reklama
Karolcia90
Fanka BB :)
Mocno mi się zdaje, że w 25dc.. Także trochę obsuwy do standardu 28dniowego cyklu jest [emoji6].Karolcia o ponad tydzien?W ktorym dniu cyklu mialas owulke? Ja w 19
Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
AnetaManiak
No właśnie to jest to bardziej wiesz na co masz uważać. Ja jestem trochę przerażona tym ile pytań siedzi Mi w głowie związanych z ciąża. I do tego to czekanie na kolejną wizytę żeby się dowiedzieć czy wszystko w porządku. A masze mamy babcie to w ogóle USG nie miały, to jak One to znosiłyJa jestem w drugiej ciąży ale pierwsza była zupełnie inna. Od początku plamienia , leki szpitale. Teraz na spokojnie bo nic nie krwawi i nic mocno nie boli. Bardziej wiem na co uważać
Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Wraca na święta, ale po świętach jedzie znowu na miesiąc. Praktycznie jestem cały czas sama ale już się przyzwyczaiłam [emoji4]Witaj w klubie. Moj mąż też za chlebem wyjechał. Twój na długo?
A gdzie Twój mąż pracuje?
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
iwilleatyou
Znosily to o niebo lepiej niż my nie miały gdzie czytać tragicznych historii i szukać objawów w internecie i były o wiele spokojniejsze i nie zestresowane ja po pierwszej ciąży obiecałam sobie że nie będę szukać i czytać a i tak to robię jak głupia i się nakrecamNo właśnie to jest to bardziej wiesz na co masz uważać. Ja jestem trochę przerażona tym ile pytań siedzi Mi w głowie związanych z ciąża. I do tego to czekanie na kolejną wizytę żeby się dowiedzieć czy wszystko w porządku. A masze mamy babcie to w ogóle USG nie miały, to jak One to znosiły
Przy pierwszej ciąży bardzo się panikuje, przy drugiej mniej a przy 3 to już w ogóle luz [emoji23]No właśnie to jest to bardziej wiesz na co masz uważać. Ja jestem trochę przerażona tym ile pytań siedzi Mi w głowie związanych z ciąża. I do tego to czekanie na kolejną wizytę żeby się dowiedzieć czy wszystko w porządku. A masze mamy babcie to w ogóle USG nie miały, to jak One to znosiły
AnetaManiak
No tak Tu się z Tobą zgodzę. W dobie Internetu mając dostęp do wszystkiego nie można aż się oprzeć [emoji38][emoji38][emoji38]Znosily to o niebo lepiej niż my nie miały gdzie czytać tragicznych historii i szukać objawów w internecie i były o wiele spokojniejsze i nie zestresowane ja po pierwszej ciąży obiecałam sobie że nie będę szukać i czytać a i tak to robię jak głupia i się nakrecam
AnetaManiak
Moje mężowi marzy się trójka. Ja w sumie też bym chciała. Ale będę pamiętać na przyszłość, że z każdą kolejną ciąża będzie łatwiej [emoji6][emoji6][emoji6]Przy pierwszej ciąży bardzo się panikuje, przy drugiej mniej a przy 3 to już w ogóle luz [emoji23]
Tak dla humoru jest w tym duzo prawdy
Zachowanie matki przy kolejnych dzieciach:
Twoje ubrania:
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
ciuchami.
* * *
Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.
* * *
Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
* * *
Płacz:
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.
* * *
Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
* * *
Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
* * *
Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,
do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.
* * *
Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. * * *
W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
* * *
Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wysra .
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
* * *
WNUKI: Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci
Zachowanie matki przy kolejnych dzieciach:
Twoje ubrania:
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
ciuchami.
* * *
Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.
* * *
Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
* * *
Płacz:
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.
* * *
Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
* * *
Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
* * *
Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,
do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.
* * *
Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. * * *
W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
* * *
Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wysra .
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
* * *
WNUKI: Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci
reklama
AnetaManiak
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]