reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

ja sie boje, bo nie wiem co mnie czeka, czy sn czy cc, boje sie bolu po porodzie, owniecia pepowina, boje sie, z bede rodzic 30 godzin a oni nie beda chcieli zrobic cc...boje sie po prostu sie boje
Lux to normalne, ze sie boisz. Ja zaczęłam rodzić naturalnie 9 godz. Oksy 4 cm i mimo ze rowarcie szlo juz bardzo szybko zrobili cc . Kazdy porod jest inny. Nie powiem jak bylo by po porodzie sn , ale po cc ja doszlam do siebie.bardzo szybko , na nogach bylam po 8 godzinach i juz moglam isc pod prysznic. Wyszlam w 3 dobie i nastepnego dnia bol byl ledwo odczuwalny bardziej to.szwy ciagly. Poczekaj co Ci powie okulista . Czy wiesz juz cos, konsultowalas ?

reklama
Mnie włosy dużo mniej wypadają. Różnicę szczególnie widać podczas mycia, bo wcześniej musiałam całe kłęby wyciągać z wanny po myciu, a teraz nic. Z Bazylim też tak miałam. Paznokcie chyba też szybciej rosną. Niestety, bo nie nadążam z obcinaniem. Ale za to teraz zaczęło mnie obsyfiac coraz bardziej i to nie tylko na twarzy, ale całym ciele. Z Bazylim tego nie miałam.
A jeśli chodzi o mdłości, to całkowicie minęły, za to wieczorami mam zgagę. Ech, jak nie urok to sraczka. No ale dobrze, że tylko wieczorami, bo z Bazylim miałam praktycznie przez całą ciążę i przez cały dzień.

Ja lubię upały, ale niestety Bazyli nie bardzo, więc pewnie do wieczora będziemy siedzieć w domu i na spacer pójdziemy dopiero przed kolacją.
Ja dopiero za jakies pol godziny wyjde z dziewczynami na polko.. na razie za goraco

Mi wlosy tez pewni po ciazy tez zaczna wypadac a teraz sa ladne nawet [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie włosy dużo mniej wypadają. Różnicę szczególnie widać podczas mycia, bo wcześniej musiałam całe kłęby wyciągać z wanny po myciu, a teraz nic. Z Bazylim też tak miałam. Paznokcie chyba też szybciej rosną. Niestety, bo nie nadążam z obcinaniem. Ale za to teraz zaczęło mnie obsyfiac coraz bardziej i to nie tylko na twarzy, ale całym ciele. Z Bazylim tego nie miałam.
A jeśli chodzi o mdłości, to całkowicie minęły, za to wieczorami mam zgagę. Ech, jak nie urok to sraczka. No ale dobrze, że tylko wieczorami, bo z Bazylim miałam praktycznie przez całą ciążę i przez cały dzień.

Ja lubię upały, ale niestety Bazyli nie bardzo, więc pewnie do wieczora będziemy siedzieć w domu i na spacer pójdziemy dopiero przed kolacją.
I tez mam zgage [emoji20]

Syndrom wicią gniazda- ja zdecydowałam ze czas wymienić deskę i prysznic[emoji14]mój sie tylko puka w czoło :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez wszystko wynosze, przenosze, przynosze, przekladam, sprzatam, poprawiam, ukladam, segreguje, wyrzucam, kupuje, itd [emoji23]

No niestety to nie jest takie oczywiste. W pierwszej ciąży z synkiem nie zemdliło mnie ani razu, a ciąża przebiegała książkowo. W drugiej ciąży miałam potworne mdłości, a okazało się, że pęcherzyk ciążowy jest pusty. Straszne mdłości utrzymywały się do samego zabiegu łyżeczkowania, dopiero następnego dnia po zabiegu przeszły. W tej ciąży miałam mdłości, ale nie tak straszne jak w tej straconej. Więc jak u mnie to się nie zgadza. U wiecie co, jak w drugiej już wiedziałam, że pęcherzyk ciążowy jest pusty, to te mdłości były najtrudniejsze do zniesienia. Bo jak człowiek wie, że te mdłości po coś, to jakoś łatwiej, a jak wie, że to koniec, a mdłości i tak są, to to strasznie działa na psychikę.
Moglas miec mdlosci bo organizm chcial sie oczyscic kochana, a nie te "hormonowe".

Ale nie ma co mowic o stratach, wszystkie dotrwamy do konca i urodzimy zdrowe dzieci [emoji6]

Pierwsza to skurcze i rozwieranie się szyjki macicy.
Druga to parcie i wydanie dziecka na świat
Trzecia to rodzenie łożyska - już lajtowa

cb7wugpju04jz4q8.png
Mi tam sie druga faza porodu podoba bardziej niz 1 [emoji6]

ja moze po prostu sie zawezme i urodze, sprobuje :D najwyzej bede sie drzec na caly szpital...w koncu i tak bede musiala urodzic no nie? w brzuchu rok go nie przetrzymam :D
Lepiej sie nie drzec bo sie traci duzo energii. Lepiej "krzyczeć" dołem i wzmocnic skurcze i szybciej urodzic [emoji6]

Ja np boje sie tylko troche bo mialam ciezki porod. Za to cholernie mocno sie motuwuje. Zadnego zzo bo u mnie dziala do dupy i zadnego lezenia. Nie dam za cholerę sie nieruchomic na tum łóżku. W pierwszej ciąży nie pozwolili mi w wodzie siedziec bo mi wody wczesniej odeszły i nie moglam. Teraz albo w wodzie chce albo na tej porodowej hustawce takiej bo maja w szpitalu. I bede dzwonic do meza jak tylko.sie zacznie a nie jak wtedy dalam sie namowic zeby poczekac do 7 cm. Tak bysmy razem skakali na pilce czy chodzili jal.najdluzej a sama nie mialam siły.

Ja tez chce w wodzie [emoji6]

reklama
Coś mi się chce zjeść ale kurde niewiem co! Niby głodna jestem a nic mi nie podchodzi. Mam smaka na coś, tylko na co? [emoji23][emoji23][emoji23]

h4zpgov3o3h14ll7.png
Ja dzisiaj w fasolkę szparagową uderzyłam i jajeczko sadzone :p mniam

Teraz za wcześnie, żeby stosować, bo może wywołać przedwczesny poród. Tam na ulotce masz wszystko napisane. Zamów go sobie koło 30 tc dopiero

Oki, dzięki ♥

Moja Ola byla bardzo owiniata pepowina wokol szyji, ale cale szczescie nic jej sie nie stało przez to

O matko,to całe szczęście,że nic się nie stało!

Nie wiem jak was,ale mnie już dzisiejszy upał wykańcza ;(

Do góry