reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Maja przy rozejściu niestety nie ma objawów na początku, ja byłam na kontrolnej wizycie i lekarz zrobił usg i stwierdził, że się rozeszła na 2 cm, pozwolili mi wrócić do domu po rzeczy i na drugi dzień miałam cc. Jak mnie rozkroili to wołali różnych ludzi żeby sobie zobaczyli jak to na żywo wygląda... Podobno w tą szczelinę wpuklal się pecherz płodowy, także nie było już na co czekać.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry wszystkim
Mamusia wizytującym życzę powodzenia jak i sobie hi hi
Chorowiutkim mamusią zdrówka :)
mój syn będzie u mojej mamy "mieszkać" jak ja pójdę do szpitala - mama moja wcześniej go odbierze ze szkoły i odrobi z nim lekcje itp, a tak to siedziałby do godziny 16.10 w szkole od samego rana
zanim mąż by go odebrał po pracy.
a co do torby czy walizki to chyba nie ma aż tak wielkiego znaczenia , ja mam walizkę na kółkach i do niej będę się pakować i niunie też wszystko w jednej będzie, a że ma dwie zamykane osobno komory to nie będzie problemu gdzie moje a gdzie niuni
Miłego dnia :)

Jak uszyje to sie pochwale, choc jakiegoś talentu do tego to ja nie mam.
Tak uszylam dla FrankaZobacz załącznik 824556
To kiepsko z wychwyceniem tego rozejscia. Ja od jakiegos czasu zaczelam czuc troszke blizne, tak jakby goila sie ta zewnetrzna, no ciezko to okreslic, jakie to uczucie. Wczoraj ns usg nic lekarka nie mowila, ale chyba tez sie nie przygladala jej. Teraz jak bede miała wizyte to poprosze, zeby dobrze to skontrolowala.

Przepięknie Ci to wychodzi :) zazdroszczę :)

Dzień dobry. Ja walczę nadal z kaszlem najgorzej rano po nocy a później już jest Ok.
Co do pralko suszarki to mam taka i jestem zadowolona, mamy ja prawie rok, można wysuszyć tak ze sa lekko wilgotne (do prasowania) a można żeby były dokładnie suche. Trzeba uważać ile kg prania się daje bo jak za dużo to sa wilgotne najczęściej susze tak bieliznę, ręczniki, pościel, co do ubrań jeansy sa bardzo wymięte wiec unikam. Zależy tez od materiału. Koszulki niektóre sa takie ze można od razu zakładać a inne ze trzeba przepracować. Generalnie fajny zakup, polecam.

Wszystkim wizytującym udanych i pięknych wizyt.

@maja1987 super te literki!! Jak ręcznie robisz to może ja się skuszę na coś w domu bo mam tyle czasu [emoji848] tylko czy talent jest Haha

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja to marze o suszarce, tylko my wynajmujemy i nie bardzo mam gdzie to wstawic. Olka_I napisz jak taka pralko suszarka sie sprawuje jesli jest rownie dobra jak sama suszarka to moze po porodzie jak dostane pieniazki z ubezpieczenia sobie sprawie:).
Od kilku dni mysle o kupnie fotela, bo jak wynielismy wszystkie zabawki Franka do jego pokoju to w duzym jest pusto, tylko ten co mi sie podoba to tez 800zl, a tu tyle innych wydatkow, nic nie mowie mezowi, bo on zawsze chcial fotel i pewnie juz by był w sklepie:).
Maglik jak to jest z tym rozejsciem blizny? To sie czuje, czy tylko na usg mozna to wychwycic, bo rozumiem, ze chodzi o wewnetrzna.
Ja dzisiaj mam dzien lenia, obiadu nie robie, bo i tak nic nie mam w lodowce, maz wieczorem dopiero zakupy zrobi. Zjem razem z Frankiem jakas zupe, choc zostaly juz takie na ktore wcale nie mam ochoty.
Czekam teraz na drzemke syna i sama poloze sie na chwile, a potem wezme sie za szycie literek, zostala mi do zrobienia jeszcze jedna, geiazdki i sowy, moze zrobie jeszcze poduszke motylek tylko wszystko recznie, bo maszyny nie posiadam.
Dziewczyny samych dobrych wiesci na wizytach.

Pochwal się koniecznie tymi literkami I innymi cudeńkami. Te dla Franka wyszły super.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny

Mam wrodzoną wadę budowy kręgosłupa (włącznie ze zmianami w budowie rdzenia) w odcinku lędźwiowym i piersiowym. Na szczęście jak przed ciążą nieraz mi to doskwierało, tak teraz jest dobrze jak nigdy, a i mały nie odziedziczył choroby ale sprawdzić muszę.
Moja ginekolog kazała przynieść stertę papierów i będziemy tego 18-tego na wizycie podejmować ostateczną decyzję czy będę mogła spróbować sn.

Stąd dziś neurolog, jutro ortopeda, za tydzień jeszcze 10-tego pulmonolog ze względu na astmę i 11-tego kolejny raz u diabetologa. Jeszcze 2 razy w labie mnie czekają i wizyta u rodzinnej, więc fajnie ("uwielbiam" wizyty u lekarzy:D).
Sporo tych lekarzy

Sorry dziewczyny że wczoraj milczałam ale cały dzień przeleżałam w łóżku w poniedziałek przy myciu okien miałam mały wypadek stołek mi się osunął i zrobiłam szpagat a potem chodzić nie mogłam bo tak mnie pod brzusze bolała ale już wszystko dobrze jest

Co do torby to ja mam taka małą i ją biorę.
W poniedziałek z mężem idę po materacyk do łóżeczka i pewnie nie na tym się skończy

W Rossmanie jest promocja i przy zakupie dwóch produktów Nivea baby poza mydłem dostaje się misia gratis. Część produktów jest też teraz w promocji.
IMG_20171004_132357.jpg

Załączniki

• IMG_20171004_132357.jpg
    IMG_20171004_132357.jpg
    518,3 KB · Wyświetleń: 446
reklama
Do góry