reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Wiecie co mi się ostatnio przydarzyło w lidlu? Stoję w długiej kolejce i nagle mówią że będzie otwarta kasa, byłam na końcu więc najłatwiej było mi wózkiem obrócić i podjechać to cisne niespiesznie aczkolwiek miejsca innym nie robię. Oczywiście próbują mnie wyprzedzić z prawej lewej ale cóż nie da się bo wózek duży i ja też :D docieram do mety, jestem pierwsza, wyciągam zakupy, nagle podchodzi babka i pyta czy ja przepuszcze bo ona ma tylko trzy rzeczy a ja aż tyle... Kopara mi opadla.. Co tam przepuszczanie w ciąży jak idzie się jeszcze przed ciężarna wcisnąć... Nieźle..

Jedyna osoba która chciała mnie w kasie przepuścić była mama z noworodkiem w wózku, dwu tygodniowym Oczywiście powiedziałam że ma się nie wyglupiac to ja powinnam ja puścić.. A tak to reszta nic nigdy zero reakcji Nie wiem nie widzą, nie chcą widzieć czy ich to nie obchodzi?

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
nie chca widziec :( mam to samo, patrza sie na brzuch, ale nie wpuszcza

no wiesz jaki jest szal z tym 500+, kazdy mysli, ze ludzie sobie robia trzecie/czwarte, piate dziecko bo bedzie 500+, obrazajac tych ludzi przy okazji :(
Ja wiem, ze takie przypadki sa przyklad mam niedaleko w otoczeniu ale kurcze jak ktos sie zajmuje dziecmi jak nalezy to dlaczego nie moze dostac pomocy od panstwa ? Bo to zle z boku wyglada ? Sa ludzie ktorzy dla dzieci by wszystko zrobili mimo, ze sie nie przelewa to dzieci sa czyste zadbane itd a drugi co dostaje 500plus mysli tylko o tym, ze teraz bedzie mial dla siebie te pieniadze a dzieci dalej zaniedbane chodza....

I wypłacają nie co miesiąc, ale od zwolnenia do zwolnienia. Jak mam zwolnienie teraz do 12.10 to dostane za okres od ostatniego przelewu czyli 25.09-12.10. Tak to mieszają, że nawet jakbym chciała to się nie połapie ile powinnam dostać [emoji19]

a8doqqmz725nh9h0.png
ja wiem, ze oni za dany okres wyplacaja i za groma babo nie dojdziesz czy dobra sume dostalas

Ja wiem, ze takie przypadki sa przyklad mam niedaleko w otoczeniu ale kurcze jak ktos sie zajmuje dziecmi jak nalezy to dlaczego nie moze dostac pomocy od panstwa ? Bo to zle z boku wyglada ? Sa ludzie ktorzy dla dzieci by wszystko zrobili mimo, ze sie nie przelewa to dzieci sa czyste zadbane itd a drugi co dostaje 500plus mysli tylko o tym, ze teraz bedzie mial dla siebie te pieniadze a dzieci dalej zaniedbane chodza....
przyklad? we wsi moich rodzicow piatka dzieci, na caluska piatke maja 500+ a on pracuje i ona dojezdza gdzies 30 km do pracy rowerem i wraca jak juz sie ciemno robi... mozna? mozna!

reklama
ja wiem, ze oni za dany okres wyplacaja i za groma babo nie dojdziesz czy dobra sume dostalas

No u mnie to jeszcze bardziej zakręcone, bo na umowe zlecenie podobno nie można wg państwa zarabiać więcej niż ileśtam, ja tą kwotę przekraczam i mimo, ze mam placone skladki od calej kwoty to i tak oni mowią, że wg. Prawa ja nie mogę tyle zarabiać i koniec i wypłacają mi mniej niż zarabiam normalnie. Z dobre 20 tys jestem w plecy przez to chore prawo! Ale składki oczywiście od pełnej kwoty życzą sobie żeby odprowadzać!

a8doqqmz725nh9h0.png

Do góry