reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Hey dziewczyny
cos ostatnio czasu mi brakuje :( wczoraj ciezki dzionek najpierw sprzatanie gotowanie, pozniej goscie (11 rocznica ślubu pykła jak jeden dzien :) ) ja w pierwszej ciązy przytyłam 13kg a po porodzie raz dwa straciłam bez diety i cwiczen 18kg , na chwile obecna w tej ciazy przytylam dopiero abo az ;) 5,200 więc moze bedzie tak jak w pierwszej ciazy
we wtorek mam diabetologa , moj lekarz dal mi skierowanie na konsultacje bo na krzywej cukrowej wynik po 2h miałam o dwie kreski za wysoki, i tym sie martwie chodz mowi zebym sie nie martwiła - oby wszystko ok bylo
co do podgrzewacza to przy pierwszym dziecku mialam i nie uzywałam a byl na butli od 3tyg zycia (mikrofala byla dla nas lepsza, szybsza :) )
Milego wieczorku zycze

reklama
Hejka, dziękuję wszystkim za życzenia:-)

Ja właśnie wracam ze szpitala :-/ normalnie zawsze muszę mieć przeboje. Znacie może jakiś domowy sposób na obrzęki stóp, kostek i łydek? Nogi w górze nie pomagają...
W piatek popołudniu mnie kręciło w kostkach, w nocy już spać nie mogłam w ogóle z bólu ale zwalałam to na garb stresu itp, za to w sobotę już miałam 2 kołki zamiast nóg w okolicach kostek aż wieczorem S chciał na pogotowie dzwonić i musiałam go uspokajać. Dziś nie przeszło więc wizyta w przychodni dyżurującej, a tam skierowanie do szpitala gdzie ma badaniach spędziliśmy cały dzień...
Na szczęście z małym wszystko ok, ułożony już główką w dół, tętno 145.
Dowiedziałam się że takie rzeczy robią się przy wysokim ciśnieniu a u mnie 105/80 więc nie wiedzą co jest grane i prawdopodobnie to coś z żyłami w okolicach kostek, dostałam cyclo 3 fort i jak nie przejdzie to znowu mam przyjść do nich. Zaraz biorę pierwszą dawkę i mam nadzieję że szybko przejdzie bo boli jak nie wiem...

Ja jutro chyba wreszcie wybiorę się do Ikei. Chciałabym już kupić troszkę rzeczy aby wreszcie zacząć prać i układać w szafie. Liczę że jutro nie będzie tłumów i spokojnie wszystko ogarnę. No i planuję jeszcze te biustonosze obejrzeć w Lidlu Ale tam to już pewnie będzie hardcore [emoji23]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
ja się do lidla wybieram ale jak już największy tłum przejdzie czyli pewnie na 9-10. Jak coś kupię to kupię jak nie to nie, nie tylko lidl istnieje ;)

Mnie dzis brzuch twardnieje ale nie boli zadnych innych objawow nie mam nieprzyjemne to uczucie poczytałam w necie i wychodzi ze macica zaczela cwiczyc a maly to fikołki robi bo raz na dole kopie raz pod żebrami wiec tez sie przyczynia. Jak sie nasili to sie zaczne martwić trzymajcie kciuki zeby to tylko ćwiczenia były

Hejka, dziękuję wszystkim za życzenia:-)

Ja właśnie wracam ze szpitala :-/ normalnie zawsze muszę mieć przeboje. Znacie może jakiś domowy sposób na obrzęki stóp, kostek i łydek? Nogi w górze nie pomagają...
W piatek popołudniu mnie kręciło w kostkach, w nocy już spać nie mogłam w ogóle z bólu ale zwalałam to na garb stresu itp, za to w sobotę już miałam 2 kołki zamiast nóg w okolicach kostek aż wieczorem S chciał na pogotowie dzwonić i musiałam go uspokajać. Dziś nie przeszło więc wizyta w przychodni dyżurującej, a tam skierowanie do szpitala gdzie ma badaniach spędziliśmy cały dzień...
Na szczęście z małym wszystko ok, ułożony już główką w dół, tętno 145.
Dowiedziałam się że takie rzeczy robią się przy wysokim ciśnieniu a u mnie 105/80 więc nie wiedzą co jest grane i prawdopodobnie to coś z żyłami w okolicach kostek, dostałam cyclo 3 fort i jak nie przejdzie to znowu mam przyjść do nich. Zaraz biorę pierwszą dawkę i mam nadzieję że szybko przejdzie bo boli jak nie wiem...
Kochana u Ciebie dzień bez przeżyć to chyba dzień stracony. Dobrze że wszystko się wyjaśniło i mam nadzieję że będzie lepiej.

Mnie dzis brzuch twardnieje ale nie boli zadnych innych objawow nie mam nieprzyjemne to uczucie poczytałam w necie i wychodzi ze macica zaczela cwiczyc a maly to fikołki robi bo raz na dole kopie raz pod żebrami wiec tez sie przyczynia. Jak sie nasili to sie zaczne martwić trzymajcie kciuki zeby to tylko ćwiczenia były
Mi zawsze tak pod wieczór twardnieje. Przeważnie po aktywnym dniu jeszcze bardziej. Możesz spróbować wziąć nospę. Chociaż nie każdemu pomaga.

Ja śniadania mam najwyższe ostatnio ale do 125. Jem przeważnie jedna kromkę chleba po po dwóch mam wyższy. I mało nabiału. Zostawiam to na później. Za to jem dużo ogórka zielonego. Chociaż trochę bo zauwazylam ze mi obniża cukier. Spróbuj może z ogórkami. Ja jadłam w piątek naleśniki z maki pełnoziarnistej z pieczarkami i serem żółtym i krupnik, miałam 110 na obiad.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Spróbuję z ogórkami, nawet mam w domu. Ale po jednej kromce to ja bym była głodna na maksa! [emoji14]

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Całe szczęście, że dajemy radę z dieta, ja się najbardziej bałam ze skończę na insulinie. Teraz jak chodZę do diabetologa to jest pod wrażeniem ze mam takie ładne wyniki, a z kolei ginekolog mnie trochę upomina ze cukry cukrami, ale chciałaby żebym trochę więcej przybrała na wadze...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam dokładnie tak samo od początku ciąży przytyłam 4kg. Ale waga dziecka na szczęście prawidłowa. A do tego ta cukrzyca, przez dietę po pierwszym tygodniu trochę schudłam... [emoji53]

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny, sorki, że mnie 2 dni nie było. Miałam ciężki weekend i zapowiada mi się dość ciężki początek tygodnia.
W sobotę po szkołach rodzenia, jeździe do mamy, ogarnięciu kilku spraw... mój brat wrócił z grzybów z wielkimi koszami grzybów i resztę dnia miałam zajętą obieraniem, gotowaniem przygotowaniem farszu na pierogi... Dobrze, że babcia jeszcze była, bo biorąc pod uwagę, że moja mama nienawidzi obierać grzybów to sama robiłabym to z 6 godzin.

Mój bart to cwaniak jest, uwielbia zbierać grzyby, zna się na tym, zresztą jego dziewczyna ma tatę leśnika, więc jak coś jest niejasne, to z nim konsultują. Tylko nie jada grzybów i jeszcze narzekał, że mu śmierdzą.

Wczoraj też miałam ganiany dzień. M.in. musieliśmy wrócić do domu i jeszcze pozałatwiać sprawy związane z remontem i jak wróciliśmy do domu po prostu padłam :D:D

Dziś jeszcze muszę z robotnikami kilka spraw załatwić.

Aktualnie mieszkamy na budowie :D:D W jednym pokoju mam centrum dowodzenia wszechświata - telewizje, komputer, mikrofalówkę łóżko, reszta właściwie jest rozkute:D

Do góry