dlatego ja Bogu dziekuje, ze moja szwagierka ma faceta, ktory stanowczo odmowil dziecka z nia...niektorzy ludzie nie powinni miec dzieci...Ty zachowalas klase....ona nie...tylko Twojej mamy w tym zal, bo znow bedzie wykorzystywana przez niaMam newsa.
Moja siostra zadzwoniła i oznajmila że jest w ciąży, rodzi w czerwcu. 35 lat, we wrześniu ślub, pierwszy syn z innego związku. Pogratulowałam jej....
Tylko..
Jak ja powiedziałam jej o mojej ciąży to w furię wpadła i zaczęła wyzywać mnie przez telefon od nieodpowiedzialnych idiotek.
Że nie mam własnego domu, praca mało opłacalna i powinnam karierę robić zamiast dzieciaki mnożyć i że ma nadzieję że nie jestem w ciąży tylko sobie żartuje....
Wiecie jak ja płakałam, jak było mi przykro?
A ona? Mieszka w UK, jej mąż ledwo pracę ciągnie, wynajmuje mieszkanie, ona pracę ma na pół etatu i rzada by wszyscy jej gratulowali.
Ja nie byłam taka chamska jak ona, pogratulowałam jej, nawet powiedziałam jej, że się cieszę....
Ale przykro mi że ona tak mnie wyzwala w kwietniu. Rodzice oczywiście po jej stronie, ale trochę niezadowoleni ze córka już tak często nie będzie do nich przyjeżdżać.
Oczywiście w czerwcu siostra będzie kazała matce przylecieć dzieciakiem się zajmować bo ona znów będzie sfrustrowaną mamuśka po porodzie....
Teraz to się zacznie....
reklama
aneta_ck
Fanka BB :)
Znowu udalo mi sie nadrobic.
Jeśli chodzi o odstawienie magnezu to o to pytalam lekarza we wtorek. Mam jeszcze brac tydz i odstawic moge. Już mam dosc tych tabletek. Boli mnie od nich żołądek. Dwie femibionu cztery magnezu i dwie żelaza i wystarczy.
Wracajac do tego znieczulenia. Ja nikogo nie zniechecam. Moje dwie kolezanki rodziły ze zni3czuleniem i było bez problemu. Warto jednak sobie uswiadomic ze istnieje druga strona medalu. Nie wszyscy dobrze na niego reaguja i pewien procent kobiet albo konczy cc albo właśnie proznociagiem albo kleszczami wyciagaja dziecko. Nie wczytywalam sie jako to procent itd ale slyszalam tą teorie przed moim porodem a potem tylko sie potwierdzilo. Zreszta w moim szpitalu po podaniu znieczulenia nie mozna juz wstawac trzeba lezec a to tez wydluza całą akcje. Ja bardzo chciałam w wannie siedzieć przy skurczach bo jest taka możliwość ale niestety położne sie nie zgodziły. Pare godz wcześniej odeszly mi wody plodowe i nie mozna wtedy w wannie siedzieć. Nie wiem dlaczego nie pytalam wtedy.
Jejku jutro z synem jade do okulisty. Cholera on nienawidzi tego miejsca. Dostaje tam malpiego rozumu i daje taki popis ze szok. No ale wyjścia nie mam. Maz nie dostanie wolnego dwa razy. Juz i tak dobrze ze na szpital we wtorek dostał. Mam nadzieje ze nie urodze po drodze bo mam kawalek do tej doktorki a musze jechac autobusem.
Jeśli chodzi o odstawienie magnezu to o to pytalam lekarza we wtorek. Mam jeszcze brac tydz i odstawic moge. Już mam dosc tych tabletek. Boli mnie od nich żołądek. Dwie femibionu cztery magnezu i dwie żelaza i wystarczy.
Wracajac do tego znieczulenia. Ja nikogo nie zniechecam. Moje dwie kolezanki rodziły ze zni3czuleniem i było bez problemu. Warto jednak sobie uswiadomic ze istnieje druga strona medalu. Nie wszyscy dobrze na niego reaguja i pewien procent kobiet albo konczy cc albo właśnie proznociagiem albo kleszczami wyciagaja dziecko. Nie wczytywalam sie jako to procent itd ale slyszalam tą teorie przed moim porodem a potem tylko sie potwierdzilo. Zreszta w moim szpitalu po podaniu znieczulenia nie mozna juz wstawac trzeba lezec a to tez wydluza całą akcje. Ja bardzo chciałam w wannie siedzieć przy skurczach bo jest taka możliwość ale niestety położne sie nie zgodziły. Pare godz wcześniej odeszly mi wody plodowe i nie mozna wtedy w wannie siedzieć. Nie wiem dlaczego nie pytalam wtedy.
Jejku jutro z synem jade do okulisty. Cholera on nienawidzi tego miejsca. Dostaje tam malpiego rozumu i daje taki popis ze szok. No ale wyjścia nie mam. Maz nie dostanie wolnego dwa razy. Juz i tak dobrze ze na szpital we wtorek dostał. Mam nadzieje ze nie urodze po drodze bo mam kawalek do tej doktorki a musze jechac autobusem.
Wierze ze bylo ci przykro.Mam newsa.
Moja siostra zadzwoniła i oznajmila że jest w ciąży, rodzi w czerwcu. 35 lat, we wrześniu ślub, pierwszy syn z innego związku. Pogratulowałam jej....
Tylko..
Jak ja powiedziałam jej o mojej ciąży to w furię wpadła i zaczęła wyzywać mnie przez telefon od nieodpowiedzialnych idiotek.
Że nie mam własnego domu, praca mało opłacalna i powinnam karierę robić zamiast dzieciaki mnożyć i że ma nadzieję że nie jestem w ciąży tylko sobie żartuje....
Wiecie jak ja płakałam, jak było mi przykro?
A ona? Mieszka w UK, jej mąż ledwo pracę ciągnie, wynajmuje mieszkanie, ona pracę ma na pół etatu i rzada by wszyscy jej gratulowali.
Ja nie byłam taka chamska jak ona, pogratulowałam jej, nawet powiedziałam jej, że się cieszę....
Ale przykro mi że ona tak mnie wyzwala w kwietniu. Rodzice oczywiście po jej stronie, ale trochę niezadowoleni ze córka już tak często nie będzie do nich przyjeżdżać.
Oczywiście w czerwcu siostra będzie kazała matce przylecieć dzieciakiem się zajmować bo ona znów będzie sfrustrowaną mamuśka po porodzie....
Teraz to się zacznie....
Siostra chyba egoistka.
Nie zawracaj sobie teraz glowy .sxk9da twoich nerwow.
Skup sie na sobie. Twojej rodzince I przedewszystkim malenstwu które nosisz pod sercem.[emoji9]
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
aneta_ck
http://m.ebay.de/itm/Baby-Badewanne...Babybadewanne-86cm-Z-/111494497746?nav=SEARCH
Ja juz stelaż mam bo mialam przy synku taka tylko mi pękła wiec domowilam sobie. Bez tego wkladu bo mi lepiej jak trzymam dzidziusia.
Lola Lolitta
Dzięki dziewczyny!!! :*
A właśnie ja też myślę o stelarzu...
Bo na kolanach ciężko dziecko kąpać, niby mam Brodzik i tam ustawiamy wanienkę, ale przy kolejnej CC (oby jej nie było) znów będzie problem by się podnieść z noworodkiem z klęczka.
Ojjjj boli.
Bo na kolanach ciężko dziecko kąpać, niby mam Brodzik i tam ustawiamy wanienkę, ale przy kolejnej CC (oby jej nie było) znów będzie problem by się podnieść z noworodkiem z klęczka.
Ojjjj boli.
tez mysle o tym stelazu, ale sama nie wiemDzięki dziewczyny!!! :*
Ojjjj boli.
elifit
Moderatorka
To najwyżej kupicie po porodzie i kurier dostarczy.tez mysle o tym stelazu, ale sama nie wiem
Antiope
Ufff. Od kilku dni próbuję Was nadrobić, ale co doczytam kilka stron, to Wy naprodukujecie 2 razy tyle, a ja potem nie mam czasu czytać. No ale wreszcie się udało. Nie przeczytałam zbyt dokładnie, bo ie dałam rady, dlatego wybaczcie jeśli przeoczyłam jakiś ważny wątek i komuś nie odpowiedziałam.
Ja jak się urodziłam byłam łysa i ponoć długo mi to zostało. Natomiast mój synek urodził się mega kudłaty (miałam zgagę jakby ktoś pytał). Potem te włoski zaczęły się mu wycierać i wyglądał jak stary łysiejący facet.No ja też byłam dłuuuuugo łysa. Mój M tez. Dlatego nie spodziewamy się specjalnie włochatego syna
Gruszka jest poza tym mniej higieniczna. Może się zdarzyć, że to co tam wciągniesz zostanie po wieki wieków. Ja przy starszym używałam fridy, bo jakoś mnie ten odkurzacz przerażał, że za mocno dziecku te smary ciągnie. Ale niestety filtr fridy może zatrzymuje sam katar, ale drobnoustroje już nie koniecznie i jak się ją stosuje, to można być niemal pewnym, że się człowiek od dziecka zarazi. Zastanawiam się jeszcze, czy teraz z tym odkurzaczem nie spróbować.Teraz juz nie [emoji14] teraz tylko frida sie wyciaga haha
Zartuje tak na serio to chodzi chyba o to, ze frida czy katarek sa dokladniejsze od gruszki ja kupilam z canpolu jak sie nie sprawdzi to pewnie kupie zwykla gruszke
O fuj! Obrzydliwe!Spokojnie, to jest odpowiednio zabezpieczone... podobno ale ja z kolei mam przed oczyma obraz żony kuzyna, która swojej córce przykładała do noska... swoje usta. Dosłownie zasysała jej gluty swoją buzią i później z języka chusteczką je wycierała. Bleeee! Czegoś takiego sobie nie wyobrażam, powiem szczerze.
No mój też tego nie lubił.O boshe bleeee ! Ludzie to maja jednak pomysly
Ja to mam przed oczami zawsze znajoma ktora swojemu synkowi wysysala glutki z nosa frida a on sie darl za kazdym razem w nieboglosy nie wiem dlaczego ...czy sam proces go przerazal czy jak ?
Spokojnie możesz stosować korę dębu, bo może nie była przebadana laboratoryjnie, ale wiele ciężarnych ją stosuje i jest ok. Myślę jednak, że jak Cię nie boli i nie piecze, to nic nie musisz robić, bo to znaczy, że nie ma stanu zapalnego.Jak mnie draznią moi rodzice tak z rodzicami W. Nie ma problemu. Najintymniejsze pytania to takie w stylu w ktorym szpitalu rodze i czy maluch mocno kopie wozek kupili sami ( po konsultacji z nami) jakies 4 miesiace temu i jeszcze dzwoni co jakis czas pytac czy nie przyjsc posprzatac mila kobita cale szczescie
Babeczki, a mam pytanie... dopadly mnie chyba hemoroidy... nie boli, nie piecze, nie leci krew, ale czuje takie bąbelki tam gdzie ich nie powinno byc. Pisalyscie kiedys ze na to wyciąg z kory dębu się robi i nasiadówki i przemywanie tym, ale na opakowaniu napisane, ze nie przebadane na kobietach w ciazy wiec lepiej nie stosowac....;/ co z tym teraz zrobic?
Plan porodu to oficjalny dokument. Teoretycznie jak składasz w szpitalu plan porodu, to oni mają obowiązek go przyjąć, a kiedy go przyjmują, to oznacza, że mają przestrzegać. Nie wiem jak jest w innych szpitalach, ale u mnie bardzo przestrzegali planu; być może to zasługa mojej położnej.Grama, fajne to Ale czy uznawane w każdym szpitalu? W sensie czy rzeczywiście lekarze biorą pod uwagę nasze zapiski?
Nawet jeśli nie czyta, a w trakcie porodu Ci się coś nie spodoba, to możesz odesłać do jego lektury.Ja tam nie wierze, ze ktokolwiek to czyta no ale napisze...
Miałam w planie porodu, że nie chcę golenia, przyszłam ogolona, nikt się nie czepiał.Dziewczyny apropo planu porodu powiem Wam ciekawostkę..
Jeśli w planie porodu jest pytanie czy wyrażasz zgodę na golenie krocza, a jeśli planujesz mieć ogolone (nie ważne czy sama to zrobisz, mąż czy położna tuż przed porodem) musicie zaznaczyć, że tak.
"nie" zaznacza się np. przez względu kulturowe, religijne, albo jeśli po prostu nie macie życzenia być tam ogolone.
Jeśli zaznaczycie nie, a będziecie ogolone to będą się podobno czepiać...
Gratulacje!!! Oby malutka szybko rosła i zdrowo się rozwijała.Witam sie [emoji8] kochane my sie juz rozpakowalismy [emoji87][emoji85] wczoraj o 21.15 Polly przyszła na swiat. Moja infekcja ktora mialam wywolala skurcze i dla malej bylo lepiej sie urodzic jak być w brzuszku przez ta infekcje. Malutka cala zdrowa i silna! 2340g i 47cm dluga [emoji41][emoji16] urodzilam silami natury i muszę przyznać ze bylo spoko ale to opowiem gdzie indziej... w ogole to juz chyba powinnam w innym wątku byc.. bo już ze mnie żadna Grudniowa mama... Buziaki cioteczki
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
No, ja mam dokładnie to samo.No właśnie przypadek Olgi uświadomił mi, że jestem w czarnej du.... Jakby odpukac młody zechciałby teraz przyjść, to masakra....
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Nie, nie boliDziewczyny czy was też boli jak lekarz bada wam szyjke? Podczas seksu też na początku nie jest zbyt ekstra, czuje sie jak dziewica aż się boję jak ja ten porod przezyje.
Ona jest niepoważna! A Ty nie powinnaś jej pozwolić się tak ciągać. Powinnaś w pewnym momencie powiedzieć, że masz dość i wracasz i jak chce, to niech wraca z Tobą, a jak nie, to niech sama zostanie.no ja jak jade na zakupy to z Tomkiem to max dwa markety i do domu a tu maraton na pol miasta, ostatni raz...teraz leze plackiem nafaszerowana lekami
ChoreWidzialyscie ten artykuł
Link do: Norwegia chce zabijać bliźniaki
Straszne.
Nie pojechalabym tam aby usunąć jedno z moich a drugie zostawić. Dzieci to dar Boga. Moja Babcia mówi: Pan Bóg dał, pan Bóg pomoże.
Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
ja przy pierwszej ciąży myślałam, że będę chciała na kolanach, ale wyszedł ten taboret porodowy i myślę, że to było super. Grawitacja mi pomagała i poszło błyskiem.Tu tez mozna pogadac [emoji23] zdajesz nam relacje przecież, mamy Ciebie zamiast szkoly
A propo rodzenia, jaka pozycja jest waszym zdaniem najlepsza, tzn jakbyscie chcialy rodzic/jak rodzilyscie? Ja rodzilam obie corki w tej podobno nakgorszej pozycji na plecach. Przy pierwszej córce nie wiedziałam ze mozna inaczej, ale dobrze poszlo. Z druga córką chciałam rodzic inaczej, ale koniec koncow tak mi bylo najwygodniej i najmniej bolalo bo szybko szlo, nie mialam sily inaczej po prostu.. a teraz mysle o porodzie w wodzie gdzie bede kleczala ale nie wiem czy dam tak rade wiec to tylko takie pomysly
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja bym absolutnie z góry nie zakładała takiej opcji, bo każda medyczna ingerencja może pociągać za sobą kolejną (tak jak to było u Anetki). Spróbuj bez, a znieczulenie pozostaw sobie tylko jako opcję jak już naprawdę nie będziesz w stanie wytrzymać.Powiedzcie mi jeszcze... myślałyście nad znieczuleniem w czasie porodu sn? Położna mi ostatnio napomknęła o różnych możliwościach, ale wolałabym się skonsultować z doświadczonymi mamami najpierw
Współczuję. Ja jak roniłam, to w przedzabiegowej byłam sama, a potem wiadomo zabieg. Ale po zabiegu dali mnie na salę z kobietami z których jedna miała operowanego mięśniaka, a druga jakieś cysty.tak, to bylo 2,5 roku temu, wtedy nie bylo jeszcze tych przepisow, gdzie roniace maja byc w innych pokojach niz rodzace...ze mna lezala dziewczyna z blizniakami na podtrzymaniu a do niej przychodzily ciezarne kuzynki,kolezanki to straszne to byl oddzial ginekologii, gdzie drzwi obok juz byl polozniczy wiec slyszalam wszystko, widzialam te dzieci, jak je nosza owiniete w kocyki masakra jakas... slyszalam rodzace, placz dzieci, mi serce pekalo a tamte byly szczesliwe
obecnie jest tam inaczej, zrobili remont i polozniczy jest za gruba sciana i sa osobne pokoje dla tych, ktora ronia
Jak Maciuś, co powiedział okulista?[emoji254] Aha a dzisiaj trzymamy kciuki za Maciusia. Będzie oglądał go okulista. Oby oczka były zdrowe[emoji254]
Super, że maluszek ma jednak szanse. Oby się wszystko udało i maluszek przeżył, a potem wiódł w miarę normalne życie.Ja tez tarczycowa, ale mam subkliniczna postać czyli tylko tsh wariuje, a hormony w normie. Chociaz i tam biorę euthurox pn-pt 75 weekendy 50
Wyniki mi w ciąży zwariowały obskoczyly do 4 cos koło 15 tc, wcześniej wszystko było ok.
Moja koleżanka z treningów wróciła! Zostawiła swojego małego ssaka w brzuszku jeszcze i ma nadzieje, ze dotrwają do konca [emoji4] jeśli im sie uda to młody bedzie miał 3 operacje w tym jedna od razu po porodzie. Ma ok. 60% szans na przeżycie, tylko niestety przez całe życie bedzie tykająca bomba....
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Zdecydowanie to obgadaj i poważnie się zastanów.Witamy ponownie
Dokładnie. Dlatego ja nie mam co marzyć o córce. Od strony mojego M same chłopaki!
O kurcze. A ja tak na pewniaka szłam na znieczulenie, a tu widzę, że większość z Was planuje iść na żywca. Zasiałyście niepewność. Muszę to obgadać z położną....
Ja już mam takie dwie: amarantową i niebieską. Muszę przyznać, że naprawdę ładnie się w nich wygląda.A zapomniałam Wam napisać,że super koszule sobie kupiłam do karmienia. Mega wygodna, ładnie i uroczo leży i po prostu fajnie się w niej czuje. Firma Italian Fashion, chyba dostępna wszędzie a szczególnie na allegro
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
O kurcze, to się nie mieli czego czepić...Nie podobało im się w banku, że szef się pomylił i wypłacił mi pensje z taką samą nazwą prez trzy miesiące: wynagrodzenie za miesiąc czerwiec.
I było, że pensji nie dostaję bo z opóźnieniem jest czy co innego.
Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
majka23x
Na pewno!moj mial dwa tygodnie temu glowke w dol i chyba ma nadal, bo tak go czuje