reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Ja pracuję w rodzinnej firmie "za biurkiem" więc jeszcze nie wiem jak to wyjdzie w praniu [emoji6]. W zależności od samopoczucia będę zmniejszać sobie liczbę godzin czy nawet dni pracy [emoji6]. Mam nadzieję, że obędzie się bez wzmożonej wrażliwość na zapachy, bo panuje u nas dość specyficzny zapach (+ czasem nocna zmiana kopci fajki - do czasu mojego przyjścia zwykle jest już porządnie wywietrzone, ale taki po tytoniowy zapaszek bywa od czasu do czasu wyczuwalny) i nie przeszkodzi mi to pracować [emoji6].
Za to muszę poinformować szefa, że zostanie dziadkiem [emoji16].
Chciałabym poinformować rodziców w przyszłym tygodniu. Chciałabym, żeby wiedzieli dość wcześnie ode mnie, a nie gdy np będę zmuszona wisieć na kibelkiem w pracy [emoji6].

Planowałam chodzić państwowo, ale chyba przerasta mnie sposób zapisywania się na wizyty - każą dzwonić w konkretnych godzinach, a i tak trzeba się pofatygować osobiście by się zapisać.. Byłam na prywatnej wizycie w innym miejscu u tego lekarza, wydał mi się w porządku, ale nie wiem jaki ma sprzęt w przychodni, w której przyjmuje na NFZ.
Rozważam też prywatne wizyty u lekarki, która prowadziła obie ciąże mojej cioci, zakończone porodami na jej dyżurze w dość szybkim tempie [emoji6].
Także nie wiem, mam jeszcze momencik aby podjąć decyzję [emoji6].
A Wy wybieracie lekarza płci męskiej czy żeńskiej [emoji6]?

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja pracuję w rodzinnej firmie "za biurkiem" więc jeszcze nie wiem jak to wyjdzie w praniu [emoji6]. W zależności od samopoczucia będę zmniejszać sobie liczbę godzin czy nawet dni pracy [emoji6]. Mam nadzieję, że obędzie się bez wzmożonej wrażliwość na zapachy, bo panuje u nas dość specyficzny zapach (+ czasem nocna zmiana kopci fajki - do czasu mojego przyjścia zwykle jest już porządnie wywietrzone, ale taki po tytoniowy zapaszek bywa od czasu do czasu wyczuwalny) i nie przeszkodzi mi to pracować [emoji6].
Za to muszę poinformować szefa, że zostanie dziadkiem [emoji16].
Chciałabym poinformować rodziców w przyszłym tygodniu. Chciałabym, żeby wiedzieli dość wcześnie ode mnie, a nie gdy np będę zmuszona wisieć na kibelkiem w pracy [emoji6].

Planowałam chodzić państwowo, ale chyba przerasta mnie sposób zapisywania się na wizyty - każą dzwonić w konkretnych godzinach, a i tak trzeba się pofatygować osobiście by się zapisać.. Byłam na prywatnej wizycie w innym miejscu u tego lekarza, wydał mi się w porządku, ale nie wiem jaki ma sprzęt w przychodni, w której przyjmuje na NFZ.
Rozważam też prywatne wizyty u lekarki, która prowadziła obie ciąże mojej cioci, zakończone porodami na jej dyżurze w dość szybkim tempie [emoji6].
Także nie wiem, mam jeszcze momencik aby podjąć decyzję [emoji6].
A Wy wybieracie lekarza płci męskiej czy żeńskiej [emoji6]?

Jeżeli chodzi o płeć to dla mnie nie ma znaczenia. Jeszcze się nie zdecydowałam. Mam taką Panią ginekolog która bardzo mnie przekonuje, bo byłam u Niej w poprzedniej ciąży, ale usg kosztuje 260 zł. Trochę drogo o_O

Karolcia to fajnie taki rodzinny biznes:))
Ja ogolnie chodzilam do faceta ale w ciazy wole jednak babke miec choc nie wiem czemu.Tak jakos mi sie wydaje lepsza haha:p
Ale jeszcze nie znalazlam poki co.Mam 3 namiary.Musze potestowac i raczej prywatnie.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

@Millo własna działalność? Będziesz pracować do końca czy jest to działalność, która uniemożliwia pracę w zaawansowanej ciąży?

W ogóle chciałam dziś powiedzieć mężowi o ciąży, ale zapomniałam rano zrobić ładniejszy test [emoji16] by miał już wyraźniejsze kreski [emoji6]. Chociaż chyba będę musiała go zakneblować by nie rozgadał od razu całemu światu [emoji23]. Chciałam w Wielkanoc dać teściom zdjęcie usg naszego "żelka", bo przyjeżdżają do nas z wizytą. Ale nie wierzę, że przez tyle czasu uda mi się trzymać męża zakneblowanego [emoji23].

Wybór lekarza, pierwszy dylemat na drodze usłanej samymi zagadkami [emoji16].
Bierzecie jakieś witaminy?

Karolcia szyje artykuly dziecięce w domku takze moge do konca:)

Ja bym nie dala rady nie powiedziec:p nie cierpie miec tajemnic hah:)
Z witamin biore c i folian jak nie zapomne..d+k

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to bym nie wytrzymała trzymać w tajemnicy przed mężem. Wytrzymałam 5 h i ledwo się udało :) Ja chyba też pójdę prywatnie do tej babeczki o której wspominałam. Jest genialna. Zaczęłam brać falvit mama. Ja pracuje jako opiekunka do dziecka. Myślę, że popracuje ile mi się uda. Nie nastawiam się na nic. Ja do lekarza pójdę między 10, a 13 kwietnia. Zobaczę jakie ma terminy.

Podziel się proszę sposobem liczenia, bo jestem ciemna w tym temacie [emoji6]. Dla mnie liczenie od @ się nie sprawdzi na pewno, bo owu miałam jakieś 10 dni później niż wychodziłoby to w standardowym cyklu [emoji6]. Czyli od razu wiem, że wg zwykłych wyliczeń ciąża będzie sporo młodsza [emoji6].

Miałyśmy owu w tym samym czasie [emoji6]. Ja planuje iść tak między 12 a 14 kwietnia [emoji6] zobaczymy jak tam terminy u lekarzy przypasują [emoji6].

Co do tajemnic to lubię robić niespodzianki i chciałabym takie nowiny przekazywać osobiście, a nie przez telefon [emoji6]. Za to mój mąż nie jest fanem niespodzianek i zawsze się wygada [emoji6]. Prezent niespodzianka dla mnie - nie istnieje [emoji23] raz bez uprzedzenia mnie co dokładnie zaplanował kupił mi prezent, którego zapomniał schować [emoji23] blat kuchenny to idealna kryjówka [emoji6]

Ja biorę tylko zwykły kwas foliowy. W niedzielę skończyła mi się wit d i chyba już poczekam do wizyty z zakupem nowych witamin..

reklama
Przez Millo sama zastanawiam się czy jest sens :) przyroslo mi po 48h, 104%. Pewnie decyzję podejmę jutro rano.
Nie przejmuj się, niektóre ciążę nie mają objawów. Ja mam tylko ból piersi, ale dopiero jak docisne. Ciekawa jestem Twojej wizyty wtorkowej :)
Chodzicie prywatnie, czy państwowo do ginekologa?
Ja ogólnie gin mam na NFZ blisko domu jeśli chodzi o zwykle sprawy typu antykoncepcja czy np cytologia. Na prowadzenie ciąży wybrałam ordynatora szpitala w którym chce rodzić tzn chcialabym cc :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

Do góry