reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Witajcie dziewczyny! [emoji3] nie było mnie tydzień, bo się urlopowałam nad morzem, miałam cudowną pogodę - upał na maksa [emoji1] nawet nie marzyłam o takiej. Dzisiaj już w pracy ale w ramach wspomnień wrzucam zdjęcie [emoji6] czuję się super, mdłości prawie całkiem minęły i mam spory apetyt.
Przeczytałam większość o czym pisałyście. Gratuluję tym które wrzucały piękne zdjęcia - niesamowite - coraz więcej na nich widać! Cudowne! [emoji16]
Ja jutro mam badanie prenatalne i trochę się boję, dzisiaj miałam jakiś koszmar w nocy z tym związany... Ech... Staram się myśleć pozytywnie.
1495461049-aaaaaa.jpeg
1495461120-aaaaaa.jpeg
Tylko pozazdrościć...

reklama
Lubie babyboomer :)

p19uflw1nv024jhl.png
Ja też ;-)
My z mężem mieliśmy wolne dzisiaj i byliśmy oglądać łazienki i płytki na cały dół. Jest taki wybór ze nie wiem już co wybrać :p na 2 czerwca jesteśmy umówieni z projektantem. Trzeba się decydować ;-)
Jak byłam na l4 w pierwszej ciąży to też nie było u mnie kontroli. Teraz też nie będę się przyjmowała, gin pewnie wystawi ze mogę chodzić.
Zaraz młody idzie do kościoła bo zaczynamy biały tydzień.
Misianka! Komunia w domu? Szalona! Ja robiłam duża komunię bo 49 osób, w restauracji wygodnie. Chociaż gości od piątku miałam w domu. Teraz już z głowy; -) trzymam kciuki za to żeby u Ciebie gładko poszło. Jak w sobotę robiłam obiad dla gości to zrobiłam bitki wołowe i było dobre ;-)

Ja też ;-)
My z mężem mieliśmy wolne dzisiaj i byliśmy oglądać łazienki i płytki na cały dół. Jest taki wybór ze nie wiem już co wybrać :p na 2 czerwca jesteśmy umówieni z projektantem. Trzeba się decydować ;-)
Jak byłam na l4 w pierwszej ciąży to też nie było u mnie kontroli. Teraz też nie będę się przyjmowała, gin pewnie wystawi ze mogę chodzić.
Misianka! Komunia w domu? Szalona! Ja robiłam duża komunię bo 49 osób, w restauracji wygodnie. Chociaż gości od piątku miałam w domu. Teraz już z głowy; -) trzymam kciuki za to żeby u Ciebie gładko poszło. Jak w sobotę robiłam obiad dla gości to zrobiłam bitki wołowe i było dobre ;-)
jej... to chyba w kociele był Twój syn, Ty i Twoi goście... Nikt więcej się nie zmieścił :D Taki żarcik ;)

Ja też ;-)
To jak małe wesele :-) ja mam jeszcze trochę lat do organizowania pierwszej komunii, ale myślę że tylko na najbliższą rodzinę się zdecyduje. Organizacja takiej dużej imprezy mnie przeraża ....
Już nie wspominając jakie to muszą być koszta :-)

A chciałam Wam jeszcze napisać ze z biedronkowej oferty kupiłam koszule nocna, leginsy i podkłady do przewijania. Wiem ze to wcześnie ale 10 sztuk za nie cale 10 zl to w sumie tanio a po porodzie pod dupke moja własna będą jak znalazł. Koszulka i leginsy naprawdę godne polecenia

dziewczyny jakie super paznokcie !!!
@Zinc obledne widoki ! chcialabym tam byc :)

Doktor zapisal mnie na 24 i 31 maja i nie wie kiedy bedzie genetyczne robil, bo jak powiedzial "bedziemy kontrolowac na biezaco "
i tak mnie dzisiaj olsnilo, ze chyba doktor mnie naciaga...... 4 wizyty w ciagu miesiaca to duzo - nie sadzicie ? :( dodam, ze chodze prywanie i za kazda wizyte place.......

dziewczyny jakie super paznokcie !!!
@Zinc obledne widoki ! chcialabym tam byc :)

Doktor zapisal mnie na 24 i 31 maja i nie wie kiedy bedzie genetyczne robil, bo jak powiedzial "bedziemy kontrolowac na biezaco "
i tak mnie dzisiaj olsnilo, ze chyba doktor mnie naciaga...... 4 wizyty w ciagu miesiaca to duzo - nie sadzicie ? :( dodam, ze chodze prywanie i za kazda wizyte place.......
Kochana, Może po tym ostatnim "niepewnym" usg chce poobserbowac czy coś się zmienia lub coś w tym stylu.
No chyba, że czujesz się naciagana, to możliwe że tak jest.
Mi.przynajmniej ciężko jest to określić, bo nie znam tego lekarza :-)

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam wszystkich po chwilowej przerwie. Mi na mdlosci ktore odeszly juz w zapomnienie pomagaly platki migdałowe i migdaly. A mam pytanie odnpsnie L4 czy w ciazy jest 100% płatne jak to wyglada?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam wszystkich po chwilowej przerwie. Mi na mdlosci ktore odeszly juz w zapomnienie pomagaly platki migdałowe i migdaly. A mam pytanie odnpsnie L4 czy w ciazy jest 100% płatne jak to wyglada?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak jest 100%. Z tym że u mnie liczone jest średnie wynagrodzenie z ostatnich 12 miesięcy. Tym sposobem dostaję 30 zł mniej od wypłaty sprzed L4.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To jak małe wesele :-) ja mam jeszcze trochę lat do organizowania pierwszej komunii, ale myślę że tylko na najbliższą rodzinę się zdecyduje. Organizacja takiej dużej imprezy mnie przeraża ....
Już nie wspominając jakie to muszą być koszta :-)
U mojego męża w rodzinie jest taka tradycja z zapraszanie, i zawsze wszyscy do wszystkich jeżdżą, byłam przeciwna tak dużej komuni ale nie chciałam żeby czuł się źle. Wszyscy zaproszeni przyjechali, Bart zadowolony więc ok. Najważniejsze że już z głowy :-)
Lecę pod prysznic i jadę do ginekologa. Trzymajcie kciuki!
Reniuszek kurczę nie wiem czy naciąga czy nie.... A tak myślisz?

Do góry