reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Julianna Ja przedwczoraj tak mialam, przeleżałam druga polowe dnia a wczoraj juz mi brzuch tak nie twardnial. Uspokoiłam sie bo przeczytałam na kalendarzu babyboom ze juz w 15 tc macica moze zacząć ćwiczyć a skoro jestem wielorodka to tym bardziej. Maz juz chcial gdzieś jechac bo kilka razy mu mowilam o tym brzuchu i ze to wczesnie.
No ja bym w sumie nie siala paniki, ale skoro chcą mnie sprawdzić to czemu nie. Lepiej dmuchać na zimne, bo po przebojach sprzed 7 lat byle skurcz jest dla mnie już niepokojący :/

reklama
Widzę, że większość z Was (albo i wszystkie) macie już dzieci [emoji6] a jestem ciekawa czy też są tu przyszłe mamusie które są w pierwszej ciąży? Z ciekawości pooglądałam dziś filmiki wyprawkowe na yt i załamałam się, bo nie odróżniam body od pajacyków, kaftaników od otulaczy i jeszcze rożków... chyba przydadzą mi się przynajmniej 3 kursy w szkole rodzenia i to natychmiast [emoji3][emoji3][emoji85]
Nie jesteś sama ;) mam tak samo

Cześć dziewczynki, ja dzis od rana u mamy siedzialam z córką, chłopaki pojechali na ryby, taka bumelka od szkoły..teraz wrocilam, a ich jeszcze nie ma:eek:

Wczoraj jak sie polozylam to tak fajnie dzidzie czulam, skakala rowno :) dzis tylko raz, jak zjadłam bułkę :D

Kurde jakie wy macie brzuchy..ja ledwo co tam mam i dzis sie wazylam, to przytylam 1 kg:evil: ale to akurat dobrze ;)

Juz sie poniedzialku nie moge doczekac, równocześnie sie boje, bo wtedy oficjalnie zakomunikuje M o ciąży, choc generalnie juz wie. Wczoraj wieczorem patrzy na mnie i patrzy, to pytam co jest grane, a ten mnie maca po brzuchu :sorry2: i stwierdzil, ze teraz to ja chyba juz tylko ide do lekarza po to aby zobaczyc czy wszystko ok, a nie potwierdzic ciąże :p potem pobiadolil, ze tak na stare lata..ooo staruszek sie znalazl, co ja mam powiedziec, ja musze urodzic ;)
Generalnie mam nadzieje, ze bedzie ok i szybko przekona się w 100 proc do sytuacji.

Cześć dziewczynki, ja dzis od rana u mamy siedzialam z córką, chłopaki pojechali na ryby, taka bumelka od szkoły..teraz wrocilam, a ich jeszcze nie ma:eek:

Wczoraj jak sie polozylam to tak fajnie dzidzie czulam, skakala rowno :) dzis tylko raz, jak zjadłam bułkę :D

Kurde jakie wy macie brzuchy..ja ledwo co tam mam i dzis sie wazylam, to przytylam 1 kg:evil: ale to akurat dobrze ;)

Juz sie poniedzialku nie moge doczekac, równocześnie sie boje, bo wtedy oficjalnie zakomunikuje M o ciąży, choc generalnie juz wie. Wczoraj wieczorem patrzy na mnie i patrzy, to pytam co jest grane, a ten mnie maca po brzuchu :sorry2: i stwierdzil, ze teraz to ja chyba juz tylko ide do lekarza po to aby zobaczyc czy wszystko ok, a nie potwierdzic ciąże [emoji14] potem pobiadolil, ze tak na stare lata..ooo staruszek sie znalazl, co ja mam powiedziec, ja musze urodzic ;)
Generalnie mam nadzieje, ze bedzie ok i szybko przekona się w 100 proc do sytuacji.
Na moje to brzmi jakby się przekonał tylko niedowierzal wciąż lekko :) ale wg mnie pięknie reaguje :)

Ja już po badaniach, macica pięknie rośnie, dzidzia zdrowa z plusem 145-148, a powodem wszystkiego jest tylozgiecie maciczne i bardzo unerwione wszystko w środku. Dlatego i szybko dzidzie poczulam, I czuję boleśnie rozciąganie się macicy. A jak mi się zbiera na kupę to i skurcze są, więc muszę mieć pewność że nie mam zaparć. No i dzidzia sprawia że się macica stawia jak za bardzo bryka :)

reklama
Do góry