reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja biorę rano 1 tabletkę acti Folin (złożone źródło folianów). Później w pracy suplement zawierający kwas foliowy. A drugą tabletkę suplementu z kwasem po pracy. Chodzi o to aby było to rozłożone w czasie.

W szpitalu cały czas powtarzali również, że należy suplementować się magnesem. Ja biorę asmag 3x2.
No i kwasy DHA

reklama
A i jeszcze jedno pytanie. BIERZE KTORAS Z WAS WITAMINE "D" w tabletkach?
I jeszcze jedno te dziewczyny które pisały że mimo witamin dla ciężarnych gdzie w składzie są foliany odpowiednią dawka 400, biorą dodatkowy czysty kwas foliowy też 400. W jakim odstępie te dwie tabletki zażywacie. Można te dwie naraz?

...........:::::::7tydz i 2dni:::::::::..........
Ja biorę wit D. 2000j dziennie. Tak mi kazał lekarz w klinice.

Ja znam pare ktora nie mogla miec dzieci lekarz oswiadczyl im ze nigdy nie beda mogli splodzic naturalnie dziecka. Zaakceptowali fakt kupili mieszkanie z mysla ze beda tylko we dwoje a wprowadzali sie juz w 3 :) po roku rozpoczeli starania o drugie bo stwierdzili ze szanse male i na pewno troche czasu utrwa i udalo sie w 2 cyklu.

Kciuki za dzisiejsze wizytujace
Witam nowe mamusie
Ja dzis wizyta o 19 stresuje sie czy wszystko bedzie ok
tylko ja tych nieudanych cykli miałam 40... Ale tak jak mówiłam, bardzo bym tego chciała.

Ja zarzywam rano witaminy a wieczorem kwas z tym, ze mam dawkę 800 w jednej tabletce ;)

m3sx3e3kt8upoqjd.png
Jakie witaminy?

Kasia ja biore prenatal duo
Magmag to ile bierzesz w sumie kwasu na dzien?bo folliany i kwas foliowy to jest to samo tylko follian jest naturalny a kwas foliowy jest syntetyczny

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry