reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny! Zainspirowana naszą forumową koleżanką @Sabi32 uszyłam pierwszy w życiu kocyk minky dla córy! Chyba sie polubie z maszyną! Tym bardziej, ze mam dużo czasu wolnego na l4, to i czas na jakies nowe hobby sie znajdzie :) jutro sie pochwale efektem, bo córka zwinęła kocyk i pojechała do dziadka na noc :)
Poka fote jutro jak wróci z kocykiem[emoji7]

Poka fote jutro jak wróci z kocykiem[emoji7]
A ja znalazlam takie polaczenie bawelny i minky, bardzo mi sie podoba i na pewno podobny uszyje, jeszcze fajna koszule znalazlam do karmienia za cale 29zl :)

Załączniki

• FB_IMG_1529089333614.jpg
    FB_IMG_1529089333614.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 92
  • FB_IMG_1529088915745.jpg
    FB_IMG_1529088915745.jpg
    97,2 KB · Wyświetleń: 97
Ja już po badaniach, macica pięknie rośnie, dzidzia zdrowa z plusem 145-148, a powodem wszystkiego jest tylozgiecie maciczne i bardzo unerwione wszystko w środku. Dlatego i szybko dzidzie poczulam, I czuję boleśnie rozciąganie się macicy. A jak mi się zbiera na kupę to i skurcze są, więc muszę mieć pewność że nie mam zaparć. No i dzidzia sprawia że się macica stawia jak za bardzo bryka :)
Fajnie, że sprawdziłaś. Mi się brzuch zaczął stawiać od dwóch dni, ale po wzięciu magnezu się uspokaja. Niepokoje się, bo chyba trochę za wcześnie. Ale z tego co piszesz to mam podobne objawy i też szybko dzidzie zaczęłam czuć (jak na pierwszą ciąże). Będę musiała o tym porozmawiać z lekarzem na wizycie.
Dziewczyny, jakie to uczucie jak czujecie bobasa? Nie wiem czy to realne ale pod koniec pracy poczułam coś dziwnego w podbrzuszu, jakby coś zabulgotało, aż podskoczyłam na krześle ale czy to mogło być dziecko? W pierwszej ciąży podobno ruchy czuć dopiero koło 20tc więc to byłoby dużo za szybko (chyba).
Ja pierwsze ruchy czułam w 13 tygodniu. Tak jakby rybka pływała w podbrzuszu, całkiem inne uczucie niż ruchy jelit.
Dziewczyny, ktore odstawiały luteine> robilyscie to stopniowo czy od razu z dnia na dzien?
Ja odstawiałam luteine i duphaston przez 3 tygodnie - stopniowo.

Pewnie, ze sie uda :) jak kocyk uszylas, to i posciel uszyjesz, tylko zamow sobie owate, wszyj do kolderki, wtedy masz od razu z wypelnieniem, bez bawienia sie z zamkiem :)
A skąd zamawiasz materiały? Z allegro? Masz jakiegos ulubionego sprzedawce albo hurtownie? Ja dzisiaj stacjonarnie kupowałam, ale widze, że jednak o wiele drożej wychodzi niż przez allegro.

@Estera91 ja duphaston odstawialam następująco : 1 tydzien z 3 Tabletek co 8 godzin zeszłam ns tabletkę rano I po południu, następny tydzień, tylko poranna i tak przez dwa tygodnie i w niedziele teraz będę brała ostatnia tabletkę bo od poniedziałku chce już bez progesteronu sztucznego ta ciąże rozwijać :)

reklama
A skąd zamawiasz materiały? Z allegro? Masz jakiegos ulubionego sprzedawce albo hurtownie? Ja dzisiaj stacjonarnie kupowałam, ale widze, że jednak o wiele drożej wychodzi niż przez allegro.
Mam, wiekszosc ma sklepy internetowe lub na fb, sporo tego ogolnie...na fb jesli masz wpisz "skorpion" tak nazywa się sklep z bawelnami, maja mase wzorow i minky takze, owate również :) jak bedziesz chciala, to napisz na priv, a ja Ci podlinkuje sklepy.

Do góry