reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

A ja mam pytanie czy hemoroidy zawsze bola?:) bo ja czuje, ze mam cos tam dziwnego, ale nic a nic mnie to nie boli...[emoji19][emoji848]

a8doqqmz725nh9h0.png
Nie muszą boleć. One chyba bolą jak jest stan zapalny. Mnie bolały, a dopiero potem wyszły na zewnątrz. Teraz się nie cofnęły, ale nie bolą. Moja gin mówi, że mogą się cofnąć dopiero po porodzie, ale póki nie bolą i nie przeszkadzają, to nie trzeba z tym nic robić.

Noo @Antiope to ten halny. Odkąd hula to mnie głowa boli :/

♡ 39 tc jeszcze dwa tygodnie do spotkania z Lilcią ♡
No ja się pocieszam, że temperatura ma się od jutra trochę zmienić, a od piątku ma być znów jesiennie, więc jest szansa, że i my się lepiej poczujemy.

reklama
Czesc mamusie :) Tak czytam i czytam i probuje nadrobic co u was ale ciezko ze wszystkim.

Powiedzcie mi ,jak przyspieszyc akcje porodowa??? termin na 2 grudnia.. Ale zaczynam sie niecierpliwic i to przeokropnie, maly dzis cos kreci glowka na dole bo az pobolewa, ale poki co nie zapowiada sie na wyjscie :( W nocy co godzine siku, kregoslup siada, tragedion !!!! Ale juz tak blisko do spotkania z Jasienkiem ze przetrwam wszystko. My mamy wszystkiemu rade damy !!!!.:) :*

A takie twardnienie brzucha (calego) jak ja mam to co to za skurcze? Nic mnie przy tym nie boli tylko taki dyskomfort czuje bo taki twardy ten brzuch ze ciezko siedziec.

@klarolina macica trenuje przed porodem

@Mamajasia25 w momencie gdy dziecku dojrzewają płuca i mózg osiąga optymalny rozmiar, dziecko wysyła sygnał do matki że nastał czas porodu. Więc, można próbować wygonić wcześniej ale nie gwarantuje to sukcesu. Samo sobie wybierze datę urodzenia.
Z naturalnych wspomagaczy to tzw 4S czyli seks schody sprzątanie spacer.

Nie mogę usnąć przez tę głowę :(

Tez czytalam o tej metodzie i mimo praktykowania jej nadal nic, trzeba cierpliwie czekac....

Bralas moze paracetamol? Albo moze zimny oklad na czolo..?

@majka23x ^^^ wyżej napisałam

A w ogóle tyle grudniowek rozpakowanych a listy brak

Doczytalam :) wspolczuje bolu glowy :(
Tez myslalam o liscie, ale w sumie to mozna by modyfikowac watek, ktory zalozyla Antiope - tam juz jest lista plus planowane daty porodow, ewentualnie mam, ktorych tam nie ma mozna dopisywac na biezaco. Jesli sadzicie, ze lepiej zrobic nowa liste to jestem "przywiazana" do lozka teraz, wiec moge sie tym zajac :) chociaz najlepiej jakby dwie osoby nad tym czuwaly z rozbieznymi terminami, jak jedna bedzie na porodowce i swiezo po, to druga bedzie ogarniac hehe [emoji23]

reklama
Brałam wcześniej apap. Ale nie chcę brać tak często. Od tygodnia z przerwami mam tę migrenę. . Od kiedy halny hula :( a i zmiany hormonalne swoje robią bo 8 msc ciąży miałam spokój.
Spróbuję okładów dzięki

Majka listę zrobić to chwila. Trzeba zebrać dane. Najlepiej chyba z grupy bo tu mniej dziewczyn.

Do góry