reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Cześć [emoji6] czy u Was też jest dziś taki piękny słoneczny dzień [emoji16]? Wiosna w pełni [emoji7]

Jestem w drodze na drugą betę [emoji6] i mam nadzieję że tym razem uda się nie posiniaczyć moich rąk [emoji6].

Miłego dnia [emoji6]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie pogoda średnio.
Powodzenia, czekamy na wyniki :)
Ja sie właśnie zastanawiam czy robić trzecią betę.
Miłego dnia :)

reklama
U mnie pogoda pochmurna:(
Dzis malz przyjezdza na weekend z dele takze mam sprzatania..:p

Karolcia & za piekna bete!
Ankuś [emoji28]ladnie Ci przyrosla w srode..co Ci da ze zobaczysz ze dzis ladnie przyrosla jak moze np w pon juz byc zle.. nigdy nie wiemy jak bedzie.Trzeba wierzyc ze bedzie dobrze!Nie mamy na to wplywu tak czy siak.Najwazniejszy jest progesteron na tym etapie.:*
Ale jak chcesz to lec :*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Jeśli wyjdzie mi dzisiejsza beta z ładnym wynikiem to więcej nie robię [emoji6] szkoda moich nerwów [emoji6].
Ale Ankuś jeśli wyniki mają Cię w jakiś sposób uspokoić to zrób dziś też [emoji6].
Pochwaliłam pogodę, a aplikacja mi mówi że są całe 3° [emoji23] świeci [emoji295]️ a ja musiałam rozpiąć kurtkę tak mi ciepło [emoji6].
Chyba odkryłam nowy objaw, od wczoraj mnie suszy. Czuję się jakbym miała jakiegoś okropnego kaca [emoji6]. Od pół godziny nic nie piłam i chyba zaraz uschnę [emoji12]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

cześć Dziewczyny, mam sytuację podobną do @Ankuś czyli termin z OM wychodzi mi na sam koniec listopada, dołączyłam do listopadówek, ale tam już praktycznie każda po serduszku i zupełnie inne tematy.. stąd moje pytanie, mogę dołączyć do Was?

W ubiegłą niedzielę wyszedł mi pozytywny test, w poniedziałek (20.03) poszłam na betę i wyszła 220,9 w środę powtórzyłam i było 545,4 :) więc przyrost chyba nienajgorszy bo wychodzi 147%. Myślę, że już chyba dam sobie spokój z mierzeniem bety bo to tylko dodatkowy stres dla mnie.

Dodam, że miałam być sierpniówką ale niestety w 10tyg okazało się, że serduszko przestało bić. Teraz w ciążę zaszłam w pierwszym naturalnym cyklu po poronieniu (lekarz nie miał zastrzeżeń ze staraniami bo wszystko ładnie się wygoiło i jak do niego przyszłam to już pęcherzyk był 21mm).

Teraz trochę się boję, bo nie mam żadnych objawów :( nawet bólu piersi, który miałam od początku w tamtej ciąży. Wy macie objawy?

Aha, z leków biorę duphaston, acard, leki na tarczycę (niedoczynność), witaminę D i kwas foliowy.

cześć Dziewczyny, mam sytuację podobną do @Ankuś czyli termin z OM wychodzi mi na sam koniec listopada, dołączyłam do listopadówek, ale tam już praktycznie każda po serduszku i zupełnie inne tematy.. stąd moje pytanie, mogę dołączyć do Was?

W ubiegłą niedzielę wyszedł mi pozytywny test, w poniedziałek (20.03) poszłam na betę i wyszła 220,9 w środę powtórzyłam i było 545,4 :) więc przyrost chyba nienajgorszy bo wychodzi 147%. Myślę, że już chyba dam sobie spokój z mierzeniem bety bo to tylko dodatkowy stres dla mnie.

Dodam, że miałam być sierpniówką ale niestety w 10tyg okazało się, że serduszko przestało bić. Teraz w ciążę zaszłam w pierwszym naturalnym cyklu po poronieniu (lekarz nie miał zastrzeżeń ze staraniami bo wszystko ładnie się wygoiło i jak do niego przyszłam to już pęcherzyk był 21mm).

Teraz trochę się boję, bo nie mam żadnych objawów :( nawet bólu piersi, który miałam od początku w tamtej ciąży. Wy macie objawy?

Aha, z leków biorę duphaston, acard, leki na tarczycę (niedoczynność), witaminę D i kwas foliowy.
Witamy :biggrin2:
Ja mam ból piersi, ale jak sobie docisne.
Na objawy może jeszcze za wcześnie, albo wcale nie będziesz ich miała. To też normalne. Beta ładnie Ci przyrosła, także wyluzuj. Widzisz Ty bierzesz leki, ja się zastanawiam czy też nie powinnam. Wizytę dopiero mam na 13 kwietnia.

@Ankuś u mnie ze względu na wcześniejsze poronienie i jedną ciążę biochemiczną miałam po pierwszym pozytywnym teście przyjść po receptę, nawet bez wizyty u lekarza.
Jestem umówiona na 10 kwietnia, wypada wtedy 7tyd1 więc z dużym prawdopodobieństwem powinno być już serduszko.

Digital witaj:)
Ja zaczynam sie chyba coraz gorzej czuc albo sobie sama wkrecam:p
Tez mi sie udalo w 1 cyklu po poronieniu:)

Karolcia mnie tak suszylo w 1 ciazy.To byl 1 objaw heh:)

Ankuś ja tez wlasnie sie zastanawam czy luteine powinnam brac bo w 1 ciazy prawie cala bralam:/

reklama
Digital witaj:)
Ja zaczynam sie chyba coraz gorzej czuc albo sobie sama wkrecam:p
Tez mi sie udalo w 1 cyklu po poronieniu:)

Karolcia mnie tak suszylo w 1 ciazy.To byl 1 objaw heh:)

Ankuś ja tez wlasnie sie zastanawam czy luteine powinnam brac bo w 1 ciazy prawie cala bralam:/

Ja mam w domu duphaston. Kurde właśnie nie wiem co mam robić z tymi lekami. Z drugiej strony progesteron mamy prawidłowy.

Do góry