reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Dokładna instrukcja jak robić masaż krocza jest na ulotce w opakowaniu olejku, więc nie trzeba tego nigdzie szukać jakby coś.

Najważniejsze jest pozytywnie nastawienie. Własna położna też bardzo ułatwia sprawę. Plan porodu też pomaga. No i partner przy porodzie.

Oki,dzięki,sprawdzę ten olejek. Ale to się dopiero robi koło 30tc czy mozna ciagle(tzn już teraz np od 18tyg?)
Z tą położną to muszę popytać jak to u nas wygląda w Katowicach, nawet jeszcze nie wiem gdzie chcę rodzić :/ a czas leci..boże..jakby tfu tfu coś nie tak poszło to za 3 miesiące może być po wszystkim :o

1466769641-1d1mld.jpeg
nawet jeszcze mam hehsh

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale czemu był brak postępu? Nie wstawiło się bobo w kanał?

cb7wugpju04jz4q8.png

Ja też lubię lato i ogólnie jak jest ciepło, ale nie aż takie temperatury, powyżej 30 stopni to już męczące dla mnie i nie tylko dla mnie jak widzę;)

Najważniejsze jest pozytywnie nastawienie. Własna położna też bardzo ułatwia sprawę. Plan porodu też pomaga. No i partner przy porodzie.

Dokładnie, zgadzam się z tym. Co do partnera przy porodzie to nie każdy chce przy nim być no i że tak powiem nie każdy się nadaje do pomocy przy porodzie.. Mój mąż był i naprawdę mi pomógł, ogólnie sama już obecność bliskiej osoby to bardzo dużo. Teraz też planujemy razem rodzić.

Ja też lubię lato i ogólnie jak jest ciepło, ale nie aż takie temperatury, powyżej 30 stopni to już męczące dla mnie i nie tylko dla mnie jak widzę;)

Dokładnie, zgadzam się z tym. Co do partnera przy porodzie to nie każdy chce przy nim być no i że tak powiem nie każdy się nadaje do pomocy przy porodzie.. Mój mąż był i naprawdę mi pomógł, ogólnie sama już obecność bliskiej osoby to bardzo dużo. Teraz też planujemy razem rodzić.

Ja sobie mojego nie wyobrażam przy porodzie :x tzn..nie wiem czy by mi pomógł czy tylko wkurzał i krępował mnie.. Ale wiem,że chce być.. Zobaczymy jak to u nas będzie :D

Coś mi się chce zjeść ale kurde niewiem co! Niby głodna jestem a nic mi nie podchodzi. Mam smaka na coś, tylko na co? [emoji23][emoji23][emoji23]

h4zpgov3o3h14ll7.png

Cześć dziewczynki [emoji16]
Właśnie Zaprowadziłam małego do przedszkola. Jadą na wycieczkę do jakiegos zamku, będą chodzić z latarkami po lochach czy co tam! Później wracają ok 17 do przedszkola i tam mają spać, ognisko, pizza, zabawy, lody itp. No ale Filip to taki maminy cycek że spać nie bedzie i koniec on chce do mamy i koniec, bo mnie kocha i będzie za mną tesknil. No aż się wyruszyłam a że teraz mi dużo nie brakuje to oczywiście z samego rana się poryczalam. Szkoda że nie chce zostać, bo ominie go fajna zabawa, no ale na siłę nie będę go zostawiać bo Mi dziecko się zestresuje że go rodzice porzucili. Tak więc mąż go odbierze odrazu o 17 z dworca jak wrócą z zamku.
Dziś miałam ochotę na kawę, zrobiłam sobie małą filiżankę i wypiłam dosłownie pół bo już mi niedobrze. Niby mi się chce a nie mogę.
U nas Sahara tak gorąco.
Czy wam w ciąży też szybko rosną paznokcie? Naprawdę są mocne i twarde i takie zdrowe, rosną mi o wiele szybciej.
Pewnie od tych witamin co łykam.
Narazie nie m am żadnych nowych plamien więc się Uspokoiłam trochę.

h4zpgov3o3h14ll7.png
Tak, ja tez mam ladne paznokcie [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Oki,dzięki,sprawdzę ten olejek. Ale to się dopiero robi koło 30tc czy mozna ciagle(tzn już teraz np od 18tyg?)
Z tą położną to muszę popytać jak to u nas wygląda w Katowicach, nawet jeszcze nie wiem gdzie chcę rodzić :/ a czas leci..boże..jakby tfu tfu coś nie tak poszło to za 3 miesiące może być po wszystkim :o
Teraz za wcześnie, żeby stosować, bo może wywołać przedwczesny poród. Tam na ulotce masz wszystko napisane. Zamów go sobie koło 30 tc dopiero

reklama
Dziewczyny polecacie jakies miejsce gdzie fajnie pojechac na urlop szukamy czegos w stylu agroturystycznym zeby sie wyciszyc najlepiej na mazurach no i zeby nie bylo drogo ;) fajnie by bylo jakby jeszcze wyzywienie bylo poki co na oku mam Ptasie Radio Kwatery czekam na lubego bedzie ogladal poki co mowi, ze chatka mu sie podoba ;)
Super jest w Bialce Tatrzanskiej, ale to dtuga strona Polski [emoji23]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry