reklama
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
moja kolezanka jest w 18 tyg i wiem ,że ona właśnie zauważyła coś takiegoKurcze dziewczyny. Siara w tym tyg ciąży to normalne czy mam się bać?? Miała już tak któraś z was??
Nie wiem co myśleć.
gie_er
Fanka BB :)
@reniuszek na pewno wszystko ok nie stresuj się [emoji4] jutro i środa to moje dwa ostatnie dni w pracy, już nie mogę się doczekać, w końcu od rana do wieczora będę mogła na bieżąco czytać forum [emoji23]
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
nie stresuj się kochana ... znam przypadki dziewczyn które od połowy ciąży nosiły wkładki laktacyjne bo miały jakieś wycieki
eklerkaa
Ja dziś na obiad miałam spagetti a na kolacje naleśniki z dżemem truskawkowym i cukrem pudrem. obiad wymyślila córka, a kolacje syn. A mąż zje to co jest (nie ma wyboru) na szczęście nigdy nic nie miał do tego że gotuje przeważnie "pod dzieci"
Co do mięsa to ja nigdy nie zbyt mięso zerna nie jestem, to takie delikatne mięso zjem jak w spagetti albo pierś kurczaka czy kiełbasa z grila ale to wszytko. ! Żadnego karczku, łopatki, wątróbki czerwonego mięsa ogólnie i tego "zylnego" nie tknę. A ostatnio mam ochotę na kaszanke ale taka wiejska od pewnego źródła z dużą ilością cebuli tata mówi że mi załatwi zrobi bo od niego właśnie tak mi smakuje.
@DigitalGirl jak się robi taka pastę z awokado na kanapki nigdy nie jadłam a twoje kanapki przepyszne wyglądają
@Ankuś ja dzieciaka ostatnio robiłam 3bita bez pieczenia, poszedł tak szybko że nawet zdjęcia nie cyknelam.
A soczewicy nigdy nie jadłam jak i szczawiowej ani botwinki która tak chwalona jest, ja czuję że bym nie tknela, wiem to. taka właśnie trochę jestem wybredna
Koleżanka ostatnio do mnie ze kaszy mannej dziecia nie robię że tracą dzieci smak dzieciństwa. A ja jak bym to robiła to bym się porzygala, szczególnie teraz nawet jak pisze o tym to mi niedobrze .
......:::::::::11tydz i 6dni::::::::.........
Co do mięsa to ja nigdy nie zbyt mięso zerna nie jestem, to takie delikatne mięso zjem jak w spagetti albo pierś kurczaka czy kiełbasa z grila ale to wszytko. ! Żadnego karczku, łopatki, wątróbki czerwonego mięsa ogólnie i tego "zylnego" nie tknę. A ostatnio mam ochotę na kaszanke ale taka wiejska od pewnego źródła z dużą ilością cebuli tata mówi że mi załatwi zrobi bo od niego właśnie tak mi smakuje.
@DigitalGirl jak się robi taka pastę z awokado na kanapki nigdy nie jadłam a twoje kanapki przepyszne wyglądają
@Ankuś ja dzieciaka ostatnio robiłam 3bita bez pieczenia, poszedł tak szybko że nawet zdjęcia nie cyknelam.
A soczewicy nigdy nie jadłam jak i szczawiowej ani botwinki która tak chwalona jest, ja czuję że bym nie tknela, wiem to. taka właśnie trochę jestem wybredna
Koleżanka ostatnio do mnie ze kaszy mannej dziecia nie robię że tracą dzieci smak dzieciństwa. A ja jak bym to robiła to bym się porzygala, szczególnie teraz nawet jak pisze o tym to mi niedobrze .
Ostatnia edycja:
gie_er
Ja za to mam wycieki dołem [emoji23] nie wiem kurczę czy to tutaj któraś pytała o papierki do wód płodowych czy na wrzesniowkach w razie czego mi lekarka sprawdzała w 1 ciąży papierkiem lakmusowym, może komuś się ta wiedza przyda [emoji23]
Brzuchatka2017
Ja tez poszlam za waszym przykladem, bo oprocz owocow nie jadlam dzisiaj nic caly dzien, ale teraz stwierdzilam, ze kanapka z jajkiem i majonezem, to jedyne, co moge dzisiaj tknac jako cos konkretniejszego..tragedia, ale ostatnio nie mam ochoty doslownie na nic..:/Ja jadlam caly dzien hehe
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Jutro zrobie zupke z ziemniakami, cukinia, papryka i brokulem, mam nadzieje, ze bede ja jesc ze smakiem i ze mnie nagle tez nie odrzuci, ehh..
eklerkaa
@Lady_Waiting aaa no i gratulacje piękne dzieciątka i gratulacje wizyty <3 coś wydaje mi się że będzie chłopiec i dziewczynka
reklama
Karolcia90
Dziewczyny, wracając do tematu comiesięcznych badań, badacie też tsh? Czy sprawdzenie raz na początku wystarczy na jakiś czas? Niby miałam wynik w normie, ale jakoś tak zastanawiam się czy nie sprawdzić przy okazji..
@gie_er ja też czytałam że olej z wiesiołka powoduje skurcze. Często biorą go "donoszone" ciężarne by usprawnić akcję porodową [emoji6].
Co polecacie na zgagę? Najlepiej z domowych sposobów, wolałabym uniknąć leków.. Męczy mnie wieczorami od dobrych kilku dni.. Próbuję zagryzać migdałami i niby na chwilę pomaga, ale po niedługim czasie wraca.. Winą za jej pojawianie się obarczam mambę i maoam, które codziennie znajdują się w moim menu [emoji12] ale mam taką wielką ochotę, że nie mogę się powstrzymać [emoji6].
@Brzuchatka2017 nigdy nie jadłam zupy z cukinią [emoji6] brzmi smacznie [emoji6].
@JaneHeart super, że się odezwałaś [emoji16]. Cieszę się, że wszystko dobrze z maleństwem [emoji6]
Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
@gie_er ja też czytałam że olej z wiesiołka powoduje skurcze. Często biorą go "donoszone" ciężarne by usprawnić akcję porodową [emoji6].
Co polecacie na zgagę? Najlepiej z domowych sposobów, wolałabym uniknąć leków.. Męczy mnie wieczorami od dobrych kilku dni.. Próbuję zagryzać migdałami i niby na chwilę pomaga, ale po niedługim czasie wraca.. Winą za jej pojawianie się obarczam mambę i maoam, które codziennie znajdują się w moim menu [emoji12] ale mam taką wielką ochotę, że nie mogę się powstrzymać [emoji6].
@Brzuchatka2017 nigdy nie jadłam zupy z cukinią [emoji6] brzmi smacznie [emoji6].
@JaneHeart super, że się odezwałaś [emoji16]. Cieszę się, że wszystko dobrze z maleństwem [emoji6]
Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom