reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Dzień dobry

Ja od rana po sklepach łaziłam.

Powodzenia na uroczystościach!
I na wizytach!

Tym co mają zły dzień życzę poprawy humoru i wyliczenia tego co pozytywne to pomaga.

Bavarie idę dziś szukać. Ja mam zero tolerancji na alkohol.
Pół szklanki piwa dla płodu który dopiero rozwija organy też może zaszkodzić. Co w naszej krwi to w krwi dziecka. Polecam Hafije do poczytania. Wiem że starsze pokolenia wyznają zasadę "szklaneczka winka nie zaszkodzi" ale ja bym nie ryzykowała. Tym bardziej gdy są alternatywy.

Dzień dobry

Ja od rana po sklepach łaziłam.

Powodzenia na uroczystościach!
I na wizytach!

Tym co mają zły dzień życzę poprawy humoru i wyliczenia tego co pozytywne to pomaga.

Bavarie idę dziś szukać. Ja mam zero tolerancji na alkohol.
Pół szklanki piwa dla płodu który dopiero rozwija organy też może zaszkodzić. Co w naszej krwi to w krwi dziecka. Polecam Hafije do poczytania. Wiem że starsze pokolenia wyznają zasadę "szklaneczka winka nie zaszkodzi" ale ja bym nie ryzykowała. Tym bardziej gdy są alternatywy.

Zgadzam się co do ciąży pół szklanki piwa 5%a piwo 0.05% to różnica A czytalas kiedyś ten post odnośnie alko podczas kp? https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=422431411241244&id=138141916336863

Cześć dziewczyny ! Jestem kolejna nową forumowiczką, której to termin jak na razie przypada na 23 grudnia !
Trochę późno tutaj trafiłam i nie jestem już w stanie przewertować tych 700 stron :)
Mam za to pytanie do Ciebie Luxuorius odnośnie Twoich mdlosci. Jakie czopki zostały Ci przepisane ? Ja także zmagam się z silnymi wymiotami od początku maja przed które byłam 3x na kroplowce, ja dostałam niestety proszki przed którymi dosyć długo się wzbranialam, ale utrata 6kg mnie zmobilizowała....

No js tak robię podczas kp. Karmię dziecko a potem piję piwo i następne karmienie za 2-3 h. Czyli zgadzało by się z tymi badaniami że nie szkodzi.
Oczywiście nie piję dużych ilości alkoholu. Tylko szklanka dwie max.

Cześć dziewczyny ! Jestem kolejna nową forumowiczką, której to termin jak na razie przypada na 23 grudnia !
Trochę późno tutaj trafiłam i nie jestem już w stanie przewertować tych 700 stron :)
Mam za to pytanie do Ciebie Luxuorius odnośnie Twoich mdlosci. Jakie czopki zostały Ci przepisane ? Ja także zmagam się z silnymi wymiotami od początku maja przed które byłam 3x na kroplowce, ja dostałam niestety proszki przed którymi dosyć długo się wzbranialam, ale utrata 6kg mnie zmobilizowała....
witaj, ja mam czopki torecan, tylko jedna wada, piecze lekko po wlozeniu a rano mam biegunke po nich (na noc je aplikuje), ja juz prawie 4 schudlam od poczatku ciazy

Witaj! :happy:

Ja tam obędę się bez jakiegokolwiek alkoholu i podczas ciąży i karmienia. Piwa zwyczajnie nie lubię, a co do reszty, to szczerze powiedziawszy nie jest to dla mnie problem. Po co ryzykować, skoro, jest wiele innych przyjemności w życiu, które dziecku nie szkodzą.

reklama
No js tak robię podczas kp. Karmię dziecko a potem piję piwo i następne karmienie za 2-3 h. Czyli zgadzało by się z tymi badaniami że nie szkodzi.
Oczywiście nie piję dużych ilości alkoholu. Tylko szklanka dwie max.

Tylko ten post właśnie mówi o tym że czekanie nie ma sensu i można karmić bezpiecznie nawet ledwo stojąc na nogach To tak w ramach ciekawostki

Do góry