reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Uh spac nie moge i was czytam.

Gratuluje wizyt. A za ciebie reniuszku mocno trzymam kciuki, niech ta paciorkowa franca odpusci a szyjka sie wydluzy!!! Jas da rade, silny chlopak, trzyma sie mamy i jeszcze nie pusci tak latwo!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co za koszmarna noc. Najperw było mi gorąco, potem za zimno. Śniło mi sę chyba dosłownie wszystko. Całą noc ciągnął mnie brzuch, a teraz bolą mnie zatoki -.- Jak nie urok to... Idę zrobić królikowi śniadanie i wracam do łóżka. Nawet nie ma mowy żebym wystawiła łeb poza ^^ Marzę o dobrym samopoczuciu, serio. Ciągle coś jest nie tak :/

Co za koszmarna noc. Najperw było mi gorąco, potem za zimno. Śniło mi sę chyba dosłownie wszystko. Całą noc ciągnął mnie brzuch, a teraz bolą mnie zatoki -.- Jak nie urok to... Idę zrobić królikowi śniadanie i wracam do łóżka. Nawet nie ma mowy żebym wystawiła łeb poza ^^ Marzę o dobrym samopoczuciu, serio. Ciągle coś jest nie tak :/
Nakarm uszatego i wracaj do łóżka świat wydarzenia się lepszy [emoji4] ja codziennie mam jakieś dziwne bóle i mimo, że mam już dziecko nie umiem określić ich charakteru ani zbytnio miejsca. Dziś od rana mam.np wrażenie że boli mnie tak pulsacyjnie prawa część wzgórka łonowego i jest to bardzo nieprzyjemne.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Bry. Mnie od wczoraj od obiadu meczy biegunka... meczace to eh. Dziewczyny piekne dzieciaczki i gratuluje cudownych wiesci. A ty reniuszku kochanie odpoczywaj i wszystko bedzie dobrze :***** leje dzisiaj i zimno a ja pierwszy raz pozyczylam bluze od meza. Powiem wam wygodna i nie oddam juz do porodu [emoji14]
1502342616-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Nakarm uszatego i wracaj do łóżka świat wydarzenia się lepszy [emoji4] ja codziennie mam jakieś dziwne bóle i mimo, że mam już dziecko nie umiem określić ich charakteru ani zbytnio miejsca. Dziś od rana mam.np wrażenie że boli mnie tak pulsacyjnie prawa część wzgórka łonowego i jest to bardzo nieprzyjemne.

Ja tak miałam przez ostatnie 2 dni. o_O W ogóle takie dziwne bóle w dziwnych miejscach to chyba standard ^^ Mój Mąż to tylko za mna chodzi i się pyta a co z magią 2 trymestru?! -.- Już mam dość tego określenia [emoji14] Chcę 3 to da mi święty spokój. A jeszcze miałam zagwózdkę ostatnio co to ze mnie wyszło takie glutowate i sztywne. Ale potem pomyślałam że przecież współżyliśmy. No i wczoraj potwierdziłam tą tezę, bo znów się ten dziwny śluz pojawił. W życiu czegoś takiego nie widziałam! Ciąża jest jak jakaś totalna magia xD Dzieje się dosłownie wszystko co nie miało do tej pory miejsca. Dobrze że Wy jesteście, bo sobie przypomniałam o Reni przygodach z czopem ;) Tak to też bym świrowała xD

Z ciekawszych doświadczeń to moje dziecko wczoraj skopało ojca. Tzn. dostałam ja, ale w kierunku Ł. Zaczął mi się drzeć do brzucha z jakąś głupawą piosenką. Jak się Młody w brzuchu wkurzył xD Nie lubi krzyku. W ogóle nie lubi jak jest głośno. Kopie mnie wtedy co sił w nóżkach i się napina. Najlepiej jak jest cisza, ćwierkające ptaszki, szum wiatru. Nawet padający deszcz. Lubi spokój mój mały Piekielnik <3 Tak jak ja :)

No nic, król nakarmiony. Ja zrobiłam sobie koperkową herbatę na te biedne zatoki i spróbuję to przespać. Może w końcu będzie lepiej :)

Cześć Dziewczyny :-)
@iwilleatyou szczesciara ;-) ja dzisiaj mojego bluzę założyłam to ledwo zamek dopielam ;-) Z tym że mój to wszystko slim fit nosi....

@Eraja ściskam i rozumiem. Ja nie choruje, niby wszystko ok a czuje się fatalnie. Cały czas narzekam etc, najgorsze że nie potrafię wziąć się w garść :-(

Jeszcze T. mnie wkurzyl, bo w jednym sklepie teraz jest kod na 20% , chciałam zamówić kokon i inne bzdety, a ten znowu że przecież tyle czasu po co mi to.... A ja po pierwsze już chciałabym powoli zbierać te rzeczy, a po drugie wydaje mi się że każdy grosz zaoszczedzony na wyprawce jest ważny. Po prostu z nim oszalec można

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja sobie dzisiaj uswiadomilam ze do następnej wizyty czas upłynie od tak sobie mega szybko i mogę usłyszeć na niej, ze za 6. tygodni wywolujemy :D zapomnialam, ze wczoraj wspominał, że jeśli duży chłopak będzie to wczesniej wywołanie lub cięcie ;)

p19uflw1nv024jhl.png
Jak to za 6 ? :-)
Ja to od wizyty w środę to jeszcze minimum z 13 tygodni liczę ;-)

@Rossiczka marudzą te nasze facety jak baby w ciąży, nie? ;) Hihihihi :)

Też coś ostatnio nie mogę się pozbierać. Ł mi co chwilę dowala jakimiś tekstami. Kocham Go, ale chwilami jest bezmyślny -.- Może wyznaczę sobie cel że od weekendu będzie dobrze. Jakos zaczaruję ten mój umysł i da mi się nacieszyć ciążą i brzuszkiem. Już sama nie wiem. Wiem że brak ruchu też robi swoje. Wcześniej jak czułam się dupiato to zakładałam adidaski, mocna muzyka na uszy i szło się biegać. A teraz nawet durny spacer jest jak maraton :/

Bry. Mnie od wczoraj od obiadu meczy biegunka... meczace to eh. Dziewczyny piekne dzieciaczki i gratuluje cudownych wiesci. A ty reniuszku kochanie odpoczywaj i wszystko bedzie dobrze :***** leje dzisiaj i zimno a ja pierwszy raz pozyczylam bluze od meza. Powiem wam wygodna i nie oddam juz do porodu [emoji14]
1502342616-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana współczuję i zazdroszczę jednocześnie bo ja mam uczucie jakby mi się ciągle chciało, idę do łazienki i nic z tego [emoji20] młoda może jakoś dupiato naciska [emoji20]

reklama
Mamuśki kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji4]

Ja dziś spać nie mogłam. Jakoś męczy mnie ta różnica w wadze moich Smerfów. Do tego dieta i anemia. Same czarne myśli. Mój doktor na urlop rusza i na jego polecenie za 2 tyg mam usg kontrolne u innego. Chyba by mi tego nie nakazał gdyby coś go nie zmartwiło... Chyba kupię torby i na wszelki wypadek będę kompletowac to co niezbędne jest w szpitalu.

Dziewczyny z Lubelskiego mam pytanie. Doktor przewiduje u mnie wcześniaki i raczej kieruje do szpitala na Staszica w Lublinie, bo mają tam oddział dla wcześniaków. Nic nie wiem o tym miejscu. Wiecie coś może??

A jeszcze padło pytanie o męża, kiedy wraca, bo przydałby się już. No ale co ja mogę zrobić? Jeszcze z miesiąc nie wroci[emoji24][emoji24][emoji22]

Do góry