reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja jutro chyba wreszcie wybiorę się do Ikei. Chciałabym już kupić troszkę rzeczy aby wreszcie zacząć prać i układać w szafie. Liczę że jutro nie będzie tłumów i spokojnie wszystko ogarnę. No i planuję jeszcze te biustonosze obejrzeć w Lidlu Ale tam to już pewnie będzie hardcore [emoji23]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, a jesteście na insulinie, czy sama dieta? I ile razy dziennie sprawdzacie cukier glukometrem? Bo wyniki naprawdę super :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam tylko dietę. Cukier mierzę 4 razy dziennie ( na czczo , po śniadaniu , obiedzie I kolacji). Mnie diabetolog kazał mierzyć co 2 dni, ale narazie robię to codziennie bo sama chcę sprawdzić jak reaguje na konkretne potrawy. Dzisiaj po spagetti z żółtym serem cukier 111. Gdy lekarz zobaczył moje wyniki powiedział, że to nie cukrzyca tylko nieprawidłowy wynik.

Ostatnia edycja:
Ja też tak ja Wy, kłuję się 5x czasem 6. Ale od kilku dni częściej niż wcześniej wyskakują mi złe wyniki i nie mogę odkryć dlaczego. Kilka razy na dzień jest wynik świetny a tu nagle bach, za wysoki. Ostatnio mam dużo stresu może to przez to... :(

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Stres może być powodem. Więcej relaksu i nie denerwuj się.

Całe szczęście, że dajemy radę z dieta, ja się najbardziej bałam ze skończę na insulinie. Teraz jak chodZę do diabetologa to jest pod wrażeniem ze mam takie ładne wyniki, a z kolei ginekolog mnie trochę upomina ze cukry cukrami, ale chciałaby żebym trochę więcej przybrała na wadze...

Co Ty jak jest 135 to ja się cieszę ale czasami mam ponad 140, np dzisiaj po śniadaniu tak miałam a zjadłam 3 małe zapiekanki z domowym chlebem żytni, serem i pieczarkami... Myślę że być może byłam już zbyt głodna na to śniadanie...

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja śniadania mam najwyższe ostatnio ale do 125. Jem przeważnie jedna kromkę chleba po po dwóch mam wyższy. I mało nabiału. Zostawiam to na później. Za to jem dużo ogórka zielonego. Chociaż trochę bo zauwazylam ze mi obniża cukier. Spróbuj może z ogórkami. Ja jadłam w piątek naleśniki z maki pełnoziarnistej z pieczarkami i serem żółtym i krupnik, miałam 110 na obiad.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Całe szczęście, że dajemy radę z dieta, ja się najbardziej bałam ze skończę na insulinie. Teraz jak chodZę do diabetologa to jest pod wrażeniem ze mam takie ładne wyniki, a z kolei ginekolog mnie trochę upomina ze cukry cukrami, ale chciałaby żebym trochę więcej przybrała na wadze...

Mnie już na wadze starczy. Jutro mam wizytę i mam nadzieje ze nie dostanę znowu OPR od położnej bo ciagle mnie straszy ze za duża ta moja waga a ja się nią nie przejmowałam dopóki właśnie ta cukrzyca nie wyszła. Nie mam wagi w domu i nawet nie mam jak sprawdzić.

Mnie już na wadze starczy. Jutro mam wizytę i mam nadzieje ze nie dostanę znowu OPR od położnej bo ciagle mnie straszy ze za duża ta moja waga a ja się nią nie przejmowałam dopóki właśnie ta cukrzyca nie wyszła. Nie mam wagi w domu i nawet nie mam jak sprawdzić.

A ile przytyłaś?

A ile przytyłaś?

4 tygodnia temu na wizycie miałam 14kg na plusie. Ale schudłam na początku ze 2/3 kg ale w karcie mam wpisana pierwsza wagę już po schudnięciu bo późno kartę mi lekarz założył i liczy położna od tej wagi wpisanej :/ takto ze 12 na plus. Ciekawe co jutro pokaże waga ile przytyłam przed 4 tyg.

4 tygodnia temu na wizycie miałam 14kg na plusie. Ale schudłam na początku ze 2/3 kg ale w karcie mam wpisana pierwsza wagę już po schudnięciu bo późno kartę mi lekarz założył i liczy położna od tej wagi wpisanej :/ takto ze 12 na plus. Ciekawe co jutro pokaże waga ile przytyłam przed 4 tyg.

Trzymam kciuki aby nie było za dużo. A nawet jak będzie to przecież będziemy miały czas żeby potem zrzucać zbędny balast[emoji12]

reklama
Trzymam kciuki aby nie było za dużo. A nawet jak będzie to przecież będziemy miały czas żeby potem zrzucać zbędny balast[emoji12]

Nie dziękuje ( żeby nie zapeszać ) [emoji5]
Oj tak, tym już się nie martwię. Ruch przy maluszku będzie a po za tym jak już będę mogła to coś sobie będę ćwiczyć żeby zrzucić [emoji5]

Do góry