chyba juz wolalabym sie wyrzygac, moze by mi jakos ulzylo, choc wymiotow nie lubie, ale te mdlosci to jakas masakraA ja bym chciała mieć mdlosci... wczoraj odstawiłam leki, żeby sprawdzić czy może juz przechodzi i niestety wymioty wróciły i conajmiej 11x byłam w łazience, nawet łyk wody nie był do przyjęcia [emoji30] tak bardzo Wam zazdroszczę tej energii i normalnego funkcjonowania
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
reklama
No to na pewno wymioty dają ulgę [emoji5] tylko gorzej jak jest ich taka ilość, u mnie dni wyglądają na zasadzie łóżko - wc [emoji53] fajnie byłoby wyjść do ludzi i cieszyć się ciażą...
cytrusowa85
Fanka BB :)
OJ biwdne jestescie z tymu wymiorami I mdlosciami. Ja ani razu nie mialam . Energie mam ale tez i roboty mnostwo I wieczorami brzuch sie spina max I pobolewa.
koralinakato
W ogóle mam dziś dzień kupowania
i tak się zastanawiam... jak kupuje spioszki itd..to wartokupowac te 56cm czy lepiej od razu 62cm???
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Ja juz jestem w trzeciej ciazy.. w pierwszej tak jak dziewczyny pisaly mozna poczuc nawet po 20 tygodniuNiepokoi mnie to,że mam prawie 17tydzien i nic nie czujewlasnie jak się kładę albo wieczorem przed spaniem staram się dotykać brzuch..i nic
![]()
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
xXxIzuLQaxXx
Ja jak tak wymiotowalam na poczatku to opracowalam sobie taki schemat jedzenia zeby nie czuc glodu. Na poczatku jadlam to co wiedzialam ze przetrawie, glownie suche rzeczy, typu sucharki, pietka chleba, krakersy, herbatniki, itd, do tego duzo pilam, gorzka herbate, herbate mietowa, koniecznie gorace. No i rosol z grysikiem. Potem doszla jeszcze bulka z maslem i dzemem lub bulka z pasztetem, i dalej suche miedzy posilkami, a do rosolu troche gotowanego miesa z kurczaka, i pol lyzeczki cukru do herbaty. I tak ciagle po trochu cos dokladalam, pilam te herbaty, i pilnowalam zeby ciagle cos jesc zebym tylko glodna nie byla.No to na pewno wymioty dają ulgę [emoji5] tylko gorzej jak jest ich taka ilość, u mnie dni wyglądają na zasadzie łóżko - wc [emoji53] fajnie byłoby wyjść do ludzi i cieszyć się ciażą...
Pamietam jak raz mibtak troche popuscilo to tak sie najadlam na kolacje wszystkiego, jajka, sery, szynki, rzodkiewke, pomidory, no wszystko, i czulam sie naprawde lepiej mimo ze potem znow wymiotowalam ale dopiero rano, i wtedy sie zorientowalam ze lepiej mi bylo jak sobie naprawde pojadlam czegos porzadnego, i od tamtej pory jadlam juz wszystko w miare mozliwosci, chyba ze cos konkretnie mnie odpychalo.
I to byl wlasnie moj sposob na mdlosci i wymioty, musialam sie sama ze swoim cialem dogadac czego ja chce [emoji6]
koralinakato
Ja juz jestem w trzeciej ciazy.. w pierwszej tak jak dziewczyny pisaly mozna poczuc nawet po 20 tygodniu
To i tak już niedługo... Nie mogę się doczekać... czekam na to jak głupia ♥
xXxIzuLQaxXx
To zalezy. U mnie jedna corka urodzila sie 56 cm a druga 57 cm wiec u nas w 56 nie pochodzily.. mialam takie ladnw ciuszki 56 bo mialam rodzic miesiac wczesniej i zanim poszlam do szpitala na podawanie sterydów to kupilismy takie ladne body i polspiochy na 56, a i tak urodzilam w lipcu w terminie i mala nie pochodzila w tym ani razu. Teraz juz wiem zeby nie kupowac takich malych, co najwyzej 1 komplet wyprawkowy do szpitala.W ogóle mam dziś dzień kupowaniai tak się zastanawiam... jak kupuje spioszki itd..to wartokupowac te 56cm czy lepiej od razu 62cm???
Ale jesli jestescie drobni raczej to i dziecko moze byc mniejsze.. no ciezko powiedziec
koralinakato
To zalezy. U mnie jedna corka urodzila sie 56 cm a druga 57 cm wiec u nas w 56 nie pochodzily.. mialam takie ladnw ciuszki 56 bo mialam rodzic miesiac wczesniej i zanim poszlam do szpitala na podawanie sterydów to kupilismy takie ladne body i polspiochy na 56, a i tak urodzilam w lipcu w terminie i mala nie pochodzila w tym ani razu. Teraz juz wiem zeby nie kupowac takich malych, co najwyzej 1 komplet wyprawkowy do szpitala.
Ale jesli jestescie drobni raczej to i dziecko moze byc mniejsze.. no ciezko powiedziec
No właśnie tak myślę, że mniejsze 56 kupić do szpitala,dużo kompletów jest wyprawkowych takich 6w1. A reszte kupię na 62 bo pewnie urośnie szybko. No ja mam 1,66 a mój koło 1,85 więc nie jesteśmy jakoś bardzo wysocy
reklama
xXxIzuLQaxXx
Bo to takie fajne uczucie. A potem jak dziecko jest duze i jak kopnie w nerke lub pelny pecherz to dopiero sa jaja [emoji23]To i tak już niedługo... Nie mogę się doczekać... czekam na to jak głupia [emoji813]