reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Cześć dziewczyny, jestem tu nowa - sąsiadka poleciła mi forum i ta sama sąsiadka zasiala ziarnko niepewności... dlatego chciałam się poradzić czy mialyscie problem z podwyższonym napięciem i jak to sie u Waszego malucha obawiało? Moj Lubo od urodzenia podnosi głowę co podobno jest oznaką podwyższonego napięcia, bo powinien od 2 tygodnia, poza tym przewraca się z brzucha na plecy a powinien w 3 miesiącu (według sąsiadki), czyli robi za wcześniej pewne rzeczy, do tej pory się cieszyłam, ale po dzisiejszej rozmowie a nią zaczęłam martwić :(

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa - sąsiadka poleciła mi forum i ta sama sąsiadka zasiala ziarnko niepewności... dlatego chciałam się poradzić czy mialyscie problem z podwyższonym napięciem i jak to sie u Waszego malucha obawiało? Moj Lubo od urodzenia podnosi głowę co podobno jest oznaką podwyższonego napięcia, bo powinien od 2 tygodnia, poza tym przewraca się z brzucha na plecy a powinien w 3 miesiącu (według sąsiadki), czyli robi za wcześniej pewne rzeczy, do tej pory się cieszyłam, ale po dzisiejszej rozmowie a nią zaczęłam martwić :(

Warto przejść się do fizjo jeśli masz wątpliwości. Moja córka 7 tygodniowa też już ładnie trzyma głowę na brzuchu i przewraca się na plecy bo jej głowa ciąży. Zwróć uwagę czy jak leży to się odgina do tylu.. czy wygina się w łuk? Może być siłacz a może mieć lekko wzmożone napięcie. To już musi fizjo ocenić.

[emoji813] Lili 18.12.2016r [emoji813]
[emoji813] Zuza 08.07.2014 [emoji813]
[emoji813] Aru 28.09.2011 [emoji813]

Warto przejść się do fizjo jeśli masz wątpliwości. Moja córka 7 tygodniowa też już ładnie trzyma głowę na brzuchu i przewraca się na plecy bo jej głowa ciąży. Zwróć uwagę czy jak leży to się odgina do tylu.. czy wygina się w łuk? Może być siłacz a może mieć lekko wzmożone napięcie. To już musi fizjo ocenić.

[emoji813] Lili 18.12.2016r [emoji813]
[emoji813] Zuza 08.07.2014 [emoji813]
[emoji813] Aru 28.09.2011 [emoji813]

Dzięki elifit za odpowiedź :) czasem jak leży na plecach to się pręży i lekko wygina, ale ciężko mi ocenić, w przyszly weekend widzę się z kolezanką fizjoterapeutka od bobasow to mam nadzieję że wszystko sie wyjaśni :) na jednej ze stron wyczytałam ze do 3 miesiąca każde niemowlę ma lekko podwyższone napięcie, więc liczę że mój Lubo nie odbiega od normy :)

A tak z innej beczki mialabys jaki krem polecić przeciw odparzeniom? linomag i bepanten się u nas niestety nie sprawdza :/

Dzięki elifit za odpowiedź :) czasem jak leży na plecach to się pręży i lekko wygina, ale ciężko mi ocenić, w przyszly weekend widzę się z kolezanką fizjoterapeutka od bobasow to mam nadzieję że wszystko sie wyjaśni :) na jednej ze stron wyczytałam ze do 3 miesiąca każde niemowlę ma lekko podwyższone napięcie, więc liczę że mój Lubo nie odbiega od normy :)

A tak z innej beczki mialabys jaki krem polecić przeciw odparzeniom? linomag i bepanten się u nas niestety nie sprawdza :/
Alantan plus sobie zobacz (w aptece)
Nivea tez ma fajny krem na odparzenia.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Alantan Plus zakupiony, jak narazie się sprawdza, dzięki creativo :)
Sudokrem używam na odparzenia, myślałam o czymś przeciwko - żeby zapobiec. Dzięki dziewczyny :)
A może masz złe pampersy i twój bobas ma na nie uczulenie czy jakos tak. Może je zmień. Ja stosuje dade z biedry i co najwyżej puder po każdej kąpieli i w ciągu dnia co 2-3 przewiniecie. I problemu brak.

reklama
No właśnie, pampersy oryginalne potrafią uczulac. Mojej córce po zmianie na tańsze pieluszki te zmiany zniknęły. Polecane są np te z Rossmanna ale to już każdy musi sam sprawdzić.

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry