reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

M@gda ale bardzo dziekuje za informacje. Poczekam bo nic innego do roboty nie mam. Tez mysle ze moze to za szybko a przez krwawienie obraz w macicy nie byl czysty

reklama
Nie wiem, raczej watpie bo 5 dniowa blastocyste mialam transferowana dl macicy, wiem ze to sie zdaza ale musialbybyc wielki pech zreszta od jednorazowego bolu w czwartek nic mnie nie boli a od wczorajszego krwawienia kest czysciutko... w macicy coa jest ale nierowny ma ksztalt wiec albo pozostalosc po zarodku albo plyn jakis i zarodka nie widac bo kest za maly? Nie wiem.. niz innego nie zostalo jak tylko czekac. 18 zrobie usg i zobacze. Szczerze nie wiem co to w lostopadzie poronilam wiec wczorajszy bol nie byl dla mnie tym samym. Choc moze za kazdym razem jest inaczej? Co do lekarza nie byl pewny bo widzialam po nim... lepsze moze to niz postawienie blednej diagnozy...niestety nie bylo w tej polskiej przychodni laboratorium wiec inaczej niz na "oko" nie mial jak tego sparwdzic... mem taki metlik w glowie ze trudno mi sie wypowiadac:):)

Na razie postaraj się podejść do tego spokojnie. Chociaż wiem, ze będzie trudno. No niestety w UK już taka opieka jest i nic nie zmienimy? Nie wybierasz się gdzieś niedługo do Polski? Nie myślałaś żeby zostać tutaj i tutaj prowadzić ciążę? Ja tak zrobiłam.

0d1ycsqvxbiod0js.png

[quote uid=170136 name="gie_er" post=15064935]Dziewczyny jest sens robić betę? Mam 3 pozytywne testy wizytę umówiona na 18 kwietnia<br /><br />Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]<br />Każdy ma inne podejście, ale wg mnie watro zbadać przyrosty.

Tylko w styczniu robiłam przyrosty wychodziły idealnie, a mimo to ciąża rozwijała się za wolno.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Na razie postaraj się podejść do tego spokojnie. Chociaż wiem, ze będzie trudno. No niestety w UK już taka opieka jest i nic nie zmienimy? Nie wybierasz się gdzieś niedługo do Polski? Nie myślałaś żeby zostać tutaj i tutaj prowadzić ciążę? Ja tak zrobiłam.

0d1ycsqvxbiod0js.png
Niestety nie moge :(

[quote uid=170136 name="gie_er" post=15064935]Dziewczyny jest sens robić betę? Mam 3 pozytywne testy wizytę umówiona na 18 kwietnia<br /><br />Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
<br />Każdy ma inne podejście, ale wg mnie watro zbadać przyrosty.

Tylko w styczniu robiłam przyrosty wychodziły idealnie, a mimo to ciąża rozwijała się za wolno.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]

Oczywiście nic nie da nam gwarancji (co mnie bardzo martwi), ale zbyt wolne przyrosty będą pierwszy sygnałem , że coś jest nie tak.

Niestety nie moge :(

Opieka medyczna, rzeczywiście fatalna. A my narzekamy tak na Polskę. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
Rozumiem co czujesz. Czekanie i niepewność jest najgorsza. Ale tak jak @M@gda pisze. Może jest za wcześnie. Pytałam Ciebie o lekarza, bo ja nie zawsze ufam przypadkowemu lekarzowi i już to kiedyś pisałam.. Byłam w szpitalu na usg i lekarka nic nie widziała, nastraszyła mnie, wyszłam zapłakana, załamana z gabinetu. Tego samego dnia pojechałam prywatnie zrobić usg do lekarza któremu ufałam, który na super sprzęt i usłyszałam serduszko. Popłakałam się ze szczęścia. Jak powiedziałam tej lekarz co mnie spotkało w szpitalu, to nie skrytykowała lekarki co nic nie widziała, tylko powiedziała że usg nie jest łatwe i potrzeba lata praktyki. Lekarz jest tylko człowiekiem, sprzęt sprzętem. Poczekaj spokojnie. Jeżeli to wczesna ciąża to miał prawo nic nie widzieć. Wiem, że łatwo się mówi, ale nerwami nic nie zmienisz. Myśl pozytywnie, a złe myśli odganiaj.

Cześć dziewczyny :) u mnie dzisiaj 23 stopnie i grill się szykuje :) jutro w końcu do lekarza :) jakoś mi zlecialy te dwa tygodnie :) a jak tam u was dzisiaj samopoczucie??

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry