reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Kurcze dziewczyny. Siara w tym tyg ciąży to normalne czy mam się bać?? Miała już tak któraś z was??
Nie wiem co myśleć.

reklama
Zapytam w środę lekarza. Mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje.... Matko już zaczynam panikowac :-(

@reniuszek na pewno wszystko ok nie stresuj się [emoji4] jutro i środa to moje dwa ostatnie dni w pracy, już nie mogę się doczekać, w końcu od rana do wieczora będę mogła na bieżąco czytać forum [emoji23]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziś na obiad miałam spagetti a na kolacje naleśniki z dżemem truskawkowym i cukrem pudrem. obiad wymyślila córka, a kolacje syn. A mąż zje to co jest (nie ma wyboru) na szczęście nigdy nic nie miał do tego że gotuje przeważnie "pod dzieci" ;)
Co do mięsa to ja nigdy nie zbyt mięso zerna nie jestem, to takie delikatne mięso zjem jak w spagetti albo pierś kurczaka czy kiełbasa z grila ale to wszytko. ! Żadnego karczku, łopatki, wątróbki czerwonego mięsa ogólnie i tego "zylnego" nie tknę. A ostatnio mam ochotę na kaszanke ale taka wiejska od pewnego źródła z dużą ilością cebuli ;) tata mówi że mi załatwi zrobi bo od niego właśnie tak mi smakuje. ;)
@DigitalGirl jak się robi taka pastę z awokado na kanapki nigdy nie jadłam ;) a twoje kanapki przepyszne wyglądają

@Ankuś ja dzieciaka ostatnio robiłam 3bita bez pieczenia, poszedł tak szybko że nawet zdjęcia nie cyknelam. ;)
A soczewicy nigdy nie jadłam jak i szczawiowej ani botwinki która tak chwalona jest, ja czuję że bym nie tknela, wiem to.;) taka właśnie trochę jestem wybredna ;)
Koleżanka ostatnio do mnie ze kaszy mannej dziecia nie robię że tracą dzieci smak dzieciństwa. A ja jak bym to robiła to bym się porzygala, szczególnie teraz nawet jak pisze o tym to mi niedobrze . ;)

......:::::::::11tydz i 6dni::::::::.........

Ostatnia edycja:
Ja za to mam wycieki dołem [emoji23] nie wiem kurczę czy to tutaj któraś pytała o papierki do wód płodowych czy na wrzesniowkach w razie czego mi lekarka sprawdzała w 1 ciąży papierkiem lakmusowym, może komuś się ta wiedza przyda [emoji23]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jadlam caly dzien hehe :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez poszlam za waszym przykladem, bo oprocz owocow nie jadlam dzisiaj nic caly dzien, ale teraz stwierdzilam, ze kanapka z jajkiem i majonezem, to jedyne, co moge dzisiaj tknac jako cos konkretniejszego..tragedia, ale ostatnio nie mam ochoty doslownie na nic..:/
Jutro zrobie zupke z ziemniakami, cukinia, papryka i brokulem, mam nadzieje, ze bede ja jesc ze smakiem i ze mnie nagle tez nie odrzuci, ehh..;)

reklama
Dziewczyny, wracając do tematu comiesięcznych badań, badacie też tsh? Czy sprawdzenie raz na początku wystarczy na jakiś czas? Niby miałam wynik w normie, ale jakoś tak zastanawiam się czy nie sprawdzić przy okazji..

@gie_er ja też czytałam że olej z wiesiołka powoduje skurcze. Często biorą go "donoszone" ciężarne by usprawnić akcję porodową [emoji6].

Co polecacie na zgagę? Najlepiej z domowych sposobów, wolałabym uniknąć leków.. Męczy mnie wieczorami od dobrych kilku dni.. Próbuję zagryzać migdałami i niby na chwilę pomaga, ale po niedługim czasie wraca.. Winą za jej pojawianie się obarczam mambę i maoam, które codziennie znajdują się w moim menu [emoji12] ale mam taką wielką ochotę, że nie mogę się powstrzymać [emoji6].

@Brzuchatka2017 nigdy nie jadłam zupy z cukinią [emoji6] brzmi smacznie [emoji6].

@JaneHeart super, że się odezwałaś [emoji16]. Cieszę się, że wszystko dobrze z maleństwem [emoji6]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry