reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Jak uszyje to sie pochwale, choc jakiegoś talentu do tego to ja nie mam.
Tak uszylam dla FrankaZobacz załącznik 824556
To kiepsko z wychwyceniem tego rozejscia. Ja od jakiegos czasu zaczelam czuc troszke blizne, tak jakby goila sie ta zewnetrzna, no ciezko to okreslic, jakie to uczucie. Wczoraj ns usg nic lekarka nie mowila, ale chyba tez sie nie przygladala jej. Teraz jak bede miała wizyte to poprosze, zeby dobrze to skontrolowala.
Sliczne te literki :) Masz talent :)

reklama
A inne dziewczyny, które miały cc, albo planują teraz - była/ma być w terminie czy wcześniej??
Ja bym chciała jak najpóźniej rodzic, żebym miała gdzie z dzieckiem wrócić.
Magda jeżeli masz zaplanowana cc to ona jest wykonywana tak 38 - 39 tyg ciąży nawet nie raz się zdarza że i 37 ją wykonują bo po terminie to cc zazwyczaj robią jeżeli kobieta nie może urodzić sn

Hej dziewczyny

Sporo tych lekarzy

Sorry dziewczyny że wczoraj milczałam ale cały dzień przeleżałam w łóżku w poniedziałek przy myciu okien miałam mały wypadek stołek mi się osunął i zrobiłam szpagat a potem chodzić nie mogłam bo tak mnie pod brzusze bolała ale już wszystko dobrze jest

Co do torby to ja mam taka małą i ją biorę.
W poniedziałek z mężem idę po materacyk do łóżeczka i pewnie nie na tym się skończy
Misianka... a jakbys upadła albo wypadla... nawet nie chce myslec.
Ja nie lubie okien myc, boje sie, maz to u mnie robi. Na szczescie mieszkamy na wsi wiec tak mi sie nie pyli, jak mieszkaliśmy w miescie i ledwo umyte okna były już brudne.

Jak macie czas to probujcie szyc. Na materialy, nici, muline i sznurki wydalam cos kolo 25zl, gdzie jedna tej wielkosci literka kosztuje okolo 15zl. Przy Franku na poczatku literka mi dosc dlugo szla, zreszta pierwsza poszla w smietnik i pierwsza kotwica tez, ale jak sie wprawilam to szlo szybciutko. Teraz jedna literke robie przez dzien, bo wiadomo przy dziecku sie nie da inaczej. Jak wieczorem mi sie chce to tak 1,5h i gotowe, gorzej bedzie z sowa, bo tu musze polaczyc materialy, ale zobaczymy jak pojdzie.
Ja zazdroszcze talentu szydelkowania, tak mi sie podobaja te rzeczy, no sa przesliczne, kiedys wrzucalam wam jak moja kumpela robi sukieneczke na szydelku, cudo. Teraz ma pelno zamowien na chusty jesienne, a ja czekam na kocyk dla malej, ostatnio zrobila pluszaka Flopa (moze ktoras zna bajke Bing to bedzie wiedziec o kogo chodzi) dla mojego Franka. Tylko to szydelkowanie to drogie hobby, bo ostatnio wydala 400zl na wloczki:).
Tez musze wybrac sie do fryzjera, moje wlosy to tragedia, nawet rozczesac ich nie moge.
Fajna taka pralko-suszarka, tylko to prasowanie, ja tego nie cierpie. Zawsze jak rozwieszam to tak wstrzasne tymi ubraniami, zeby tylko jak najmniej bylo do prasowania:)
Owszem na włóczki duze idzie pieniazów, ale jakbym chciała kupic recznie robiony kocyk to tez bym popłynela :) drogie sa bardzo, wiec sama robię.

A kiedy masz nastepne badanie, zeby zobaczyc czy to nie blad pomiaru?? A moze taka uroda maluszka, skoro wszystko ok.
Diabetolog chyba nie jest taki straszny :) Dziewczyny chodzą i żyją - żadnej nie zjadł :)
24 mam sie nie martwic to sie nie martwie poczekamy co sie bedzie działo. A 17 mam echo serca maluszka w krakowie wiec jak co to tez cos lekarz powie. No wiem wiem ale nie znosze lekarzy jak nie musze juz koniecznie to nie chodze a pozatym ja i dieta to nie slaba mam wole ale myśle że jak mam taka mała ruchliwa kochana motywacje w brzuszku to mi łatwiej bedzie.

ja juz po wizycie, nie miałam robionego usg bo 23.10 będę miała robione trzecie prenatalne i wtedy mi lekarz też sprawdzi dokładnie szyjkę bo zaczęła mi się skracać ale mój doktorek mówi, że mam się tym na razie nie przejmować. aaaa i schudłam 1.5kg :) więc na chwilę obecna wychodzi mi że od początku ciąży przybrałam 3.700 ale to chyba dlatego że przestałam słodzić,zero słodkiego i zmiana pieczywka na ciemne. Chciałam skierowanie na powtórkową krzywą cukrową ale powiedział że bez sensu powtarzać bo nie miałam dużo podwyższonego po 2h i inny lekarz by powiedział ze wyniki dobre i by nie dał skierowania do diabetologa, a ja jestem już pod kontrolą diabetologa wiec nie widzi sensu powtarzania
suszarka sprawdziła się w 100% ciuszki suche, nie pogniecione :) więc jestem mega zadowolona :)
też mam brudne okna i również nie mam zamiaru myć, tym bardziej że mieszkam na 9piętrze więc z dworu nie widać a jak się komuś nie podoba to niech nie patrzy albo niech nie przychodzi hi hi hi :p
miłego wieczorku
Moj maz jest ze śląska, on mieszkał na 8 pietrze i bardzo podobało mi sie ze wysoko, fajny widok
(akurat meza blok byl ostatni) i w ogóle. Podobało mi się, aż nie obudziło nas tąpnięcie - blok się bujał, łóżko zaczęło się przesuwać delikatnie. ja na nogach czułam się jak na desce. Oczami wyobraźni widziałam jak wszystko sie wali... Stres niesamowity. Nawet maz mówił, ze nie pamięta tak silnego tapniecia.
Odwidziały mi się mieszkania w wysokich blokach, szczególnie na kopalnianych terenach.

reklama

Jakos mnie naszlo zrobic cos dla siebie :) Do idealu mi daleko, ale I tak jestem dumna :)

Zauwazylam, ze kupuje coraz wiecej rzeczy dla Malego:) Lozeczko juz mamy, do tego posciel i ochronna podusia na szczebelki, torba na wozek, chaczyki do torby, wozek, butelki(na w razie czego), zestaw do paznokci I wloskow, ciuszki, rzeczy dla mnie do szpitala :)
Ładne pazurki :)

Do góry