reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Dziewczyny z tymi ruchami to spokojnie. Ja poczułam je w 15 tyg i 1 dniu. Z bliznietami czuje się je wcześniej, czyli w pojedynczej ciąży poczujecie później. Ordynator w szpitalu mówił mi, że taka norma to ok 18 tyg. Poczytałam trochę i trzeba się martwić dopiero po 22 tygodniu. Więc spokojnie i cieszcie się każdym dniem[emoji11][emoji11]

reklama
Już jestem po.
Wszystko dobrze. Dzidzius ma 12tyg6 dni według usg czyli prawie tydzień starszy niż z OM.
6,6 cm człowieka [emoji7]
Przezierność karkowa 1,51mm
Ryzyko wad bardzo niskie.
Niestety dzidzius zacisnąl nóżki i nie pokazał co tam ma.
Może 1.07 będzie widać na wizycie. [emoji16]
1497283919-aaaaaa.jpeg
1497283925-aaaaaa.jpeg

m3sx3e3k25iia4nv.png

Oska ja w 1 ciazy poczulam w 16 tyg i teraz jestem tez w 16 i dupa hihi;p jelita mi bulkaja tak jak Digital Tobie:(..Boje sie ze przez to ze na przedniej scianie lozysko bedzie lipa z ruchami:(..

Blair super:*piekny Dzidzius:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Oska ja w 1 ciazy poczulam w 16 tyg i teraz jestem tez w 16 i dupa hihi;p jelita mi bulkaja tak jak Digital Tobie:(..Boje sie ze przez to ze na przedniej scianie lozysko bedzie lipa z ruchami:(..

Blair super:*piekny Dzidzius:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Łożysko przednie rzeczywiście może skutecznie tłumić ruchy. Na pewno będzie dobrze[emoji5]

A ja chyba przesadzilam dzisiaj z tym sprzątaniem. Brzuch mam twardy, wielki i obolaly... jutro dalszy ciąg sprzątania ale chyba troszkę zwolnie. Mi tez dziś przysłali swiadectwo pracy. Też sie zdziwiłam. Ale sprawdziłam daty i ogarnął ze to za okres próbny

A ja chyba przesadzilam dzisiaj z tym sprzątaniem. Brzuch mam twardy, wielki i obolaly... jutro dalszy ciąg sprzątania ale chyba troszkę zwolnie. Mi tez dziś przysłali swiadectwo pracy. Też sie zdziwiłam. Ale sprawdziłam daty i ogarnął ze to za okres próbny
Ale to wysyłają jak okres próbny był w tym roku czy jak?

reklama
Juz po badaniu. Dzidzia jest sliczna i ruchliwa. Szybciej rosnie niz wynika z transferu. No cudo. Nie mam niestety zdjec z.dzis. nie wiem czy doczytam was dzis bo nie mialam pradu w domu i jade na oparach pradu w komorce od rana. Moze zasilanie wroci jak wroce do domu:)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry