reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

@Ankuś super projekty [emoji6]. My wykończyliśmy mieszkanie bardzo w sposób gospodarczy. Ale jak kiedyś będziemy robić remont to chciałabym skorzystać z usług architekta wnętrz [emoji6] wydaje mi się, że mam za dużo różnych pomysłów, które potem się będą ze sobą gryzły [emoji6]. Może już przy wykańczaniu poddasza namówię męża, że jest nam to niezbędne aby dobrze zagospodarować tam przestrzeń.

@bea25ta będzie wszystko dobrze! Uwierz w końcu w swoją dziecinę [emoji16][emoji6]

@daruuunia3 kciuki zaciśnięte! [emoji6]. Na początku ciężko ocenić czy to prawdziwe objawy czy na siłę ich u siebie szukamy [emoji16]. Ale lepiej je sobie wkręcić niż faktycznie odczuwać silne mdłości [emoji23][emoji16].

@zapmarta jak już coś fajnego znajdziesz to się podziel linkiem [emoji6]. Jak będę się dobrze czuć to planujemy mały trip do Chorwacji na koniec sierpnia i też by mi się jakiś ciążowy kostium przydał [emoji6]. Zresztą mieszkam nad morzem to i w wakacje może być okazja go założyć [emoji6].

Witam nowe dziewczyny [emoji16] fajnie że nam się tam grupa rozrasta [emoji6].
@basiulka9 czas szybko zleci [emoji6] ani się obejrzymy a będziemy wszystkie po kolei na porodówkę jeździć [emoji6]

@misianka mnie też jeszcze czeka złożenie pitów [emoji28] ale wysyłam zawsze przez internet [emoji6]. Muszę dziś w końcu usiąść i je wysłać.

@eklerkaa ja na wizytę ostatnio pojechałam z mężem, ale został przed gabinetem [emoji6]. Stwierdził, że skoro usg jest "od środka" to on woli być za drzwiami [emoji6]. Jak już będzie przez brzuch to na pewno wejdzie ze mną obejrzeć naszego dzidziusia [emoji6]

Ja też biorę tylko femibion 1, ale czasem jak mi wpadnie w ręce też zwykły kwas foliowy to też biorę [emoji6]. Ale chcę zrobić sobie badanie by sprawdzić poziom wit D, aby przy jakimś dużym niedoborze też suplementować. Jak tak czytam ile Wy bierzecie witamin to muszę się zagłębić bardziej w moje uzupełnianie [emoji6].

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czesc mamuśki :) podczytuje Was od 1 strony i śledzę historie i kibicuje kazdej z Was:)
Mysle ze czas sie ujawnić:) mam na imię Natalia, lat 30, mamy juz 6-letnia Emilke a o drugie Bobo staraliśmy sie nie całe 5 lat...:errr: tyle co testów w tym czasie zrobiłam, tyle co łez wylałam to moje . W zeszłym m-cu okres spóźniał mi sie 9 dni ( mam dosc nie regularne cykle) i byłam pełna nadziei, ktora niestety jak co m-c prysła jak bańka mydlana. W tym moemencie, odpuściłam wszelkie starania, zapisałam sie na zabieg bariatryczny ( niestety zaczynam z ogromna nadwaga) i wtedy bach...2 kreseczki :biggrin2: Pierwsza wizyte miałam by potwierdzić ciąże i było to 4tydz 3 dni, potem poszłam 6tydz2dni byl pęcherzyk i ciałko żółte, dzis jest około 8 tyg na 14.30 (czasu ang) mam wizyte i modlę sie o bączka z serduszkiem❤❤
Mocno trzymam za Was i za siebie kciuki i mam nadzieje ze moge dołączyć do szanownego grona:))
Oczywiście, że możesz, nawet powinnaś!!! Super, że się udało. Wiem dokladnie jak to jest opłakiwać nadejście każdego okresu...
Daj nam znać jak będziesz znać termin porodu. Skąd jesteś?

Ja z niemieckiego maturę zdawałam, ale kiedy to było :p ostatnio obiecałam sobie, ze będę się sama uczyć niemieckiego, bo już prawie wszystko zapomniałam, książki z domu rodzinnego przywiozłam jakieś dwa lata temu i tak leżą i czekają, ale tak ciężko się zebrać :p
Mnie tylko czasem mdli, ale nie wiem czy to objaw ciązowy czy jakies moje wkręty w głowie :p a brzuch dalej mam płaski, czasmi mam wzdęcia :p
Iwilleatyou gratuluje dobrze napisanego dyktanda! ;)
Ja
A i jeszcze jedno pytanie. BIERZE KTORAS Z WAS WITAMINE "D" w tabletkach?
I jeszcze jedno te dziewczyny które pisały że mimo witamin dla ciężarnych gdzie w składzie są foliany odpowiednią dawka 400, biorą dodatkowy czysty kwas foliowy też 400. W jakim odstępie te dwie tabletki zażywacie. Można te dwie naraz?

...........:::::::7tydz i 2dni:::::::::..........
Wlasnie tez chcialam Was zapytac o kwas foliowy, ile dokladnie bierzecie i jakie preparaty? Wg mnie najlepsza opcja jest Folik (0,4mg kwasu foliowego) i do tego Folian z Solgara (0,4 mg czystych folianow, jak ktos kwasu nie wchlania) . Zamowilam go i czekam na niego, a teraz lacze Folik i Femibion Pronatal 1 ( ale boje sie ze to za duzo, bo 1,2 mg w sumie)

Cześć dziewczyny.

Ależ produkuje cię, momentami nie jestem w stanie na dąży tematów ☺️
Odnośnie witamin biore z kwasami omega-mama dha i foliany.

Fajnie, że dziewczyn przybywa ☺️

M@gda gratuluję objęcia tronu

Jak u Was samopoczucie? Mieścicie się dalej w spodnie?

Smarujecie już czymś brzuszki? Macie swoje typy??

@Ankuś super projekty [emoji6]. My wykończyliśmy mieszkanie bardzo w sposób gospodarczy. Ale jak kiedyś będziemy robić remont to chciałabym skorzystać z usług architekta wnętrz [emoji6] wydaje mi się, że mam za dużo różnych pomysłów, które potem się będą ze sobą gryzły [emoji6]. Może już przy wykańczaniu poddasza namówię męża, że jest nam to niezbędne aby dobrze zagospodarować tam przestrzeń.

@bea25ta będzie wszystko dobrze! Uwierz w końcu w swoją dziecinę [emoji16][emoji6]

@daruuunia3 kciuki zaciśnięte! [emoji6]. Na początku ciężko ocenić czy to prawdziwe objawy czy na siłę ich u siebie szukamy [emoji16]. Ale lepiej je sobie wkręcić niż faktycznie odczuwać silne mdłości [emoji23][emoji16].

@zapmarta jak już coś fajnego znajdziesz to się podziel linkiem [emoji6]. Jak będę się dobrze czuć to planujemy mały trip do Chorwacji na koniec sierpnia i też by mi się jakiś ciążowy kostium przydał [emoji6]. Zresztą mieszkam nad morzem to i w wakacje może być okazja go założyć [emoji6].

@basiulka9 czas szybko zleci [emoji6] ani się obejrzymy a będziemy wszystkie po kolei na porodówkę jeździć [emoji6]

@misianka mnie też jeszcze czeka złożenie pitów [emoji28] ale wysyłam zawsze przez internet [emoji6]. Muszę dziś w końcu usiąść i je wysłać.

@eklerkaa ja na wizytę ostatnio pojechałam z mężem, ale został przed gabinetem [emoji6]. Stwierdził, że skoro usg jest "od środka" to on woli być za drzwiami [emoji6]. Jak już będzie przez brzuch to na pewno wejdzie ze mną obejrzeć naszego dzidziusia [emoji6]

Ja też biorę tylko femibion 1, ale czasem jak mi wpadnie w ręce też zwykły kwas foliowy to też biorę [emoji6]. Ale chcę zrobić sobie badanie by sprawdzić poziom wit D, aby przy jakimś dużym niedoborze też suplementować. Jak tak czytam ile Wy bierzecie witamin to muszę się zagłębić bardziej w moje uzupełnianie [emoji6].

Jak zaznaczasz nazwe uzytkownika w wiafomosci, zeby sie na zielono swiecila i ta osoba wiedziala, ze do niej piszesz?;)

@basiulka9 czas szybko zleci [emoji6] ani się obejrzymy a będziemy wszystkie po kolei na porodówkę jeździć

No mam nadzieje, ze szybko przeleci. Heh czesem się zastanawiam czy aby napewno jestem w ciaży ☺,bo objawów mam mało lekkie leke podbrzusza wieczorkiem, brakiem okresu i spie wiecej niż zwykle.
Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]

@basiulka9 czas szybko zleci [emoji6] ani się obejrzymy a będziemy wszystkie po kolei na porodówkę jeździć

No mam nadzieje, ze szybko przeleci. Heh czesem się zastanawiam czy aby napewno jestem w ciaży ☺,bo objawów mam mało lekkie leke podbrzusza wieczorkiem, brakiem okresu i spie wiecej niż zwykle.
[/QUOTE]
Ja tez jestem w 6 tyg i procz sennosci i minimalnych mdlosci nic mi nie dolega, cieszmy sie ze tak jest, bo nie wiadomo, jak potem bedzie :p

Ja tez jestem w 6 tyg i procz sennosci i minimalnych mdlosci nic mi nie dolega, cieszmy sie ze tak jest, bo nie wiadomo, jak potem bedzie :p[/QUOTE]
Racja cieszmy sie że póki co tylko takie atrakcje mamy☺

reklama
Hej. Usg nie wykazalo akcji serca ani zarodka wiec po ciazy. Zycze Wam wszystkiego dobrego udanych ciaz z wymiotami lub bez zakonczonych happy endem.

Do góry