reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

cześć dziewczyny o wczesnym poranku :) ja wczoraj w końcu powiedziałam swojemu J, że jestem w ciąży. Kupiłam pudełeczko i włożyłam do niego niedrapki, kartkę i test...ale był szok i MEGA radość :) musiałam mu powiedzieć, bo już ciężko było mnie to ukrywać, szczególnie, że bardzo mnie brzuch boli i dzieciaki po mnie non-stop skaczą, poza tym mam takie jazdy emocjonalne...a chłop ciągle myślał, że jestem przed okresem lub w trakcie i tym sobie to tłumaczył :)

p.s. byłam wczoraj w smyku, bo chciałam moim chłopakom trochę ciuchów pokupować z uwagi na przeceny i tak sobie na chwilę poszłam w dział niemowlęcy...normalnie wszystko bym wykupiła...instynktownie poszłam na dział chłopięcy...potem się ocknęłam, że możemy tym razem (jak wszystko pójdzie dobrze) będę mogła chodzić na dział "różowo-fioletowy" :) z resztą mój chłop wczoraj powiedział, że jak będzie chłopak to już mamy wszystko "technicznie" ogarnięte i będzie fajnie...choć dziewczynka też mu się marzy :D

p.p.s. co do ruchów to w pierwszej ciąży dość późno czułam tak w ok. 18 tygodnia a w drugiej "bulgotanie" w brzuchu czułam już 12/13 tydzień.

p.p.p.s. co do niewiedzy...ja nie wiedząc, że jestem w ciąży, byłam z dziewczynami w SPA i "browarowałyśmy" równo, fajki paliłyśmy...do tego wcześniej zapisałam się na fitness, chodziłam prawie codziennie na mega ciężkie zajęcia (z resztą jak wszystko będzie ok, to na pewno dalej będę chodzić, tylko na coś lajtowego, typu bieżnia, rowerek, basen) i jak Wam wspominałam mam mega migreny, więc ilość tabletek przeciwmigrenowych i przeciwbólowych to ja już nawet nie liczę...
Super wiadomości!!! Bardzo się cieszę że twój już wie. Masz to z głowy!
Ja też zapakowalam teścik dołożylam skarpetusie i bodziaki
1461905690-1d1mld.jpeg
.

Płakał i się śmiał, i po cichutku liczy wkoncu na corcie.
Ja się nie nastawiam.
Gdyż dziurę w dziurze trochę ciężko zrobić [emoji6][emoji6][emoji6][emoji6]

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wczoraj padłam jak dziecko :D pospałam w końcu porządnie bez żadnych pobudek w środku nocy.

Czasem jak wydmuchuje nos to widzę krew, ale nie że leci, tylko takie jakby kawałeczki, strupki czy coś. Ale to chyba o niczym nie świadczy, co?
Spokojnie, miałam to samo. Naczynia krwionośne się rozszerzają są bardziej wrażliwe i ukrwione.u mnie tak było w dwóch poprzednich ciazach z chłopakami i teraz też to mam. Czasami nawet smarkalam krwią we wcześniejszych . Przeważnie rano po wstaniu.

Super wiadomości!!! Bardzo się cieszę że twój już wie. Masz to z głowy!
Ja też zapakowalam teścik dołożylam skarpetusie i bodziaki.

Gdyż dziurę w dziurze trochę ciężko zrobić [emoji6][emoji6][emoji6][emoji6]

cudny pomysł :) no właśnie z tą dziurą to ja nie wiem :D mój wczoraj walnął "pewnie będzie znowu chłopak" :)

cudny pomysł :) no właśnie z tą dziurą to ja nie wiem :D mój wczoraj walnął "pewnie będzie znowu chłopak" :)
A mój po cichu liczy na corcie. Oj ale ja to czarno widzę [emoji23][emoji23][emoji23]. Stawiam na syna!
Matko a jak by były bliźniaki [emoji43][emoji43][emoji43] dwóch chłopaków.
OMG!!!!!

A mój po cichu liczy na corcie. Oj ale ja to czarno widzę [emoji23][emoji23][emoji23]. Stawiam na syna!
Matko a jak by były bliźniaki [emoji43][emoji43][emoji43] dwóch chłopaków.
OMG!!!!!

łooooooo matko [emoji43] u nas w rodzinie nie ma bliźniaków, więc mam nadzieję, że będzie jedno :D ja to pod skórą czuję, że będzie kolejny siusiak :D

łooooooo matko [emoji43] u nas w rodzinie nie ma bliźniaków, więc mam nadzieję, że będzie jedno :D ja to pod skórą czuję, że będzie kolejny siusiak :D
U mnie ciąża taka sama jak wcześniejsze tylko różni się tym że od Wczoraj zaliczyłam pierwsze ciążowe w życiu mdłości i pierwszego ciążowego pawia na wieczór. Dziś też mnie muli ale znosnie. A tak pozatym to czuję się tak samo jak w tamtych.
Nie nastawiam się. Siusiaki są fajne [emoji6][emoji6] i wiem już elegancko jak je obsługiwać [emoji23][emoji23][emoji23]. Więc tyle dobrze ze wszystko obeznane i bez stresu.

Co do bliźniaków [emoji43] moja mama jest z bliźniat.[emoji44]. Ona i brat. ( brat niestety zmarł jakoś w 7 miesiącu życia - zapalenie płuc chyba) u teścia w rodzinie też są [emoji27], parka chłopaków ( bracia teścia)
Strach się bać [emoji23][emoji23]

Dzień dobry,

Pisałyście o ruchach, w pierwszej ciąży ok 18 tyg, w drugiej ok 15 już. Teraz czuję ale nie ruchy tylko gazy, a ponieważ jestem po dwóch cc, to czuję je mocniej niż przed porodami.
Którś tak ma też? Czasami mi potrafi gulka wyskoczyć po którejś stornie brzucha i się zastanawiam co to... pewnie gazy.

Dzień dobry,

Pisałyście o ruchach, w pierwszej ciąży ok 18 tyg, w drugiej ok 15 już. Teraz czuję ale nie ruchy tylko gazy, a ponieważ jestem po dwóch cc, to czuję je mocniej niż przed porodami.
Którś tak ma też? Czasami mi potrafi gulka wyskoczyć po którejś stornie brzucha i się zastanawiam co to... pewnie gazy.
Ja dokładnie też tak mam.normalnie czuje jak z jednej strony przemieszcza się na drugą - BĄK.
Też mam takie gazy i też bardziej odczuwam je po cc.

Dzień dobry w piątek :-)
Elifit ja tak mam, dziś miałam zdjęcie zrobić ale jak wstałam po tel to się przewinęło... wyskoczyła mi bulwa wielkości grapefruita po prawej str obok pępka... moj się ze mnie śmiał żebym ciśnienie spuscila :-)

reklama
Dzień dobry :happy:

Zadora super, że mąż się ucieszył z ciąży. Na pewno Ci ulżyło teraz.

agnesis takie lekkie krwawienie z nosa, podobnie jak katar może być jednym z objawów ciąży. Ja takie małe skrzepy i katar miałam na początku tej ciąży, bo z synkiem nie. To przez to, że wszystkie śluzówki są trochę napuchnięte i bardziej wrażliwe. Czytałam o tym. To normalne.

joshi, Zadora a ja sobie wmawiam, że tym razem czuję, że będzie dziewczynka. Na początku tak czułam, a teraz to już sama nie wiem. Bardzo marzy mi się córcia, a ponieważ to będzie nasze ostatnie dziecko, to moja ostatnia szansa.

elifit ja tak miałam jakiś czas temu, że mi po jednej stronie brzucha wyskoczyła taka gula. Też myślę, że to były gazy w jelitach, które się przemieściły już trochę.

Do góry