reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Dziewczyny, a jesteście na insulinie, czy sama dieta? I ile razy dziennie sprawdzacie cukier glukometrem? Bo wyniki naprawdę super :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jestem na samej diecie. Po tygodniu zapisywania co jem i jakie mam wyniki byłam na kontroli i lekarka zadecydowała ze dieta wystarczy. Teraz tylko zapisuje wyniki. Wizyty co dwa tygodnie, właśnie we wtorek mam wizytę. Sprawdzam cukier 4 razy dziennie. Raz na czczo rano a 3 razy po głównych posiłkach. Jem 5 razy dziennie. Czasami dla siebie sprawdzam po II śniadaniu lub po podwieczorku jak jem coś nowego. Mam nadzieje ze wyniki się utrzymają do końca ciąży.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja jestem na samej diecie. Po tygodniu zapisywania co jem i jakie mam wyniki byłam na kontroli i lekarka zadecydowała ze dieta wystarczy. Teraz tylko zapisuje wyniki. Wizyty co dwa tygodnie, właśnie we wtorek mam wizytę. Sprawdzam cukier 4 razy dziennie. Raz na czczo rano a 3 razy po głównych posiłkach. Jem 5 razy dziennie. Czasami dla siebie sprawdzam po II śniadaniu lub po podwieczorku jak jem coś nowego. Mam nadzieje ze wyniki się utrzymają do końca ciąży.

To podobnie jak ja. Tylko kluje się 6 razy dziennie i wizytę mam co miesiąc. Na początku zdarzały mi się wyniki w granicach 130, a kilka razy nawet przekroczyłam normę, ale teraz już się bardzo unormowalo. Myślę że uda nam sie do końca ciąży wytrzymać na samej diecie :-)

To podobnie jak ja. Tylko kluje się 6 razy dziennie i wizytę mam co miesiąc. Na początku zdarzały mi się wyniki w granicach 130, a kilka razy nawet przekroczyłam normę, ale teraz już się bardzo unormowalo. Myślę że uda nam sie do końca ciąży wytrzymać na samej diecie :-)

Ja też tak ja Wy, kłuję się 5x czasem 6. Ale od kilku dni częściej niż wcześniej wyskakują mi złe wyniki i nie mogę odkryć dlaczego. Kilka razy na dzień jest wynik świetny a tu nagle bach, za wysoki. Ostatnio mam dużo stresu może to przez to... :(

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też tak ja Wy, kłuję się 5x czasem 6. Ale od kilku dni częściej niż wcześniej wyskakują mi złe wyniki i nie mogę odkryć dlaczego. Kilka razy na dzień jest wynik świetny a tu nagle bach, za wysoki. Ostatnio mam dużo stresu może to przez to... :(

A jesz od nowego?? A może za długie lub krótkie przerwy robisz?? Moja koleżanka tez mieszkająca w Niemczech mierzyła tez przed głównymi posiłkami i lekarz jej powiedział ze powinna mieć do 110, może nie zdąży Ci tak spaść jak jesz często. Tez może być tak ze coś złe łączysz bo samo coś może być Ok a połączone z czymś daje zły cukier. Musisz pokabinowac i nie denerwować się.

Ja dodatkowo sprawdzam codziennie rano ketony w moczu. Dwa razy miałam 0,5 to zjadłam przed samym snem wase bo tez nie mozne być tak ze idziesz spać głodna bo ogranizm trawi później coś co nie powinien i pojawiają się ketony. Takto jest Ok ale staram się jeść bardziej co 3 h niż co 2.

Mnie tez się zdarza 135 nawet ale to bardzo rzadko. Ważne żeby nie przekroczyć 140 i już. Ja się przejmowałam na początku jak miałam 135 ale później mówię mieszczę się wiec jest git i jak wyluzowałam to dawno nie miałam tak. Stres i nerwy tez robią swoje.

Niby im późniejsza ciąża to cukru gorzej wychodzą bo dzidziuś jeszcze bardziej uciska na trzustkę i gorzej pracuje. No ale bądźmy dobrej myśli. Już niewiele zostało.

A jesz od nowego?? A może za długie lub krótkie przerwy robisz?? Moja koleżanka tez mieszkająca w Niemczech mierzyła tez przed głównymi posiłkami i lekarz jej powiedział ze powinna mieć do 110, może nie zdąży Ci tak spaść jak jesz często. Tez może być tak ze coś złe łączysz bo samo coś może być Ok a połączone z czymś daje zły cukier. Musisz pokabinowac i nie denerwować się.

Ja dodatkowo sprawdzam codziennie rano ketony w moczu. Dwa razy miałam 0,5 to zjadłam przed samym snem wase bo tez nie mozne być tak ze idziesz spać głodna bo ogranizm trawi później coś co nie powinien i pojawiają się ketony. Takto jest Ok ale staram się jeść bardziej co 3 h niż co 2.

Ja też mierzę rano mocz takimi paskami Ketodiastix. Raz mi wyszło 0,5 i lekarka powiedziała że widocznie dzień wcześniej zjadłam za mało węglowodanów. Więc miałaś dobry pomysł z tą Wasą. Skomplikowane to wszystko :(

Mnie tez się zdarza 135 nawet ale to bardzo rzadko. Ważne żeby nie przekroczyć 140 i już. Ja się przejmowałam na początku jak miałam 135 ale później mówię mieszczę się wiec jest git i jak wyluzowałam to dawno nie miałam tak. Stres i nerwy tez robią swoje.

Niby im późniejsza ciąża to cukru gorzej wychodzą bo dzidziuś jeszcze bardziej uciska na trzustkę i gorzej pracuje. No ale bądźmy dobrej myśli. Już niewiele zostało.

Co Ty jak jest 135 to ja się cieszę ale czasami mam ponad 140, np dzisiaj po śniadaniu tak miałam a zjadłam 3 małe zapiekanki z domowym chlebem żytni, serem i pieczarkami... Myślę że być może byłam już zbyt głodna na to śniadanie...

@Marcysia miesiąc minie momentalnie. Z głupimi myślami rozumiem Cię w 100%. Jakiego szumisia kupiłaś? Ja ostatnio dla przyjaciółki kupiłam tego i mówi że jest super.
1506263749-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry wszystkim. Ja zasnęłam w nocy chyba po 3 dopiero,było tak gorąco w domu i kaszel mnie męczył i ból pleców,wzięłam paracetamol i dopiero zasnęłam,jutro wybieram się do lekarza znów,bo to maskara z tym kaszlem :(
@padiq smacznego,ja tez mam spagetti dziś :) @Maglik a to b.fajny wynalazek,koniecznie wypróbuj,wyglada na comfortowy dla dziecka,fajny.
A co myślicie o podgrzewaczu do butelek?mam zamiar kupić,taki dodatkowy gadżet canpol babies,niedrogi a może się przydać.
Miłego dnia!:) u mnie dziś słoneczko
Ja miałam podgrzewacz przy córce i używałam bardzo często więc polecam

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry