reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Dziewczyny, jakie to uczucie jak czujecie bobasa? Nie wiem czy to realne ale pod koniec pracy poczułam coś dziwnego w podbrzuszu, jakby coś zabulgotało, aż podskoczyłam na krześle ale czy to mogło być dziecko? W pierwszej ciąży podobno ruchy czuć dopiero koło 20tc więc to byłoby dużo za szybko (chyba).

reklama
Cześć dziewczynki, ja dzis od rana u mamy siedzialam z córką, chłopaki pojechali na ryby, taka bumelka od szkoły..teraz wrocilam, a ich jeszcze nie ma:eek:

Wczoraj jak sie polozylam to tak fajnie dzidzie czulam, skakala rowno :) dzis tylko raz, jak zjadłam bułkę :D

Kurde jakie wy macie brzuchy..ja ledwo co tam mam i dzis sie wazylam, to przytylam 1 kg:evil: ale to akurat dobrze ;)

Juz sie poniedzialku nie moge doczekac, równocześnie sie boje, bo wtedy oficjalnie zakomunikuje M o ciąży, choc generalnie juz wie. Wczoraj wieczorem patrzy na mnie i patrzy, to pytam co jest grane, a ten mnie maca po brzuchu :sorry2: i stwierdzil, ze teraz to ja chyba juz tylko ide do lekarza po to aby zobaczyc czy wszystko ok, a nie potwierdzic ciąże [emoji14] potem pobiadolil, ze tak na stare lata..ooo staruszek sie znalazl, co ja mam powiedziec, ja musze urodzic ;)
Generalnie mam nadzieje, ze bedzie ok i szybko przekona się w 100 proc do sytuacji.
To wcale nie zareagowal źle, pewnie dlatego, ze stopniowo Go przygotowujesz [emoji6].
Co do poniedzialku, to bedzie ok! Tym bardziej, ze czujesz Go w srodku [emoji4]

Dziewczyny, jakie to uczucie jak czujecie bobasa? Nie wiem czy to realne ale pod koniec pracy poczułam coś dziwnego w podbrzuszu, jakby coś zabulgotało, aż podskoczyłam na krześle ale czy to mogło być dziecko? W pierwszej ciąży podobno ruchy czuć dopiero koło 20tc więc to byłoby dużo za szybko (chyba).
W pierwszej czułam młodego w 13tc już a w 15tc już miałam filmik jak kopie :)

Także ten... Zależy od ciałka :) moje wrazliwe a i ponoć macica bardzo unerwiona :)

To takie delikatne musniecia, czasami czuje jakby mi taki pekajacy babelek odbil aie od brzuszka, nisko w dole ;) no nie można tego pomylic z ruchem jelit np.
Ale te kopniaczki sa tal delikatne, ze w ciagu dnia w ruchu mozna przegapic :) wcziraj wieczorem u mnie dzidzia szalala, dzis duzo spokojniej :)

Ja dziś rano miałam wizyte, wszystko dobrze, pomiary ok, wyniki ok. Co do płci nie potwierdził, ze chlopak, w sumie nie powiedział nic. Na nastepnej wizycie powie [emoji6]
Dziewczyny, ktore odstawiały luteine> robilyscie to stopniowo czy od razu z dnia na dzien?

Ja odstawiłam wczoraj. Z dnia na dzień. Ostatnią dawkę wzielam wczoraj rano.

reklama
Do góry