reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

@Ankuś super projekty [emoji6]. My wykończyliśmy mieszkanie bardzo w sposób gospodarczy. Ale jak kiedyś będziemy robić remont to chciałabym skorzystać z usług architekta wnętrz [emoji6] wydaje mi się, że mam za dużo różnych pomysłów, które potem się będą ze sobą gryzły [emoji6]. Może już przy wykańczaniu poddasza namówię męża, że jest nam to niezbędne aby dobrze zagospodarować tam przestrzeń.

@bea25ta będzie wszystko dobrze! Uwierz w końcu w swoją dziecinę [emoji16][emoji6]

@daruuunia3 kciuki zaciśnięte! [emoji6]. Na początku ciężko ocenić czy to prawdziwe objawy czy na siłę ich u siebie szukamy [emoji16]. Ale lepiej je sobie wkręcić niż faktycznie odczuwać silne mdłości [emoji23][emoji16].

@zapmarta jak już coś fajnego znajdziesz to się podziel linkiem [emoji6]. Jak będę się dobrze czuć to planujemy mały trip do Chorwacji na koniec sierpnia i też by mi się jakiś ciążowy kostium przydał [emoji6]. Zresztą mieszkam nad morzem to i w wakacje może być okazja go założyć [emoji6].

Witam nowe dziewczyny [emoji16] fajnie że nam się tam grupa rozrasta [emoji6].
@basiulka9 czas szybko zleci [emoji6] ani się obejrzymy a będziemy wszystkie po kolei na porodówkę jeździć [emoji6]

@misianka mnie też jeszcze czeka złożenie pitów [emoji28] ale wysyłam zawsze przez internet [emoji6]. Muszę dziś w końcu usiąść i je wysłać.

@eklerkaa ja na wizytę ostatnio pojechałam z mężem, ale został przed gabinetem [emoji6]. Stwierdził, że skoro usg jest "od środka" to on woli być za drzwiami [emoji6]. Jak już będzie przez brzuch to na pewno wejdzie ze mną obejrzeć naszego dzidziusia [emoji6]

Ja też biorę tylko femibion 1, ale czasem jak mi wpadnie w ręce też zwykły kwas foliowy to też biorę [emoji6]. Ale chcę zrobić sobie badanie by sprawdzić poziom wit D, aby przy jakimś dużym niedoborze też suplementować. Jak tak czytam ile Wy bierzecie witamin to muszę się zagłębić bardziej w moje uzupełnianie [emoji6].

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czesc mamuśki :) podczytuje Was od 1 strony i śledzę historie i kibicuje kazdej z Was:)
Mysle ze czas sie ujawnić:) mam na imię Natalia, lat 30, mamy juz 6-letnia Emilke a o drugie Bobo staraliśmy sie nie całe 5 lat...:errr: tyle co testów w tym czasie zrobiłam, tyle co łez wylałam to moje . W zeszłym m-cu okres spóźniał mi sie 9 dni ( mam dosc nie regularne cykle) i byłam pełna nadziei, ktora niestety jak co m-c prysła jak bańka mydlana. W tym moemencie, odpuściłam wszelkie starania, zapisałam sie na zabieg bariatryczny ( niestety zaczynam z ogromna nadwaga) i wtedy bach...2 kreseczki :biggrin2: Pierwsza wizyte miałam by potwierdzić ciąże i było to 4tydz 3 dni, potem poszłam 6tydz2dni byl pęcherzyk i ciałko żółte, dzis jest około 8 tyg na 14.30 (czasu ang) mam wizyte i modlę sie o bączka z serduszkiem❤❤
Mocno trzymam za Was i za siebie kciuki i mam nadzieje ze moge dołączyć do szanownego grona:))
Oczywiście, że możesz, nawet powinnaś!!! Super, że się udało. Wiem dokladnie jak to jest opłakiwać nadejście każdego okresu...
Daj nam znać jak będziesz znać termin porodu. Skąd jesteś?

Ja z niemieckiego maturę zdawałam, ale kiedy to było :p ostatnio obiecałam sobie, ze będę się sama uczyć niemieckiego, bo już prawie wszystko zapomniałam, książki z domu rodzinnego przywiozłam jakieś dwa lata temu i tak leżą i czekają, ale tak ciężko się zebrać :p
Mnie tylko czasem mdli, ale nie wiem czy to objaw ciązowy czy jakies moje wkręty w głowie :p a brzuch dalej mam płaski, czasmi mam wzdęcia :p
Iwilleatyou gratuluje dobrze napisanego dyktanda! ;)
Ja
A i jeszcze jedno pytanie. BIERZE KTORAS Z WAS WITAMINE "D" w tabletkach?
I jeszcze jedno te dziewczyny które pisały że mimo witamin dla ciężarnych gdzie w składzie są foliany odpowiednią dawka 400, biorą dodatkowy czysty kwas foliowy też 400. W jakim odstępie te dwie tabletki zażywacie. Można te dwie naraz?

...........:::::::7tydz i 2dni:::::::::..........
Wlasnie tez chcialam Was zapytac o kwas foliowy, ile dokladnie bierzecie i jakie preparaty? Wg mnie najlepsza opcja jest Folik (0,4mg kwasu foliowego) i do tego Folian z Solgara (0,4 mg czystych folianow, jak ktos kwasu nie wchlania) . Zamowilam go i czekam na niego, a teraz lacze Folik i Femibion Pronatal 1 ( ale boje sie ze to za duzo, bo 1,2 mg w sumie)

Cześć dziewczyny.

Ależ produkuje cię, momentami nie jestem w stanie na dąży tematów ☺️
Odnośnie witamin biore z kwasami omega-mama dha i foliany.

Fajnie, że dziewczyn przybywa ☺️

M@gda gratuluję objęcia tronu

Jak u Was samopoczucie? Mieścicie się dalej w spodnie?

Smarujecie już czymś brzuszki? Macie swoje typy??

@Ankuś super projekty [emoji6]. My wykończyliśmy mieszkanie bardzo w sposób gospodarczy. Ale jak kiedyś będziemy robić remont to chciałabym skorzystać z usług architekta wnętrz [emoji6] wydaje mi się, że mam za dużo różnych pomysłów, które potem się będą ze sobą gryzły [emoji6]. Może już przy wykańczaniu poddasza namówię męża, że jest nam to niezbędne aby dobrze zagospodarować tam przestrzeń.

@bea25ta będzie wszystko dobrze! Uwierz w końcu w swoją dziecinę [emoji16][emoji6]

@daruuunia3 kciuki zaciśnięte! [emoji6]. Na początku ciężko ocenić czy to prawdziwe objawy czy na siłę ich u siebie szukamy [emoji16]. Ale lepiej je sobie wkręcić niż faktycznie odczuwać silne mdłości [emoji23][emoji16].

@zapmarta jak już coś fajnego znajdziesz to się podziel linkiem [emoji6]. Jak będę się dobrze czuć to planujemy mały trip do Chorwacji na koniec sierpnia i też by mi się jakiś ciążowy kostium przydał [emoji6]. Zresztą mieszkam nad morzem to i w wakacje może być okazja go założyć [emoji6].

@basiulka9 czas szybko zleci [emoji6] ani się obejrzymy a będziemy wszystkie po kolei na porodówkę jeździć [emoji6]

@misianka mnie też jeszcze czeka złożenie pitów [emoji28] ale wysyłam zawsze przez internet [emoji6]. Muszę dziś w końcu usiąść i je wysłać.

@eklerkaa ja na wizytę ostatnio pojechałam z mężem, ale został przed gabinetem [emoji6]. Stwierdził, że skoro usg jest "od środka" to on woli być za drzwiami [emoji6]. Jak już będzie przez brzuch to na pewno wejdzie ze mną obejrzeć naszego dzidziusia [emoji6]

Ja też biorę tylko femibion 1, ale czasem jak mi wpadnie w ręce też zwykły kwas foliowy to też biorę [emoji6]. Ale chcę zrobić sobie badanie by sprawdzić poziom wit D, aby przy jakimś dużym niedoborze też suplementować. Jak tak czytam ile Wy bierzecie witamin to muszę się zagłębić bardziej w moje uzupełnianie [emoji6].

Jak zaznaczasz nazwe uzytkownika w wiafomosci, zeby sie na zielono swiecila i ta osoba wiedziala, ze do niej piszesz?;)

@basiulka9 czas szybko zleci [emoji6] ani się obejrzymy a będziemy wszystkie po kolei na porodówkę jeździć

No mam nadzieje, ze szybko przeleci. Heh czesem się zastanawiam czy aby napewno jestem w ciaży ☺,bo objawów mam mało lekkie leke podbrzusza wieczorkiem, brakiem okresu i spie wiecej niż zwykle.
Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]

@basiulka9 czas szybko zleci [emoji6] ani się obejrzymy a będziemy wszystkie po kolei na porodówkę jeździć

No mam nadzieje, ze szybko przeleci. Heh czesem się zastanawiam czy aby napewno jestem w ciaży ☺,bo objawów mam mało lekkie leke podbrzusza wieczorkiem, brakiem okresu i spie wiecej niż zwykle.
[/QUOTE]
Ja tez jestem w 6 tyg i procz sennosci i minimalnych mdlosci nic mi nie dolega, cieszmy sie ze tak jest, bo nie wiadomo, jak potem bedzie :p

Ja tez jestem w 6 tyg i procz sennosci i minimalnych mdlosci nic mi nie dolega, cieszmy sie ze tak jest, bo nie wiadomo, jak potem bedzie :p[/QUOTE]
Racja cieszmy sie że póki co tylko takie atrakcje mamy☺

reklama
Hej. Usg nie wykazalo akcji serca ani zarodka wiec po ciazy. Zycze Wam wszystkiego dobrego udanych ciaz z wymiotami lub bez zakonczonych happy endem.

Do góry