reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

3 kilo to fajna dzidzia, zeby ja urodzic. Chyba nie mialas problemu z porodem naturalnym ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Rodzilam 6,5 h od pierwszego skurczu ale kroplowka z oksytocyna do samego końca. Dałam rade, gdyby nie bóle krzyżowe powiedziałabym że było całkiem ok :D lekarka też mnie pocieszala, że taką kruszyne będzie łatwiej urodzić.

reklama
3 kilo to fajna dzidzia, zeby ja urodzic. Chyba nie mialas problemu z porodem naturalnym ;)

Wlasnie niby taka drobna a rodzilam 27 godzin ale to dlatego ze nie milam rozwarcia porod wspominam traumatycznie :/ Bole krzyzowe szpitalna znieczulica dlugo bylam pewna ze zostane przy jednym dziecku. Poczatkowo chcialam cesarke ale bede rodzic naturalnie po pierwszym szybko doszlam do siebie i mimo ze pierwszy wspominam jako najgorsze co w zyciu przezylam mam nadzieje ze tym razem bedzie inaczej i pojdzie latwiej.

Wlasnie niby taka drobna a rodzilam 27 godzin ale to dlatego ze nie milam rozwarcia porod wspominam traumatycznie :/ Bole krzyzowe szpitalna znieczulica dlugo bylam pewna ze zostane przy jednym dziecku. Poczatkowo chcialam cesarke ale bede rodzic naturalnie po pierwszym szybko doszlam do siebie i mimo ze pierwszy wspominam jako najgorsze co w zyciu przezylam mam nadzieje ze tym razem bedzie inaczej i pojdzie latwiej.
27 godzin i bóle krzyżowe, oja współczuję bardzo bo też je mialam ale na szczęście dosyć szybki poród :hmm: Życzę Ci żeby tym razem poszło szybko i bez komplikacji! Podobno z reguły drugi poród jest lżejszy i szybszy... Co do szpitala to niestety nie jest kolorowo. Pierwsze dziecko urodziłam w Polsce i nie było super pod wieloma względami. Teraz będę rodzić w Niemczech i zobaczę czy jest roznica. Byłam już w mojej klinice i personel jest baaaaardzo życzliwy i pomocny więc jestem pozytywnie nastawiona.

27 godzin i bóle krzyżowe, oja współczuję bardzo bo też je mialam ale na szczęście dosyć szybki poród :hmm: Życzę Ci żeby tym razem poszło szybko i bez komplikacji! Podobno z reguły drugi poród jest lżejszy i szybszy... Co do szpitala to niestety nie jest kolorowo. Pierwsze dziecko urodziłam w Polsce i nie było super pod wieloma względami. Teraz będę rodzić w Niemczech i zobaczę czy jest roznica. Byłam już w mojej klinice i personel jest baaaaardzo życzliwy i pomocny więc jestem pozytywnie nastawiona.

Tez tak slyszalam i mam nadzieje ze bedzie lepiej.
Wlasnie wszystko zalerzy od personelu jak trafisz na mily to nawet w ciezkim porodzie ulza. Zycze Ci zeby sie obylo i Tobie tym razem bez tych boli krzyzowych :)

Kurczaczki... a nie chcieli ci cc zrobic przy tak dlugim.porodzie?

Ja pewnie bede miec cc niezaleznie od wago dziecka, bo glowka nadal do gory i mocno osdzona jest w miednicy, wiec mala szansa ze sie przekreci :(

Cześć.Mam małe pytanko.Jestem w 35 tygodniu ciąży i zaczęłam od dzisiaj mieć uczucie mokra,ale bielizna jest sucha jak patrzę,oprócz tego bolą mnie pachwiny.Też tak miewacie?To normalne przy zaawansowanej ciąży?

Cześć.Mam małe pytanko.Jestem w 35 tygodniu ciąży i zaczęłam od dzisiaj mieć uczucie mokra,ale bielizna jest sucha jak patrzę,oprócz tego bolą mnie pachwiny.Też tak miewacie?To normalne przy zaawansowanej ciąży?
Co do pachwin to tak. A uczucie mokra jesli bielizne masz sucha to chyba nic powaznego.

Ja od dłuższego czasu używam wkładek bo wiecznie mokre majtki teraz ostatnio lepiej i nie musze używać. Myśle ze jak masz tylko takie uczucie a nic na bieliźnie to nie ma sie czym martwic.

reklama
Martwi mnie to, że taka malutka ale od początku była troszkę mniejsza. Mialam robione dokładne badania, przepływy są dobre i cała reszta rozwija się prawidlowo. Lekarze mówią, że być może taka jej natura bo ja duża też nie jestem.
Kochana jak przeplywy są ok. Wszystkie pomiary w normie to najwyraźniej taka jej natura. U mnie też jest podobnie. Nie martw się ale zwolnij i odpoczywaj jak najwięcej.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry