reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja nie mam bóli glowy Ale zaparcia straszne :/
A nie wywola to jakiegos mega skurczu jelit? Ile kosztuje? Bo chyba tez musze[emoji24][emoji24]
Dziewczyny czuje dzisiaj tak mocne ruchy ,ze jestem w szoku. Cały dzien sie rusza jak szalony. Ja do męża,, ja naprawde jestem w ciąży" hehe
Ja tez codziennie coraz bardziej. A jak kilka godzin jest cisza to sie martwie i wkurzam zaraz i leze plackiem zeby sie tylko Dzidz obudzil
Czesc dziewczynki :)
My dzis nad jeziorkiem grila robilismy, zjadkam jedną kielbaske i mialam dość, chyba dzidzi nie podpasowalo ;)

Ale musze Wam cos powiedziec...rozmawialam dziś z M, na spokojnie siedzielismy i rozmawialismy o ciąży, powiedzialam, ze nie mam złudzeń...dluuugo rozmawialismy i juz wie na 100 proc o ciąży :) kamień spadl mi z serca, bo nie wiem sama dlaczego tak sie balam tej rozmowy. No tylko musi byc syn ;) :D bo co on bedzie z córką robil [emoji14]

I tak po rozmowie juz slyszalam, niosiac miske z praniem do wywieszenia " zostaw! Nie mozesz dźwigać"..ogladamy mecz i cos sie wzburzylam a M " kotku nie mozesz sie denerwować " :D mile to takie ;) oczywiscie juz tez biadolil, ze trzeba bedzie i wozek kupic i nosidelko i lozeczko i o zgrozo auto zmienic! Ale brzmialo to tak slodko, ze sie tylko usmiechalam... po czym mowi " o nie! A jak będą blizniaki???" No i po tym tekscie chyba dzis spac nie bede, a usg jutro o 16:30 dopiero!

Jednym slowem jest dobrze :) tylko jutrem sie stresuje...bardzo. Im blizej, tym gorzej.

Co do migren, to juz nie, ale mialam okropne bole głowy jeszcze miesiac temu...
My to baby jestesmy niemozliwe. Ja tez sie tak zawsze martwie a potem sama sie stukam w glowe po co tyle nerwow. Super ze juz masz to za sobą[emoji7] powodzenia na wizycie kochana[emoji8]
Dziewczyny, dopadla mnie od wczoraj jakas depresja,od rana chcialo mi sie płakać, łzy bez powodu cisneły sie do oczu, do tego jakis dziwny bol w podbrzuszu, bolalo przy siadaniu I wstawaniu a nawet przy kichaniu, dzis jakby lepiej, ale humor sie nie poprawil. Caly czas borykam sie z wodnistym katarem z nosa mimo ze nigdy nie mialam zadnych alergii. Lekarz dopiero za dwa tyg a ja jakies glupie mysli. Chcialabym juz czuc ruchy dzieciatka zeby wiedziec ze jest dobrze. Brzuszek jakos slabo rosnie, apetytu nie mam, juz 16 tydzien a ja nic nie przytylam. Jak to czytal to wydaja mi sie smieszne takie problemy ale czuje sie psychicznie okropnie:/ czy ktoras z Was tez tak ma? Czy ze mna poprostu jest cos nie tak?
Ja jak nie czuje chwile ruchów to tez tak mam, zaraz jestem mega wkurzona. Moze wez magnez kochana to Ci nie będzie tak zle. Za malo magnezu sie objawia tez takia nerwowoscia [emoji8][emoji8][emoji8]bedzie dobrze. Jedne maja takie objawy ze wolaly by nie miec nic a jak niektore nie maja to by chcialy.

Mnie caly czas bola cycuchy. Was tez? Nie tak mocno jak na poczatku ale bola

reklama
chyba pomysle o tym detektorze ale slyszalam juz o przypadkach ze dziewczyny nie mogly znalezc tetna I panika!
Kochana, oczywiście, że kiedyś zdarzy Ci się nie znaleźć! Dopóki dziecko ma dużo miejsca (tak do połowy ciąży), czasem po prostu ucieka. To też dużo zależy oczywiście od ułożenia łożyska i budowy ciała, ja miałam łożysko z przodu, kiepski detektor, sama nie byłam jakoś mega szczupła, i nawet w 5-6 miesiącu czasem nie znajdowałam. Trzeba wtedy odetchnąć głęboko, pochodzić trochę, odczekać godzinkę i spróbować ponownie.

Hej :). Witam sie tylko poniedziałkowo i jade zaraz na zakupy jakies większe. Nas obkupic na wywczas i cos Franusiowi kupic. Bratowa prosila o ewentualne ubrana na 50 bo w 56plywa ;). Okazalo sie ze te wszystkie "problemy" byly przez jej bardzo zle zszyta macice i zrosty po pierszym cc :(.
A tak poza tym to musze glowe zajac zeby jakis pozytywnie psychicznie dotrwac jutro do badanka ;).

Sabi fajnie ze macie juz ta rozmowe za soba i ze maz tak zareagowa :wink:.

Kruszka kciukasy zeby jednak bostonka Cię nie dopadka a Mlodemu szybko przeszlo :blink:.

Kaskaa glowa do gory. Bedzie dobrze. Trzeba myślec pozytywnie :). Moj gin tez ma tyle pacjentek mimo ze przyjmuje prywatnie i nie jest tani przełozenie wizyty u niego graniczy z cudem... Zatem poki co myśle o detektorze... Ale to po pozytywnym badaniu jutro :).

Miłego :wink:.

A nie wywola to jakiegos mega skurczu jelit? Ile kosztuje? Bo chyba tez musze[emoji24][emoji24]Ja tez codziennie coraz bardziej. A jak kilka godzin jest cisza to sie martwie i wkurzam zaraz i leze plackiem zeby sie tylko Dzidz obudzilMy to baby jestesmy niemozliwe. Ja tez sie tak zawsze martwie a potem sama sie stukam w glowe po co tyle nerwow. Super ze juz masz to za sobą[emoji7] powodzenia na wizycie kochana[emoji8]Ja jak nie czuje chwile ruchów to tez tak mam, zaraz jestem mega wkurzona. Moze wez magnez kochana to Ci nie będzie tak zle. Za malo magnezu sie objawia tez takia nerwowoscia [emoji8][emoji8][emoji8]bedzie dobrze. Jedne maja takie objawy ze wolaly by nie miec nic a jak niektore nie maja to by chcialy.

Mnie caly czas bola cycuchy. Was tez? Nie tak mocno jak na poczatku ale bola

Bola, raz mniej raz bardziej ale rosna ewidentnie, sa pełniejsze i az zylki się pojawiaja...

Dziewczyny a ja jeszcze odnośnie zakupów takich odleglych jeszcze... Slyszala/ ma któraś MEMOLE?

Dziewczyny, dopadla mnie od wczoraj jakas depresja,od rana chcialo mi sie płakać, łzy bez powodu cisneły sie do oczu, do tego jakis dziwny bol w podbrzuszu, bolalo przy siadaniu I wstawaniu a nawet przy kichaniu, dzis jakby lepiej, ale humor sie nie poprawil. Caly czas borykam sie z wodnistym katarem z nosa mimo ze nigdy nie mialam zadnych alergii. Lekarz dopiero za dwa tyg a ja jakies glupie mysli. Chcialabym juz czuc ruchy dzieciatka zeby wiedziec ze jest dobrze. Brzuszek jakos slabo rosnie, apetytu nie mam, juz 16 tydzien a ja nic nie przytylam. Jak to czytal to wydaja mi sie smieszne takie problemy ale czuje sie psychicznie okropnie:/ czy ktoras z Was tez tak ma? Czy ze mna poprostu jest cos nie tak?
To twoja 1 ciaza??? Jak tak to nie powinnas jeszcze czuc ruchow. W 19 -20 tyg sie pojawia bez paniki. Ja tez nie mam brzucha. Tez mam takie nastroje depresyjne bardzo czesto. Tez mam katar szczegolnie rano a i krwotoki sie zdarzają. Glowa do gory to normalne objawy hormony szaleja. Tez czesto placze z byle powodu. Albo nakrecam sie.

@Kaskaa25 kochana jestes w ciąży, hormony buzuja, mam podobnie, jeden dzien super, a na drugi dół...to calkowicie normalne, My kobiety tak mamy, ze martwimy sie na zapas :) taki nasz urok, ja wczorja caly dzien czekalam, az dzidzia da znaka i w sumie sie nie odczekalam...ale tez prawie caly dzień mialam zajety, takze pewnie tam pukala, ale to jeszcze jest tak delikatne, ze nie zwrocilam uwagi :) nawet planowana i wyczekana ciąża powoduje u kobiety stres...takze w gore uszy, bedzie dobrze :) poloz sie, włącz fajna komedie i na chwile nie myśl ;)

@MamaXTrzy masz racje, a ja to juz w ogole panike sieje, zamiast od razu pogadac, przeciez wiem jakiego mam faceta...to ja od razu czarny scenariusz, eh my baby ;)

Stresuje sie dzisiejszym dniem...nie moge isc z M na to badanie, bo jedzie zaraz do Oławy...jakis koncert Zenek gra, a On jest jego managerem i cóż sila wyzsza buuu :( ale 9 lipca mam wizyte na nfz i tam wyprosze usg takze, wiec juz pojdziemy razem :)
Od rana mam jakies mdlosci, bylam zawiesc mlodego do przedszkola, a ze ja nie mobilna, to siedzialam wz autobusie i przelykalam sline..ble. A generalnie mdlosci sa mi nieznane w tej ciazy, czasem tylko lekko mnie kręciło..oby teraz nie przyszły :wściekła/y:

Spokojnie, też czasem mam doły. Nie chce mi się iść do pracy, nic robić i najchętniej bym leżała. Mój brzuch też jest malutki, a z apetytem różnie. Również kompletnie nie czuję ruchów dziecka. W piątek miałam gorszy dzień :)

MamaXTrzy też mnie bolą, do takiego stopnia że jak gdzieś bez biustonosza zachaczę to chce mi się wyć ;)

A co do piersi, to tez bolą..stanik cisnie, wiec chodzę bez i tak mi dobrze. No i zylki takze mam. Ja tylko chcę, zeby nie rosly za szybko juz :cool:

reklama
Do góry