reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
@Natkaa01 Udanej wizyty :)I dla wszystkich udanych wizyt kto tam nie był w kalendarzu :)
@Millo Udanego wyjazdu :)
U mnie dzisiaj pogoda paskudna aż mi się z łóżka nie chce wstac a tu pasowałoby trochę dom ogarnąć :)Dzisiaj śniło mi się,że urodziłam dziewczynkę.Jak to moja mama mówi sny śnią się na odwrót. :):):)
Miłego dnia dziewczyny :)

@Millo miłego pobytu. Niech Ci przeziębienie nie doskwiera ;)

@maja1987 taki kocyk to też można u Niej zamówić, czy to tak tylko po znajomości? ;) Ja jeżeli będę miała dziewczynkę to na 100% zamówię jednorożka z wyhaftowanym imieniem na lalkametoo.pl :)

Jejku, ja dziś też miałam pęcherzowe przeboje. Przed 2:00 obudził mnie pęcherz, no i co tu robić jak ja do kubka potrzebuję?! Godzina ni w dupę ni w oko :/ Poszłam siku i napiłam się żebym coś miała na potem. I co? Obudziłam się po 3! Ale to już wytrzymałam w pęcherzu do 5 i potem wrzuciłam do lodówki... ;)

Właśnie wróciłam i już układam się do drugiego snu. Na pobranie czekałam tylko 20 min ale i tak czułam się jakbym siedziała tam wieczność. Mogłam sobie za to pooglądać Panie z ciążowymi brzuszkami <3 A krew miałam tak gęstą że ledwo wyszła do strzykawki. Takie jajca mimo szybkiego marszu i wypicia 0.5l.wody no i brania Accardu o_O Potem wreszcie kupiłam drożdżówkę z pieczonym jabłkiem. Chodziła za mną 2 tygodnie bo nigdzie nie mogłam dostać ^^ Chciałam jeszcze zahaczyć o Rossmana bo mam krem za 0.01 zł do odebrania i Pregna DHA na promocji, a potem na pocztę po paczkę w stylu BebiProgram (tą dostałam wczoraj do skrzynki <3), no ale Rossman od 8:30, a poczta od 9:00 -.- No nic, idę dziś w gości to jeszcze raz tam zaglądnę ;)

@reniuszek jak tam Maksiu, zdrowszy już? Bo smarkał ostatnio, tak?

@Zinc, daj znać czy dostałaś L4 :D

Idę w kimę. Do później!

Jak śnieżynki z nieba, posypią nam się dzieci.
Czekamy na pierwszy śnieg, a z nim nasze maleństwa.

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz Grudniowe

2017-06-23 Natkaa01 Wizyta kontrolna i usg
2017-06-26 Eraja wizyta kontrolna i usg
2017-06-26 iwilleatyou wizyta kontrolna i usg
2017-06-26 Zinc wizyta kontrolna bez usg
2017-06-27 gie_er wizyta kontrolna
2017-06-27 Eklerkaa wizyta kontrolna i usg 16 tydz
2017-06-28 reniuszek Wizyta kontrolna
2017-06-29 Bea25ta usg gin nr2
2017-06-30 misianka wizyta kontrolna
2017-06-30 Angella210 Wizyta kontrolna i usg
2017-07-01 blair_90 Wizyta kontrolna i usg
2017-07-04 Angella210 badania prenatalne
2017-07-05 JaneHeart wizyta kontrolna 19 tydzień
2017-07-05 Mikado93 wizyta kontrolna
2017-07-07 tusiaczzek1988 Wizytakontrolna i usg
2017-07-10 Kasia12345 Wizyta kontrolna iusg
2017-07-10 pieszczoszka1988wizytakontrolna usg
2017-07-11 izabela90 wizyta kontrolna usg
2017-07-11 Zinc USG połówkowe 20 tydz
2017-07-12 Karolcia1992 wizyta kontrolna
2017-07-13 Bebebe Wizyta kontrolna usg
2017-07-14 panda88 Wizyta kontrolna I usg18 tyg
2017-07-14 DigitalGirl USG połówkowe (20t5d)
2017-07-17 daruuunia3 Wizyta kontrolna i usg
2017-07-18 Karolcia1992 USG połówkowe
2017-07-28 mrsMalec wizyta kontrolna usg
2017-07-31 Eraja USG połówkowe
2017-08-10 Mikado93 USG połówkowe

dopisałam sie do kalendarza, mam nadzieję że się udało :)

@eklerkaa to prawda, ma cierpliwość do zakupów. Ze mną też lubi chodzić, zawsze coś doradzi i nigdy mi niczego nie żałuj, sam wręcz mnie namawia do kupienia czegoś, czego ja sobie żałuję. A co do ubranek dziecięcych, to ja już nie zlicze ile On tego kupił. Ja narazić kupiłam tylko jednego pajacyka :) jak się przemieszcza w pracy po mieście to wstępuje do sklepów z wózkami, także tylko czekam jak wprowadzi fure do domu ;) to nasze pierwsze dziecko i cieszę się, że tak zwariował.

@Millo udanego wyjazdu, oby pogoda dopisała. U mnie pada, ale ja lubię czasem taką pogodę, szczególnie jak siedzę w domu i po upałach. Mam nadzieję, że przeziębienie Cie nie męczy.

Jeny co za pogoda od rana leje....
A dzisiaj mam plan posprzątać, zrobić zakupy i ciasto. Bo jutro moi rodzice przyjeżdżają :-) więc wypada trochę ogarnąć :-)

Udanych wizyt i miłego dnia

Zazdroszczę Wam tej siary tak wcześnie bo problemu z kp nie będziecie miały. Ja boję się powtórki pt susza

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gratulacje wczorajszych udanych wizyt :)
@Natkaa01 powodzenia dziś i czekamy na wieści, oczywiście oby jak najlepsze ;)
@Angella210 a mi właśnie na początku ciąży śnił się synek, no i na prenatalnych już chwalił się swoim przyrodzeniem więc coś nie zawsze chyba z tą odwrotnością snów się sprawdza, choć niby też mi się to o uszy obiło :D

Ja wczoraj tak jak pisałam pełen porządków dzień miałam, a popołudniu ze znajomymi i wróciłam późno, jak na siebie w ciąży, przez co nie miałam sił aby się tutaj odezwać bo zaraz padłam.

Co do pogody, to kurczę podobno (przynajmniej w Trójmieście) ma być dalej taka brzydka przez cały weekend, a my z S. planowaliśmy wyjazd do niego do rodziny na Kaszuby na ognisko i nie wiem co z tego wyjdzie... a do tego przez te chmury cały czas spać się chce jak tylko się spojrzy za okno. Ale życzę nam wszystkim aby się jak najszybciej rozpogodziło ;)

Do góry