Haha na kacu mac najlepszyWiecie dlaczego tak nam się MC chce?? I dlaczego po dobrej popijawie ciągnie do MC? Oni dodaja do jedzenia środki przeciwwymiotne - ot i cały sekret.
reklama
M@gda
Moderatorka
Prawem kobiety w ciąży w Polsce. W Polsce biznes prowadzi, płaci wam polskie stawki, więc niech się nie dziwi, że poszłaś na zwolnienie.Jestem taka wściekła, wróciła moja szefowa do Polski, wściekła że jestem na zwolnieniu. Jakim prawem jestem chora. Więc wiem, że atmosfera tam będzie zła i nie chce wracać, muszę przedłużyć zwolnienie bo będę kłębkiem nerwów. Wyrzuty dlaczego mało utargu (a mało nie było). Jakieś chore pretensje.
Jakby ci płaciła tyle ile płaci za granicą, to co innego.
U mnie to samo, pracuję w firmie międzynarodowej, założyli duże biuro w Polsce, bo taniej. Ale strasznie nie rozumieją, że płacą polską stawkę, ale muszę przestrzegać polskiego prawa pracy. Niektórzy nadal tego nie ogarniają. Dobrze, że ja mam w porządku szefa.
M@gda
Moderatorka
Gdzie ty pracujesz???Ja jestem w pracy i jest bardzo ciężko. A w sobotę pracuje od 8 rano do 2 w nocy. Chore to, ale oni jadą na koncert.
A zapomniała, że nianią jesteś.
Dokładnie. Nie wiem jak ja dam radeGdzie ty pracujesz???
A zapomniała, że nianią jesteś.
Nie jestem pewna, więc niech ktoś się jeszcze wypowie, ale wydaje mi się że niestety raz na miesiąc.Gin daje zwolnienie co miesiac? Czy raz a dobrze ?
DigitalGirl
Moderatorka
Z tego co wiem to lekarz nie może wypisać dłuższego niż na miesiąc, a potem tylko na kolejnych wizytach przedłuża.
Angella210
Fanka BB :)
Mi wypisał na miesiąc i myślę,że to w maxie jest
No właśnie karty nie wzięłam.Można płacić karta
Haha no właśnieOj, przecież jej nie wzielas [emoji23][emoji23][emoji23]
reklama
reniuszek
Love in the knick of time
Współczuję. A szefowa wie, że jestes w ciąży?Jestem taka wściekła, wróciła moja szefowa do Polski, wściekła że jestem na zwolnieniu. Jakim prawem jestem chora. Więc wiem, że atmosfera tam będzie zła i nie chce wracać, muszę przedłużyć zwolnienie bo będę kłębkiem nerwów. Wyrzuty dlaczego mało utargu (a mało nie było). Jakieś chore pretensje.
Ja pierwsze co powiedziałam w pracy, żeby nikt do mnie nie miał pretensji i z en y nie było nerwowo.
Aktualnie 2 tydz jestem na l4, gin stwierdził, że będzie przedłuża.
Dziewczyny poza tym to bardzo wazne: l4 od giną w przypadku ciąży z literka B jest 100% płatne.