reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Nonkatoja, na razie tylko tyle mowili ze zelazo dawac po pierwszym miesiacu i jeszcze czekac, jak nie zacznie schodzic to badania i jak cos to szpital. Polozna tez tak mowi, strasznie uczula na to zeby patrzec czy Szymon nie jest apatyczny, czy ciągle nie śpi.
2 stycznia mamy neonatologa, i wtedy dowiemy sie wiecej, zobaczymy co nam zleci doktorka. Z doswiaczenia wiem, bo chodzilam do niej z Olusia, tez miala dlugo zoltaczke (tyle ze od infekcji) na pewno bedziemy musieli zrobic badanie moczu i ewentualnie krwi, i wtedy neonatolog nas dalej pokieruje tam gdzie trzeba. Chcemy ominąć szpital, ale wiadomo, ze jak bedzie potrzeba to juz trudno :( wazniejsze jest zdrowie Szymusia.. no i zostaje jeszcze kwestia główki, tego usg. Modle się żeby wyszło lepiej niz to po porodzie

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@elifit 200g przez dwa tygodnie to wychodzi 400 g na miesiąc, wydaje mi się, że to niewiele zwłaszcza porównując z Waszymi maluszkami..nie do końca wiem w czym problem ale myślę, że małą pobolewa brzuszek bo wybudza się i trochę pręży przy pierdzeniu i kupkach i naprawdę dużo czasu mija zanim jej się odbije.. dzisiaj prawie cały czas wisi na cycu i przysypia w międzyczasie.. W środę kolejne ważenie więc zobaczymy ile tym razem przybrała.

@noemi87 niech Ci lekarz powie czy jest ok, bo mi zawsze bylo smutno czytajac jaka wage maja dzieciaki dziewczyn, a moja kruszyna urodzona w terminie niecale 2300 g wazyla. A teraz wiem, ze po prostu jest dla mnie wyjatkowa i jeszcze bardziej przez ta wyjatkowosc zasluguje na moja milosc i opieke. Nie patrze juz na normy wagi i najwazniejsze na to ile musi zjadac noworodek, bo moja je o wiele mniej i polozne mowily, ze nigdy nie zje tyle co np. jej 4 kilowy rowiesnik, a normy sa dla wszystkich dzieci takie same. Dla mnie kazdy jej posilek to wielki sukces i kocham ja za kazda kropelke mleka, ktore je :) juz na dlugosc pajace sa dla niej na styk! Sukces!

@lenam77 wszystkiego najlepszego! :happy:
@xXxIzuLQaxXx u nas bardzo podobne problemy: przeziębienie i utrzymująca się żółtaczka. Ja się tak właśnie zastanawiam na ile ta żółtaczka ma związek z infekcją. Może ta żółtaczka związana z przeziębieniem? Ba ja mam wrażenie, że Balti już był mniej żółty, a zrobił się bardziej kiedy się rozchorował. W poniedziałek mój starszy idzie do przedszkola po raz pierwszy od 1,5 miesiąca. Strasznie się boję, żeby znów czegoś nie przywlókł, ale wiecznie go w domu trzymać nie mogę, bo on już świra dostaje, widzę jak bardzo potrzebuje rówieśników i wyjścia z domu.

reklama
Do góry