reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

O kurcze, wcieło mi posta którego naskrobałam o 6 ^^

@iwilleatyou, czekam na dobre wieści bo jesteś duuuużo wcześniej niż ja. Chętnie poczytam jak tam u Was zanim wejdziemy ;)

@Zinc, odwagi i nie bój się brać L4 ;)

Ja dziś dopiero na 14 :) Wreszcie Maluszka zobaczę <3 Stęskniłam się jak cholera, hihihihi :)
Cześć dziewczyny, nie odzywałam się trochę, miałam w sobotę zakończenie moich studiów podyplomowych a do tego były moje urodziny :) więc weekend miałam bardzo przyjemnościowy! :) a dzisiaj już z rana załatwiłam mnóstwo spraw. Byłam u mojej lekarki zbadała mnie i jest wszystko OK, nie miałam USG, bo na tej wizycie nie miałam mieć, ale sprawdziła detektorem serduszko i bije jak dzwon! :D tak mnie to ucieszyło! :) Chociaż już i tak mniej się stresowałam bo wieczorami jakby już czuję ruchy, ale bardzo delikatnie i nie byłam pewna czy mi się nie zdaje ;) Z kolei z tymi upławami, co się bałam, że przecieka mi płyn owodniowy, to to jest śluz, tak jak pisałyście moje mądre babeczki! :D A ze zwolnieniem to nie ma żadnego problemu u tej lekarki. Ustaliłyśmy, że zamykam tematy w pracy i za 4 tyg idę na L4! :D Od razu jak przyjechałam do pracy to z biegu poszłam do szefowej i jej o tym powiedziałam i nawet dobrze wyszło, bo okazało się, że z kolei ona właśnie była świeżo po rozmowie z dyrektorką pionu i prezesem i zdecydowali się wcześniej uruchomić rekrutację na moje zastępstwo, bo wcześniej zakładali, że dopiero jesienią zaczną szukać :) więc same dobre wiadomości, aż mi lekko się zrobiło. Teraz czekam tylko z niecierpliwością na połówkowe 11 lipca i wtedy pewnie wreszcie dowiem się co tam ma między nogami nasza kruszynka :) Miłego dnia dla Was! <3 Dzięki za trzymanie kciuków i słowa otuchy, super że jesteście! :)

reklama
Udanych wizyt dziewczyny :)

Ja dziś leniuchuje. Córka wczoraj chciała zostać u babci na noc więc mój A. Po nią pojedzie wieczorem a ja wychodzę z koleżanką na jakieś dobre jedzonko [emoji4]

Czytałam właśnie komentarze na fb pod postem dotyczącym bezpieczeństwa w samochodzie dzieci.
Foteliki itp.
I aż złość mnie zalewa jak czytam, że " nie będę wozić 5 latka w foteliku bo to wstyd takie duże dziecko żeby w foteliku jeździło. Potem wyrośnie z niego maminsynek"
No nie rozumiem tego. I to nie jest jedyny taki komentarz. Takich ludzi jest pełno. Ja nie wyobrażam sobie, żeby moje dziecko mimo prawie 6 lat i jest raczej sporym dzieckiem nie miała odpowiedniego fotelika. Tu chodzi o jej życie.
Masakra jakaś. [emoji17]

m3sx3e3k25iia4nv.png
Ja mam bzika na punkcie fotelików i bezpieczeństwa w samochodzie. Fakt że my dużo podróżujemy, 1600 km to u nas trasa dwa razy do roku, plus inne wypady.
Ja to jak czytam niektóre komentarze to krew mi się gotuje. Niestety świata się nie zmieni. Tyle ludzi kupuje foteliki (nosidełka) bez jakichkolwiek testów bezpieczeństwa, nie sprawdzają czy dany fotelik pasuje do ich auta etc. O tym że fotelik ma termin ważności 5 lat też mało kto wie.

Ostatnio moja znajoma przeżywała że prawo jest straszne bo musi kupić fotelik dla noworodka. No nóż w kieszeni się otwiera.

Mój Tobiasz jeździ tyłem i będzie tak podróżował najdłużej jak da radę, to kiedyś pod sklepem jakieś stare małżeństwo zapytalo się czy on jest niepelnosprawny że tyłem jak bobas jeździ. Dobrze że mój mąż był, to szybko im odpowiedział, że tak jeździ aby właśnie w pełni zdrowia był ....

Dziecko rozwiniete akurat na swoj tydzien i wszystko ok. Krwawienie lekarz podejrzewa ze z lozyska bo jest tak polozone ale nie zrozumiałam dokładnie. Ogolnie wszystko ok wszystko pozamykane ale zwolnienie lekarskie lezenie i leki.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Narazie wiem tylko ze waga od ostatniej wizyty nie cale kilo na plusie wiec jakos nie tyje zbytnio ufff. Czekam na wizyte

Eeee, no to piękny wynik :) Gratuluję :D

Zbieram się pomalutku. Mąż powinien być po mnie za 30 min a ja z brudną głową, w piżamie i pod kocem ;) Także uciekam i będę potem. Całuję!!!!

Dziecko rozwiniete akurat na swoj tydzien i wszystko ok. Krwawienie lekarz podejrzewa ze z lozyska bo jest tak polozone ale nie zrozumiałam dokładnie. Ogolnie wszystko ok wszystko pozamykane ale zwolnienie lekarskie lezenie i leki.

Trzymaj sie tam i odpoczywaj jak najwięcej :*
Z tego co wiem to w przypadku łożyska przodujacego są plamienia.

Powodzenia dziewczyny na wizytach ;)Trzymam kciuki ;)
Mi się dzisiaj nie chciało wstać z łóżka.Muszę ogarnąć dom trochę bo wczoraj mieliśmy niespodziewanych gości i wygląda jakby tajfun przeszedł ;)
Na obiad gotuje dzisiaj zupkę pieczarkową a potem chyba przeleżę cały dzień :-D
@iwilleatyou Dobrze,że wszystko ok z maleństwem ;)A poznałaś płeć? ;)

Ja mam bzika na punkcie fotelików i bezpieczeństwa w samochodzie. Fakt że my dużo podróżujemy, 1600 km to u nas trasa dwa razy do roku, plus inne wypady.
Ja to jak czytam niektóre komentarze to krew mi się gotuje. Niestety świata się nie zmieni. Tyle ludzi kupuje foteliki (nosidełka) bez jakichkolwiek testów bezpieczeństwa, nie sprawdzają czy dany fotelik pasuje do ich auta etc. O tym że fotelik ma termin ważności 5 lat też mało kto wie.

Ostatnio moja znajoma przeżywała że prawo jest straszne bo musi kupić fotelik dla noworodka. No nóż w kieszeni się otwiera.

Mój Tobiasz jeździ tyłem i będzie tak podróżował najdłużej jak da radę, to kiedyś pod sklepem jakieś stare małżeństwo zapytalo się czy on jest niepelnosprawny że tyłem jak bobas jeździ. Dobrze że mój mąż był, to szybko im odpowiedział, że tak jeździ aby właśnie w pełni zdrowia był ....
U nas córka jeździła tyłem do około 4,5lat. Teraz już jeździ przodem.
U nas ostatnio była znajoma z miesięcznym dzieckiem. Fotelik najzwyklejszy taki bez atestow. Do tego tylko wsadziła dziecko do niego bez zapinania i w samochodzie też nie przypiela. Na moje zwrócenie uwagi powiedziała, że przesadzam i jestem rozpuszczone i wydaje pieniądze na niepotrzebne foteliki.

m3sx3e3k25iia4nv.png

reklama
Powodzenia dziewczyny na wizytach ;)Trzymam kciuki ;)
Mi się dzisiaj nie chciało wstać z łóżka.Muszę ogarnąć dom trochę bo wczoraj mieliśmy niespodziewanych gości i wygląda jakby tajfun przeszedł ;)
Na obiad gotuje dzisiaj zupkę pieczarkową a potem chyba przeleżę cały dzień :-D
@iwilleatyou Dobrze,że wszystko ok z maleństwem ;)A poznałaś płeć? ;)
Nie. Moje uparte dziecko nie chce sie pokazac, ale mi to w sumie bez roznicy

Do góry