym kubkiem aż mi się normalnie coś zrobilo... No jak mozna?
Do tego w labo kolejki masakryczne nikt nikogo nie przepuści. Co trzecia z nas stała z kartą ciąży i zdjęciami z USG ale nikt totalnie nie zwracał tam na to uwagi... Co za naród. A kolo labo poradnia chorób gruźlicy. To tylko w PL :realmad:.
O jeeezuuuuu!!!! Jak ja widze taka matke to zaraz bym jej kopa w dupe dala. Masakra, nawet jak idzie z wózkiem i papierochem to bym ino tlukla takie matki. Tragedia, biedne dzieciątka
Chwila na kawke i uszylam, no musialam :pZobacz załącznik 868783
Cudowne[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Ja dzisiaj na obiad spaghetti zrobilam. Stojac w biedronce w kasie znow kolejka jak nie wiem co, idzie nowa Pani otworzyc inna kase i oczywiście ludzie mnie wymineli w biegu do tej kasy a Pani z tej właśnie kasy mówi ze mnie prosi pierwsza[emoji23][emoji51][emoji23][emoji16][emoji16][emoji16] ale ludzie mieli miny hahahah.

Gratuluję udanych wizyt [emoji4]
I trzymam kciuki za te które jeszcze dziś się odbędą [emoji4]

Ja dziś mam senny dzień, najchętniej b cały w łóżku spędziła, ale zebrałam się z młoda, poszłyśmy na bazar, kupiłam warzywka i teraz robie obiadek, miały być pierogi z jagodami ale jagody jeszcze drogie, więc będą ziemniaczki w mundurkach, kalafior i cukinia w bułce tartej, kotlety z piersi.
Wczoraj wekowalam syrop z lipy, M stwierdził że mało wyszło i zapomniał że jesZcze mi narwie, dobrze że dziś mecz bo jutro mi się nad tym siedzieć nie chcę, tyle obierania bo temu się nie che i rwie z liśćmi.

Ja dzidziola nadal nie czuję, ale rozpieranie owszem, głównie na boki.

Sabi super partner zareagował i pięknie szyjesz [emoji4]

reklama
Do góry