reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

jako moderator apeluje do dziewczyn, ktore sa nowe-zaczynacie pisac to piszcie, bo my Was witamy po czym znikacie i tego nie da sie nie zauwazyc-nie moze byc sytuacji, ze sie przywitacie i znikacie po napisaniu 3 postow, porzadek musi byc!
Lux, bez urazy, ale chyba trochę przesadzasz w związku z nowymi rządami. Niedługo nie będzie można na tydzień sobie wyjechać bez dostępu do internetu, bo będzie out z grupy ;D To normalne, że ludzie mają swoje życie, pracę, rodzinę i przyjaciół i nie siedzą całymi dniami przed komputerem, żeby płodzić posty. Twoje nastawienie tylko odstraszy nowe mamusie, które najzupełniej w świecie nie mają czasu, by regularnie tu zaglądać. I nie ma to żadnego związku z porządkiem.

reklama
Kochane, doradźcie mi coś proszę. Jak już się wczoraj żaliłam, nagle spadł mi brzuszek. Dzisiaj jest to samo - zamiast piłki mam znowu lekkie fałdki. W dodatku mam bóle jajników / podbrzusza, które przypominają kłucie, często takie przychodzące falami - czuję, że zaraz jajnikowi się dostanie, bo jakby wędruje to wszystko od talii. Pewnie panikuję jedynie, żadna nowość ;) ale nie miałam do tej pory żadnych takich objawów. W ogóle nic mnie dotąd nie bolało, piersi już od jakiegoś czasu nie są tak wrażliwe, a nudności i wymioty są dla mnie zupełną abstrakcją. Jakie bóle są w ciąży normalne, a jakie powinny mnie zmartwić? Wizytę mam dopiero 25.05. Szmat czasu! A tymczasem zaczynam szukać już wymówek, żeby jechać na IP :p

Wydaje mi się, ze wcześniej miałaś wzdęcia, dlatego brzuszek był okrągły [emoji4] Te kłucie po bokach to nic innego jak rozciąganie się macicy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry :)

Wczoraj sprzątałam, a raczej sprzątała moja mama a ja pomagałam. Dziś mój niemąż zabrał dziewczynki do kina na 10.30 na kung fu pandę [emoji6] także mam luz i dopiero teraz Anetko ogarnę zamknięte forum. Juz siadam na kompa. Niestety niewiele się Was zgłosiło :(

Co do detektora : w pierwszej ciąży miałam taki działający na tej samej zasadzie co stetoskop - ciężko było znaleźć tętno, nawet w wyższej ciąży. Koleżanka jak go pożyczyła to nawet w terminie porodu nic nie słyszałyśmy bo łożysko miała na przedniej ścianie.
W ciąży z młodszą córką kupiłam detektor dopplera na żel usg. I teraz po pierwsze - częste słuchanie tym ustrojstwem jest tak samo niezdrowe dla dziecka jak częste usg. Szczególnie dla zabawy. Ale wtedy nie wiedziałam i słuchałam codziennie rano od 8t4dc. Tak, przy odrobinie cierpliwości można uchwycić serduszko tak wcześnie. Tylko, że miałam nieprzyjemną sytuację. To był 14 czy 16tc, słuchałam rano serduszka i nagle ono zwolniło a potem nastała cisza... stres ogromny, aż macica mi stwardniała. Na wizycie okazało się, że z dzieciątkiem wszystko ok a gin powiedział, że na tym etapie ciąży zdarza się, że serce zwalnia a nawet staje na chwilę. On tego nigdy nie widział, ale jego kolega miał taką sytuację w trakcie usg - można sobie wyobrazić stres rodziców jak na ich oczach serce dziecka stanęło a po kilku sekundach znów ruszyło. Dlatego ja nie polecam tej zabawki - fajnie jak się serducho znajduje, ale ile stresu jak jednego dnia się nie uda i zastanawiasz się czy po prostu Ci nie wyszło, czy dziecko nie żyje. Szkoda nerwów.

jako moderator apeluje do dziewczyn, ktore sa nowe-zaczynacie pisac to piszcie, bo my Was witamy po czym znikacie i tego nie da sie nie zauwazyc-nie moze byc sytuacji, ze sie przywitacie i znikacie po napisaniu 3 postow, porzadek musi byc!

Hmm no nie wiem czy takie pisanie "z musu" ma sens. Podziwiam Cię że jesteś w stanie wyłapać każdą dziewczynę, która przestała się udzielać, ja bym nie miala do tego głowy ;)

Widzisz, ja nigdy nie pisalam na zadnym forum chociaz namietnie czytam, zwlaszcza w ciazy. Nie moge obiecac ze bede pisala...ale zachecilo mnie to ze nie znalazlam u was objawow typowego internetowego hejtu i krytykanctwa itp. Przyjmuje twoje napomnienie jako dobra monete i zachete do pisania...chociaz mozna by bylo to tez inaczej zrozumiec:) Uwierzysz, ze dzis napisalam 4 wypowiedzi i skasowalam zamiast opublikowac? Chyba musze sie oswoic z pisaniem na forum ale nadal licze ze trafilam do milej spolecznosci skupionej wokol szczesliwych i rosnacych brzuszkow.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Lux, bez urazy, ale chyba trochę przesadzasz w związku z nowymi rządami. Niedługo nie będzie można na tydzień sobie wyjechać bez dostępu do internetu, bo będzie out z grupy ;D To normalne, że ludzie mają swoje życie, pracę, rodzinę i przyjaciół i nie siedzą całymi dniami przed komputerem, żeby płodzić posty. Twoje nastawienie tylko odstraszy nowe mamusie, które najzupełniej w świecie nie mają czasu, by regularnie tu zaglądać. I nie ma to żadnego związku z porządkiem.
Post moderatora takie właśnie odstraszające wrażenie na mnie wywarł tak z innej beczki od rana mam straszną ochotę zjeść arbuza ale nic z tego dzisiaj wszystkie sklepy zamknięte :(

Dzieki za rady dot. detektora. Finansowo to uzywany znalazlam za 60 zl wiec uwazam ze nieduza inwestycja. Psychologicznie musze to rozgryzc. Na pewno Nie mysle ze to zabawka. Jestem po przejciach wiec panikuje i liczylam ze od czasu moglaby sie dzieki temu uspokoic. No jeszcze to przemysle.

Dzieki za rady dot. detektora. Finansowo to uzywany znalazlam za 60 zl wiec uwazam ze nieduza inwestycja. Psychologicznie musze to rozgryzc. Na pewno Nie mysle ze to zabawka. Jestem po przejciach wiec panikuje i liczylam ze od czasu moglaby sie dzieki temu uspokoic. No jeszcze to przemysle.

Tutaj jest niestety całkiem sporo mam po przejściach i stratach... wiemy co czujesz. Ja spać po nocach często nie mogę , ale staram się jakoś dotrwać do kolejnych wizyt ;) jak już pewnie zdążyłaś zauważyć, różnie mi to wychodzi... ale dzięki temu forum zawsze znajduję pocieszenie i wiarę :)

reklama
Ja mam detektor, mąż kupił w poprzedniej ciąży używany ale... doszedł jak już było "po ptokach" bo córka urodziła się wcześniej. I nie wiem czy chciałabym z niego korzystać. Może w późniejszej ciąży tak, czasem posłucham ale gdyby go nie było chyba tym razem byśmy nie kupowali.

Do góry