reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Hej Dziewczyny! właśnie nadrobilam Wasze wpisy. Jej widzę że już też nie możecie się doczekać końca ciąży tak jak i ja:). My dziś mamy 36t+0d. Dzisiejsza noc była kiepska...obudziły mnie bóle jak na okres, pojawiają się od ostatniego weekendu. Ból e dole brzucha i ból pleców na dole..myślałam sobie Boże zaraz dostanę okres!:szok: brzuchol znacznie się opuścił i mam dziwne przeczucia że nie dotrwam do terminu...
Bardzo się boje. Nawet moja mama przyznała się że źle śpi ostatnio i że chyba jest coś na rzeczy bo się denerwuje. :o
Dziś wzięło mnie na porządki. Zdjelam z szafy przewijak dla Frania powycieralam kurze i siostra pomogła mi umyć okno a mama założyła firanke. :) ciągle coś robiłam a to zamiatanie albo zmywanie podłogi potem naczyń. W końcu się położyłam i odpoczywam.
Zauważyłam że ruchy Frania się zmieniły i czuje je po środku i w dole brzucha..:rolleyes2:ciekawe to. oby jeszcze tam posiedział z dwa tygodnie. w piątek pierwszy zapis ktg i wizyta u lekarza, zobaczymy co powie... Tymczasem pora zjeść jakąś kolacje:biggrin2:
Pozdrawiamy razem z Franiem:)
moj lezy glowka do dolu, widze pod skora jego nozke i plecy a jak leze na boku to ryje lapkami pod skora, ale tak zawziecie, tak mocno :D jakby chcial wyjsc :D ruchy czuje od dluzszego czasu tak samo :)

U mnie dzisiaj tak sobie... wyszła mi opryszczka :( miałam robić morfologię i mocz, ale odkładam aż przejdzie, bo byłaby przeinaczona (stan zapalny)..

oprócz tego wzywali mnie do szkoły po córkę, bo uwaga - dostała ataku kaszlu ;) jak się później okazało, powietrze jest tak suche od kaloryferów, że.. kaszlała ;) a w sumie 1 dziewczynka z tej klasy jest w szpitalu z zapaleniem płuc, więc może nauczycielka woli dmuchać na zimne... udało mi się dostać do pediatry, żeby nie było, że dziecko zaniedbuję, ale wszystko ok.

Poza tym mam wrażenie, że brzuch mi zaraz pęknie ;) i chociaż wydaje mi się, że już większy być nie może... to rośnie ;) a mimo, że ja jestem niska (158cm) to moje dzieciaki przy urodzeniu 55-58 cm mają.. (wagowo 3630, 3660 i tylko pierworodna która wylazła przed czasem 3060g)... także jeszcze rośniemy.

Kryształy w moczu, mogą być z podwyższonego kwasu moczowego (on krystalizuje i potrafi się odkładać np w stawach stąd ich bóle - dna moczanowa...)

ok, wyłączam kompa, bo dopiero pracę skończyłam i plecy mi wysiadają... miłego wieczoru, owocnych 4S kto już działa (jeżeli chodzi o schody, to podobno skuteczniej jak się chodzi co 2 stopień ;))

No nadrobilam Was;)

Współczuję Wam dolegliwosci kochane. Trzymajcie sie jakos na tej końcówce. Nie do wiary ze ja dwa tyg temu tez tak stekalam i było mi ciężko. Czekam az zaczniecie sie wypakowywac ;)

Dzieci unyte wycycane i uśpione. Kolacje zjadalm w lozku i popijam herbatka na laktacje. Dobra jest ;)

Byłam z małą na kontroli bilirubiny i na szczęście jest na stabilnym poziomie 15 i nie wzrasta. Ma duzo cycac lezec na słoneczku przy oknie i ma miec odslonieta gondole na spacerku. Smoka nie mamy bo ladnie spi i regularnie je wiec nie ma po co jej go wciskac. Polozna ją wczoraj wazyla i prawie ma wage urodzwniowa wiec ładnie przybiera. Poleca mi dac jej na noc butle mm zeby ta bilirubina szybciej spadala ale sie waham. Lekarz mówił ze nie ma takiej potrzeby i moje mleko jest najlepsze nawet jak trochę dluzej będzie miala zoltaczke. Musze to przemyslec jeszcze. Nie jestem zwolennikiem karmienia butelką. No zobacze jak będzie sie czuła.

Mi troche pomagaja te lekarstwa. Nie ma szalu ale nie zwijam sie z bólu. Zobaczymy jak jutro bedzie jak dalej bede miała bóle to mam isc jeszcze do innego lekarza.

Co do waszych postów. Ja czułam ze urodze w tamten weekend jeszcze na zamknietym pisalam ze mam taki plan na weekend:D
Magnez odstawiłam w 35 plus 0. Od razu tak mi kazał lekarz.
Nie ma co sie bac porodu. Jakos da sie go przeżyć. Jak widac po nas wielorodkach nie jest tak zle skoro decydujemy się na kolejne maluszki :) dla mnie gorszy gorszy jest chyba ten połóg.

Creativo a Ty krwawisz że skrzepami? Co tam sie dzieje u Ciebie? Tyle tych postow ze troszke sie pogubilam.

A ja znowu migrena.. znowu.. już ku.wa nie mam siły.. :( nie wiem czemu tak.. czy to hormony wracają do normalności czy to przed porodem czy tarczyca.. ale wykancza mnie ten ból. .śpię bo nic innego nie pomaga

♡ 39 tc jeszcze dwa tygodnie do spotkania z Lilcią ♡

Eli współczuję. Wytrzymaj jeszcze trochę. Bardzo możliwe ze od hormonów tak masz.

Dobranoc :)

km5s8u69dm9dsszh.png

Dziewczyny, a ja mam pytanie dotyczące hemoroidow :/ czy któraś z Was boryka się z takim problemem ? Ja do tej pory miałam jeden taki maly, ktory mi totalnie nie dokuczał, no i od wczoraj zaczęłam czuć pewien dyskomfort, okazało się, że pojawił się drugi mały, lekko piekacy, no i nie wiem cóż ja mogę z tym zrobić [emoji37]

reklama
Dziewczyny, a ja mam pytanie dotyczące hemoroidow :/ czy któraś z Was boryka się z takim problemem ? Ja do tej pory miałam jeden taki maly, ktory mi totalnie nie dokuczał, no i od wczoraj zaczęłam czuć pewien dyskomfort, okazało się, że pojawił się drugi mały, lekko piekacy, no i nie wiem cóż ja mogę z tym zrobić [emoji37]
Teraz to niewiele. Możesz przemywać kora dębu

♡ 39 tc jeszcze dwa tygodnie do spotkania z Lilcią ♡

Do góry