No ja bym w sumie nie siala paniki, ale skoro chcą mnie sprawdzić to czemu nie. Lepiej dmuchać na zimne, bo po przebojach sprzed 7 lat byle skurcz jest dla mnie już niepokojący :/Julianna Ja przedwczoraj tak mialam, przeleżałam druga polowe dnia a wczoraj juz mi brzuch tak nie twardnial. Uspokoiłam sie bo przeczytałam na kalendarzu babyboom ze juz w 15 tc macica moze zacząć ćwiczyć a skoro jestem wielorodka to tym bardziej. Maz juz chcial gdzieś jechac bo kilka razy mu mowilam o tym brzuchu i ze to wczesnie.
reklama
Nie jesteś sama mam tak samoWidzę, że większość z Was (albo i wszystkie) macie już dzieci [emoji6] a jestem ciekawa czy też są tu przyszłe mamusie które są w pierwszej ciąży? Z ciekawości pooglądałam dziś filmiki wyprawkowe na yt i załamałam się, bo nie odróżniam body od pajacyków, kaftaników od otulaczy i jeszcze rożków... chyba przydadzą mi się przynajmniej 3 kursy w szkole rodzenia i to natychmiast [emoji3][emoji3][emoji85]
Sabi32
Fanka BB :)
Cześć dziewczynki, ja dzis od rana u mamy siedzialam z córką, chłopaki pojechali na ryby, taka bumelka od szkoły..teraz wrocilam, a ich jeszcze nie ma
Wczoraj jak sie polozylam to tak fajnie dzidzie czulam, skakala rowno dzis tylko raz, jak zjadłam bułkę
Kurde jakie wy macie brzuchy..ja ledwo co tam mam i dzis sie wazylam, to przytylam 1 kg ale to akurat dobrze
Juz sie poniedzialku nie moge doczekac, równocześnie sie boje, bo wtedy oficjalnie zakomunikuje M o ciąży, choc generalnie juz wie. Wczoraj wieczorem patrzy na mnie i patrzy, to pytam co jest grane, a ten mnie maca po brzuchu i stwierdzil, ze teraz to ja chyba juz tylko ide do lekarza po to aby zobaczyc czy wszystko ok, a nie potwierdzic ciąże potem pobiadolil, ze tak na stare lata..ooo staruszek sie znalazl, co ja mam powiedziec, ja musze urodzic
Generalnie mam nadzieje, ze bedzie ok i szybko przekona się w 100 proc do sytuacji.
Wczoraj jak sie polozylam to tak fajnie dzidzie czulam, skakala rowno dzis tylko raz, jak zjadłam bułkę
Kurde jakie wy macie brzuchy..ja ledwo co tam mam i dzis sie wazylam, to przytylam 1 kg ale to akurat dobrze
Juz sie poniedzialku nie moge doczekac, równocześnie sie boje, bo wtedy oficjalnie zakomunikuje M o ciąży, choc generalnie juz wie. Wczoraj wieczorem patrzy na mnie i patrzy, to pytam co jest grane, a ten mnie maca po brzuchu i stwierdzil, ze teraz to ja chyba juz tylko ide do lekarza po to aby zobaczyc czy wszystko ok, a nie potwierdzic ciąże potem pobiadolil, ze tak na stare lata..ooo staruszek sie znalazl, co ja mam powiedziec, ja musze urodzic
Generalnie mam nadzieje, ze bedzie ok i szybko przekona się w 100 proc do sytuacji.
Aguu..la
Aga - jak bratowa i maleństwo?
Hej.
Dzięki Marta ze pytasz .
Franio jest juz z nimi. Urodzil się mniejszy 2.5kg 50cm dlugi (wg usg mial wazyc 3300). Narazie nic nie wskazuje na jakies dysfunkcje. Ma mieść dodatkowe badania ale wszyscy jestesmy dobrej myśli.
Na moje to brzmi jakby się przekonał tylko niedowierzal wciąż lekko ale wg mnie pięknie reagujeCześć dziewczynki, ja dzis od rana u mamy siedzialam z córką, chłopaki pojechali na ryby, taka bumelka od szkoły..teraz wrocilam, a ich jeszcze nie ma
Juz sie poniedzialku nie moge doczekac, równocześnie sie boje, bo wtedy oficjalnie zakomunikuje M o ciąży, choc generalnie juz wie. Wczoraj wieczorem patrzy na mnie i patrzy, to pytam co jest grane, a ten mnie maca po brzuchu i stwierdzil, ze teraz to ja chyba juz tylko ide do lekarza po to aby zobaczyc czy wszystko ok, a nie potwierdzic ciąże [emoji14] potem pobiadolil, ze tak na stare lata..ooo staruszek sie znalazl, co ja mam powiedziec, ja musze urodzic
Ja już po badaniach, macica pięknie rośnie, dzidzia zdrowa z plusem 145-148, a powodem wszystkiego jest tylozgiecie maciczne i bardzo unerwione wszystko w środku. Dlatego i szybko dzidzie poczulam, I czuję boleśnie rozciąganie się macicy. A jak mi się zbiera na kupę to i skurcze są, więc muszę mieć pewność że nie mam zaparć. No i dzidzia sprawia że się macica stawia jak za bardzo bryka
Będzie dobrze :Ja zaraz jadę na wizytę i prenatalne, już mnie skręca z nerwów, nie mogę się doczekać.
PatkaPatka
Powodzenia!!Ja zaraz jadę na wizytę i prenatalne, już mnie skręca z nerwów, nie mogę się doczekać.
reklama
natka100
PowodzeniaJa zaraz jadę na wizytę i prenatalne, już mnie skręca z nerwów, nie mogę się doczekać.