reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Coś wy czytacie. Ja jestem nie wierząca.
A niektóre punkty, które tam są napisane to jakieś wielkie bzdety / zabobony są:
7. Lepsze jest pożycie, gdy oboje małżonkowie są głodni. Są silniejsi.
Czy mam rozumieć, że ojciec tego próbował i wie?
10. Wygoda życia u żony utrudnia poczęcie i donoszenie ciąży. Żona przed pożyciem powinna być zmęczona, upracowana, głodna (urządzić pranie, sprzątanie, długą meczącą przechadzkę)
I jeszcze żonę trzeba umęczyć... Szkoda, że godziny różańca nie trzeba odmawiać...

19. Raz na tydzień ubić zapłodnione przez koguta jajko z jedną łyżeczką miodu. Posiada dużo witamin i życia.
No a tu brakuje tylko zabić koguta o pólnocy, wymazać łózko...
Same zalecenia praktyczne to bzdety, ale zioła jako zioła mają mnóstwo zwolenniczek ;)

Ja do 16 jakoś funkcjonuje a później to już tylko o poduszce myślę. Wieczorami mam mdłości. A moja buzia zrobiła się okropna przez te krosty. Z jedzeniem tez nie ma szału. Zjem tylko co i nic a tak mi ciężko na żołądku i uczucie pełności od razu.

Coś wy czytacie. Ja jestem nie wierząca.
A niektóre punkty, które tam są napisane to jakieś wielkie bzdety / zabobony są:
7. Lepsze jest pożycie, gdy oboje małżonkowie są głodni. Są silniejsi.
Czy mam rozumieć, że ojciec tego próbował i wie?
10. Wygoda życia u żony utrudnia poczęcie i donoszenie ciąży. Żona przed pożyciem powinna być zmęczona, upracowana, głodna (urządzić pranie, sprzątanie, długą meczącą przechadzkę)
I jeszcze żonę trzeba umęczyć... Szkoda, że godziny różańca nie trzeba odmawiać...

19. Raz na tydzień ubić zapłodnione przez koguta jajko z jedną łyżeczką miodu. Posiada dużo witamin i życia.
No a tu brakuje tylko zabić koguta o pólnocy, wymazać łózko...
Jajo z miodem pewnie jakies wartosci ma... Kiedys ludzie leczyli sie tylko dietami i ziołami itp... Jeśli chodzi o to czy ojciec tego próbował? to czy trzeba chorować na serce, zeby być kardiologiem? Magda nie bronię tego postu bo to jakieś stare wymysły i juz pewnie nikt nie podchodzi do tego serio, ale w kazdych wierzeniach jest trochę prawdy

reklama
Do góry