reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja mam caly czas -3,5 kg :) z 53,5 do 50 tez nie wymiotowalam ani raz, doktor na ostatniej wizycie ( bylo 12+2) mowil ze na tym etapie tak moze byc, ostatnio czytalam na necie ze w tych tyg co teraz jestem nie powinno sie tyc wiecej niz 0,5 kg na tydzien :)

Czyli może powoli zaczniemy, ja to nawet zaczęłam jesc regularnie bo miałam wyrzuty sumienia ze może za mało jem albo jakoś nie tak :)

reklama
Dziewczyny jak jest z tym przybieraniem na wadze, pisało kilka z was ze cieszycie się ze nic nie przybralyscie jeszcze. A czy to nie jest tak ze już jednak powinnismy? Ja się trochę martwię bo na początku mimo ze nie wymiotowałam spadłam kilogram i tak stoję dalej na -1.
To też zależy od wagi startowej. Ja mam niestety BMI 29 i dla takiego wskazane jest, żeby na początku ciąży przytyć jak najmniej.

Przyszedł mój doppler. Od razu rozpakowaliśmy i szukaliśmy serduszka. Jestem dziś 13+1, więc byłabym chyba rozczarowana, gdyby się jeszcze nie udało. Kilka minut przyzwyczajania ucha do szumów i jest! Biło szybciutko, potem się odsunęło, przesunęłam i znowu było słychać kilka sekund, zanim gdzieś uciekło. Teraz maluch ma jeszcze dużo miejsca, to może sobie uciekać :D

Czyli może powoli zaczniemy, ja to nawet zaczęłam jesc regularnie bo miałam wyrzuty sumienia ze może za mało jem albo jakoś nie tak :)

U mnie wlasnie ciezko z tym jedzeniem, w ciazy z corkami mialam mega apetyt caly czas cos jadlam, teraz tak nie dam rady :) nawet frytki mi wczoraj nie smakowaly hehe, jedynie jak mam zachcianke to ja po prostu musze zjesc :)

To też zależy od wagi startowej. Ja mam niestety BMI 29 i dla takiego wskazane jest, żeby na początku ciąży przytyć jak najmniej.

Przyszedł mój doppler. Od razu rozpakowaliśmy i szukaliśmy serduszka. Jestem dziś 13+1, więc byłabym chyba rozczarowana, gdyby się jeszcze nie udało. Kilka minut przyzwyczajania ucha do szumów i jest! Biło szybciutko, potem się odsunęło, przesunęłam i znowu było słychać kilka sekund, zanim gdzieś uciekło. Teraz maluch ma jeszcze dużo miejsca, to może sobie uciekać :D

Jeju ale kusicie tymi dopplerami :p ja tylko raz slyszalam serduszko na prenatalnym.

Ja jestem wysoka 174cm ii waga aktualna 60kg, zwykle stoi na 59kg chocbym konia z kopytami zjadla..bede sie pilnować, na ten czas jeszcze sie nie martwie, ze tylko kg w górę.

A ja mam szanse odkupic doppler za 150zl i chyba to zrobie, nowy kosztuje 250zl. Akurat dziewczyna sie ogłosiła, ze chce odsprzedac :)

Ja tam kocham mój detektor za spokój jaki mi daje :)

Bylam w moim sklepie krawieckim. Odpuszczam szycie xD ceny kosmiczne za materiały :/

Ale kupiłam wloczke szenilowa I robię na szybko mieciutki prosty kocyk :)

Ja tam kocham mój detektor za spokój jaki mi daje :)

Bylam w moim sklepie krawieckim. Odpuszczam szycie xD ceny kosmiczne za materiały :/

Ale kupiłam wloczke szenilowa I robię na szybko mieciutki prosty kocyk :)
Eee, internetowo zamawiaj..metr dresowki kosztuje od 24-30zl, z tego dla takiego maluszka uszyjesz jakies 5 par spodenek i ze trzy komplety czapa i komin :) ja zamierzam pozamawiac po pol metra roznych wzorow,bo sa cudne te dresowki :)

reklama
Eee, internetowo zamawiaj..metr dresowki kosztuje od 24-30zl, z tego dla takiego maluszka uszyjesz jakies 5 par spodenek i ze trzy komplety czapa i komin :) ja zamierzam pozamawiac po pol metra roznych wzorow,bo sa cudne te dresowki :)
Nie wiem czy mi się opłaca, ceny pl i uk się różnią trochę :(

A oto jak fajnie wychodzi na tej wloczce :) :)
Screenshot_20180616-140636.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180616-140636.jpg
    Screenshot_20180616-140636.jpg
    43 KB · Wyświetleń: 405
Do góry