reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja mam caly czas -3,5 kg :) z 53,5 do 50 tez nie wymiotowalam ani raz, doktor na ostatniej wizycie ( bylo 12+2) mowil ze na tym etapie tak moze byc, ostatnio czytalam na necie ze w tych tyg co teraz jestem nie powinno sie tyc wiecej niz 0,5 kg na tydzien :)

Czyli może powoli zaczniemy, ja to nawet zaczęłam jesc regularnie bo miałam wyrzuty sumienia ze może za mało jem albo jakoś nie tak :)

reklama
Dziewczyny jak jest z tym przybieraniem na wadze, pisało kilka z was ze cieszycie się ze nic nie przybralyscie jeszcze. A czy to nie jest tak ze już jednak powinnismy? Ja się trochę martwię bo na początku mimo ze nie wymiotowałam spadłam kilogram i tak stoję dalej na -1.
To też zależy od wagi startowej. Ja mam niestety BMI 29 i dla takiego wskazane jest, żeby na początku ciąży przytyć jak najmniej.

Przyszedł mój doppler. Od razu rozpakowaliśmy i szukaliśmy serduszka. Jestem dziś 13+1, więc byłabym chyba rozczarowana, gdyby się jeszcze nie udało. Kilka minut przyzwyczajania ucha do szumów i jest! Biło szybciutko, potem się odsunęło, przesunęłam i znowu było słychać kilka sekund, zanim gdzieś uciekło. Teraz maluch ma jeszcze dużo miejsca, to może sobie uciekać :D

Czyli może powoli zaczniemy, ja to nawet zaczęłam jesc regularnie bo miałam wyrzuty sumienia ze może za mało jem albo jakoś nie tak :)

U mnie wlasnie ciezko z tym jedzeniem, w ciazy z corkami mialam mega apetyt caly czas cos jadlam, teraz tak nie dam rady :) nawet frytki mi wczoraj nie smakowaly hehe, jedynie jak mam zachcianke to ja po prostu musze zjesc :)

To też zależy od wagi startowej. Ja mam niestety BMI 29 i dla takiego wskazane jest, żeby na początku ciąży przytyć jak najmniej.

Przyszedł mój doppler. Od razu rozpakowaliśmy i szukaliśmy serduszka. Jestem dziś 13+1, więc byłabym chyba rozczarowana, gdyby się jeszcze nie udało. Kilka minut przyzwyczajania ucha do szumów i jest! Biło szybciutko, potem się odsunęło, przesunęłam i znowu było słychać kilka sekund, zanim gdzieś uciekło. Teraz maluch ma jeszcze dużo miejsca, to może sobie uciekać :D

Jeju ale kusicie tymi dopplerami :p ja tylko raz slyszalam serduszko na prenatalnym.

Ja jestem wysoka 174cm ii waga aktualna 60kg, zwykle stoi na 59kg chocbym konia z kopytami zjadla..bede sie pilnować, na ten czas jeszcze sie nie martwie, ze tylko kg w górę.

A ja mam szanse odkupic doppler za 150zl i chyba to zrobie, nowy kosztuje 250zl. Akurat dziewczyna sie ogłosiła, ze chce odsprzedac :)

Ja tam kocham mój detektor za spokój jaki mi daje :)

Bylam w moim sklepie krawieckim. Odpuszczam szycie xD ceny kosmiczne za materiały :/

Ale kupiłam wloczke szenilowa I robię na szybko mieciutki prosty kocyk :)

Ja tam kocham mój detektor za spokój jaki mi daje :)

Bylam w moim sklepie krawieckim. Odpuszczam szycie xD ceny kosmiczne za materiały :/

Ale kupiłam wloczke szenilowa I robię na szybko mieciutki prosty kocyk :)
Eee, internetowo zamawiaj..metr dresowki kosztuje od 24-30zl, z tego dla takiego maluszka uszyjesz jakies 5 par spodenek i ze trzy komplety czapa i komin :) ja zamierzam pozamawiac po pol metra roznych wzorow,bo sa cudne te dresowki :)

reklama
Eee, internetowo zamawiaj..metr dresowki kosztuje od 24-30zl, z tego dla takiego maluszka uszyjesz jakies 5 par spodenek i ze trzy komplety czapa i komin :) ja zamierzam pozamawiac po pol metra roznych wzorow,bo sa cudne te dresowki :)
Nie wiem czy mi się opłaca, ceny pl i uk się różnią trochę :(

A oto jak fajnie wychodzi na tej wloczce :) :)
Screenshot_20180616-140636.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180616-140636.jpg
    Screenshot_20180616-140636.jpg
    43 KB · Wyświetleń: 408
Do góry