reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

@Sabi32 ja calą pierwsza ciążę podróżowałam autobusami A najgorzej było latem I te nieprzyjemne zapaszki. .. o Fujjj... wtedy postanowiłam że jak urodze biorę się za prawko, jak syn skończył 8 mscy zapisałam się na kurs I od końca stycznia mam prawko, w kwietniu kupiłam sobie małe autko I teraz walczę o przetrwanie na drogach:-D:-D
Ja zrobiłam prawo jazdy tuż przed zajściem w pierwszą ciążę :) W ciąży jeździłam. Potem z niemowlakiem nie bardzo było gdzie, raz czy dwa w miesiącu na zakupy do sklepu i tyle. Samochód stał bezużyteczny, a utrzymanie samochodu w UK jest bardzo drogie, więc uznałam, że sprzedajemy, nie ma co trzymać :dry: Oczywiście mąż ma samochód, więc przynajmniej jeden mamy.

reklama
Dziewczyny też tak macie?Od kilku dni, a w sumie od dnia kiedy wrócił mi apetyt na cokolwiek, po dłuższej przerwie od zjedzenia jakiegoś posiłku, tak 3,4H dopada mnie takie dziwne uczucie jakby delikatnego ssania, głodu w żołądku. Chociaż jeść mi się nie chce ale chyba tak dzidziuś upomina się ze jest głodny. Dziwne uczucie trudne do opisania, bo normalny głód to to nie jest.
Mam identycznie tez zastanawiałam się co to za dziwne uczucie nie chce mi się jeść ale musze coś zjeść ciesze si
Zgadzam się, nawodnienie to podstawa.Jak się wykluczyć ten problem to może być i pogoda i zmęczenie itp...

U nas tez, ale w sumie od razu mówił, że to może być jeszxze lechtaczka., ale prawdopodobnie... I ja się tego "może..." uczepilam. Trochę mi to nie dawało spokoju i chciałam bardzo sprawdzić serduszko i płeć przed wyjazdem.

Ale mamy problem, bo młodszy ma chyba bostonkę... A ja dziś jadłam z nim wspólna łyżka. Szit, zarazić się można przez kontakt ze ślina... Kuzwa no... Jeszcze jesteśmy na urlopie..
Ja w zeszym roku zarazilam się od syna bostonka wysypka na dłoniach i stopach i do tego temp powyżej 39 stopni jakas masakra. Przechodziłam dużo gorzej niż moj syn , ale dorosli zaraza się dużo rzadziej niż dzieci ja miałam pecha. Mam nadzieje ze Ciebie to nie dosięgnie.
Czesc dziewczynki :)
My dzis nad jeziorkiem grila robilismy, zjadkam jedną kielbaske i mialam dość, chyba dzidzi nie podpasowalo ;)

Ale musze Wam cos powiedziec...rozmawialam dziś z M, na spokojnie siedzielismy i rozmawialismy o ciąży, powiedzialam, ze nie mam złudzeń...dluuugo rozmawialismy i juz wie na 100 proc o ciąży :) kamień spadl mi z serca, bo nie wiem sama dlaczego tak sie balam tej rozmowy. No tylko musi byc syn ;) :D bo co on bedzie z córką robil :p

I tak po rozmowie juz slyszalam, niosiac miske z praniem do wywieszenia " zostaw! Nie mozesz dźwigać"..ogladamy mecz i cos sie wzburzylam a M " kotku nie mozesz sie denerwować " :D mile to takie ;) oczywiscie juz tez biadolil, ze trzeba bedzie i wozek kupic i nosidelko i lozeczko i o zgrozo auto zmienic! Ale brzmialo to tak slodko, ze sie tylko usmiechalam... po czym mowi " o nie! A jak będą blizniaki???" No i po tym tekscie chyba dzis spac nie bede, a usg jutro o 16:30 dopiero!

Jednym slowem jest dobrze :) tylko jutrem sie stresuje...bardzo. Im blizej, tym gorzej.

Co do migren, to juz nie, ale mialam okropne bole głowy jeszcze miesiac temu...
Super taki partner to skarb:
Dziewczyny, dopadla mnie od wczoraj jakas depresja,od rana chcialo mi sie płakać, łzy bez powodu cisneły sie do oczu, do tego jakis dziwny bol w podbrzuszu, bolalo przy siadaniu I wstawaniu a nawet przy kichaniu, dzis jakby lepiej, ale humor sie nie poprawil. Caly czas borykam sie z wodnistym katarem z nosa mimo ze nigdy nie mialam zadnych alergii. Lekarz dopiero za dwa tyg a ja jakies glupie mysli. Chcialabym juz czuc ruchy dzieciatka zeby wiedziec ze jest dobrze. Brzuszek jakos slabo rosnie, apetytu nie mam, juz 16 tydzien a ja nic nie przytylam. Jak to czytal to wydaja mi sie smieszne takie problemy ale czuje sie psychicznie okropnie:/ czy ktoras z Was tez tak ma? Czy ze mna poprostu jest cos nie tak?

Każda ma takie dni , ja też ostatnio panikuje i wymyślam sobie problemy w nocy często się przewracam z boku na bok i już mi do głowy myśli przychodzą czy dziecko się od tego pepowina nie obwinie . To chyba dlatego ze od wizyty minęły już 3 tyg a jeszcze tydzień do kolejnej i to juz za długo bez żadnych informacji .

Jezu ja jak zdejmuje stanik, to mam cyce do pępka. Nienawidze swoich zwisów, masakra mam 26 lat, a cycki jak stara baba. Od zawsze miałam wielkie doje, a po ciąży z corka jeszcze większe. 2 lata temu byłam na diecie, gdzie schudłam 15 kg i z moich cycków zrobiły się totalne wory. Nienawidze ich szczerze :)
Ja to jak schudlam tyle kg to z H zrobily mi sie male B , jak to mowi moja koleżanka "pol cytryny w woreczku"[emoji23][emoji23][emoji23] a teraz zas wielkie D

No u mnie teraz auto cały czas w użyciu, mąż pracuje w Holandii więc wszystko jest na mojej głowie, teraz codziennie jeżdżę do babci do szpitala, a to syna woze do teściowej, ogarniam większe zakupy, a to ciągle jakieś wizyty u lekarza. Naprawdę ułatwia mi to życie I oszczędza czas;)

A nie wywola to jakiegos mega skurczu jelit? Ile kosztuje? Bo chyba tez musze[emoji24][emoji24]Ja tez codziennie coraz bardziej. A jak kilka godzin jest cisza to sie martwie i wkurzam zaraz i leze plackiem zeby sie tylko Dzidz obudzilMy to baby jestesmy niemozliwe. Ja tez sie tak zawsze martwie a potem sama sie stukam w glowe po co tyle nerwow. Super ze juz masz to za sobą[emoji7] powodzenia na wizycie kochana[emoji8]Ja jak nie czuje chwile ruchów to tez tak mam, zaraz jestem mega wkurzona. Moze wez magnez kochana to Ci nie będzie tak zle. Za malo magnezu sie objawia tez takia nerwowoscia [emoji8][emoji8][emoji8]bedzie dobrze. Jedne maja takie objawy ze wolaly by nie miec nic a jak niektore nie maja to by chcialy.

Mnie caly czas bola cycuchy. Was tez? Nie tak mocno jak na poczatku ale bola
Mnie bolą znowu od paru dni mega mocno... bylo pare dni przerwy ale znowu to samo... Byle juz kurde nie rosły...

Witam i ja po weekendzie,
Dzisiaj daliśmy sobie troszkę posypać, rano tylko córkę do przedszkola zaprowadziłam a potem z R spaliśmy do 10.30Teraz zostałam sama bo mąż do pracy, więc zrobię obiad, chyba jakąś zupka, bo te mi najlepiej teraz wchodzą, a potem Kluzik, książka i leżenie. Jutro mamy zakończenie przedszkola A od września czeka nas szkoła.
Co do piersi to mnie bolały na początku, teraz już tylko mam wrażliwe sutki. Nie urosły mi prawie wcale, nad czym bardzo ubolewam, są tylko jakby bardziej nabrzmiale, no i wszystkie stanik mnie jakoś uwieraja, jest mi w nich po prostu niewygodnie i chodzę w sportowych.
Trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty.

reklama
Do góry