reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Słuchajcie, wszystkie mi się dzisiaj snilyscie!

Miałam sen, że u mnie w domu zajęcia i konkurs rodzenia. Prowadziła go elifit.
Siedzialysmy w kręgu.
Elifit wywoływała każda z nas po kolei na środek i każda rodziła siłami natury. Włączany był stoper, która w najkrótszym czasie urodzi wygrywa wyprawkę dla dziecka.
Lux urodziła dwuch chłopców.
Bonusowa urodziła dziewczynkę, która od razu zaczęła biegać.
Czarownica urodziła córkę z głową kota i każda z nas rozczulala się i zazdrością takiego dziecka.
Joshi urodziła dziewczynkę o ciemnej skórze.
Antiope miała trojaczki co trzymały się za ręce.
Lisiamama urodziła rudego chłopca z lokami.
Krasnal urodziła odrazu w rozku takim szarym.
Ja urodziłam 4 letniego syna....

Ale wybaczcie nie pamiętam kto wygrał...
Po wszystkim poszliśmy na drinka a nasze dzieci wzajemnie zmieniały sobie pieluchy..

Ja nie wiem skąd ten kosmos w mojej głowie...........
ej bez jaj, blizniat mi zyczysz? heheh, dziekuje, jedno mi starczy poki co :D

reklama
Lenam to rzeczywiście pospij z rogalem, weź ciepły prysznic przed snem, rozluźni trochę miesnie

Lux oj to jak się mocno pozarloscie to nieciekawie jest rzeczywiście....

Ja tam nie wiem jaki jest sex po sn, bo miałam CC i 6 tyg połogu. W 7 chyba spróbowaliśmy i było ok, oprócz strasznego bólu blizny, 6 miesięcy mnie bolało, ale śladu po CC juz nie ma. Tylko ogromne rozstępy po pierwszej ciąży długości i grubości małego palca.
juz sie pogodzilismy, ale dluuuuugo mu tlumaczylam o co mi chodzi

Mam sporo koleżanek po kilku porodach, znam mężów i żaden nie żałuje. Więcej - jeden mój kolega z liceum z fascynacją wręcz opowiadał mi na spotkaniu o porodach jego żony i jak miał okazję sam przyjąć młodszą córkę (w sensie w szpitalu ale na jego ręce). To są udane związki i na pewno niczego im nie brakuje. My też obie córki urdzilismy razem i mój niemąż nie wyobraża sobie teraz być w tej ważnej chwili oddzielnie. Sex jest super, po każdym porodzie lepszy. Ledwo wutrzymywaliśmy do końca połogu - po 1 porodzie rozpoczęliśmy współżycie po 4 tyg, po drugim po 6 tyg bo nacięcie było spore i dość długo bolało. Także jak widać udział w porodach nie miał wpływu na podejście mojego M do mnie jako kobiety. Z resztą przecież mąż nie musi Cię za rękę trzymać jak będziesz kupę po lewatywie robić [emoji6] plus w ostateczności umówcie się, że jakby poczuł się niepewnie to na finał wyjdzie i tyle. A w 1 okresie porodu przyda ci się pomoc. Wtedy najgorsze czego Twój mąż może doświadczyć to ze np będziesz wymiotować - niektóre kobiety tak mają jak się rozwierają.

dzieki. pocieszylo mnie to. zlapalam jakiegos dola. serio jakby mi ktos obiecal ze urodze w 2-3 godziny to bym sama poszla ale spodziewam sie tak 12...:(
Bo może dla niego to nowa sytuacja. Chłopy takie głupie są. Czegoś bardzo chcą a jak już to dostają to radocha mija. On też tego tak nie czuje jak Ty. Kopniakow, czkawki... On tego namacalnie nie doświadcza i nie potrafi sobie tego wyobrazić. Jak dziecko przyjdzie na świat to zrozumie, bo dotknie dziecko, zobaczy je itp. Tak działa większość mezczyzn
hehe nie zapomne jak kilka lat temu maz mojej kolezanki po kupnie calej wyprawki hurtem (doslownie. wydali 10 000 zl bo i wozek i meble i wszystko) zabral swoja zone i mnie na ciastko i wtedy w rozmowie tak sie wyrazil jakby wcale nie mial dziecka. dokladnie wam nie powtorze ale brzmialo to tak idiotycznie smiesznie ze smialismy sie we troje przez pol godziny. a ten maz byl baaardzo zaangazowany w ciaze!:))))
No to u mnie jest identycznie jedynie jak mu powiem to dotknie brzuch i dalej to ja robię śniadania kolacje itd w niczym nie pomoże no jedynie zakupy nosi. A jak mówię że wyprawkę Trzeba zrobić łóżeczko wyremontować to na wszystko jest dużo czasu :-/ chciałam poród rodzinny ale on nie zbyt zadowolony i pytał a po co ja? dziewczyny mnie pocieszaly że po porodzie zakocha się w dziecku i będzie lepiej no zobaczymy :-) widocznie taki typ faceta :-)
Rita, a masz kogos innego do porodu? bo ja zwyczajnie nie mam. moja mama to panikara, siostry nie mam, takiej bliskiej zaufanej przyjaciolki tez nie mam na miejscu w moim miescie. jakbym miala alternatywe to bym meza nie namawiala. Ja ci radze wez kogos bliskiego nawet nie to zeby na sali byl ale do lazienki cie ktos zaprowadzi chociaz.
Lola idz do psychiatry razm z Krasnalem bo te Wasze sny to maaaaasakra :D
Freudowskie te sny!:))) ten Loli mi sie podobal. az zaluje ze nie rodzilam z wami na wyscigi!:)))

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Wydaje mi się, że to ja go napinam, napinam mięśnie przez sen i nagle się budzę. Może dziecko kopie i napinam się bezwiednie. Muszę to kontrolować i obserwować. Zgłupiałam.
spokojnie macica trenuje. Mi mówią do 15 na dobę jest dopuszczalne. ja po kilka razy budzę się z twardym brzuchem do tego mnie to boli. Wystarczy że przytrzymam rękę na brzuchu i twardnieje., tak samo pasy w samochodzie, koc gdy docisnę, czasem co kilka minut. Dzieci muszę odsuwać od brzucha, no masakra, nic go nie może na dłużej dotykać.Nie mogę normalnie spać na boku bo jak brzuch dotyka materaca to też twardnieje i boli, podłożyłam już 2 kołdry i koc, żeby było miękko i jest trochę lepiej. Tylko u mnie z lekami tak się dzieje i dlatego jest to ciąża wysokiego ryzyka.

Ostatnia edycja:
reklama
Mam to samo, nie da się dodać nic do koszyka. Chyba się więcej mam skrzyknęło na promocję :) Ja uskutecznię zakupy wieczorkiem i mam nadzieję, że jeszcze coś zostanie... ale ceny sa naprawdę przyzwoite. Ja akurat lubię rzeczy ze smyka.

A mi sie wlasnie udało zamówić... Chyba za 5 razem juz sobie nawet pomyslałam, ze jak sie teraz nie uda to odpuszczam... Ale ceny rzeczywiście super. Zamówiłam spodenki, sweterek pleciony granatowy ocieplony futerkiem i pajacyk batmana [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry