reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

dziewczyny, byłam dziś na teście glukozy ,wytrzymałam pół godziny i wszystko zwymiotowałam:/
potem w drodze do domu wymiotowałam jeszcze 2 razy:/

łeb mi pęka, no jakaś tragedia, przespałam się, zjadłam teraz suchą bułkę i czuję, że polecę do kibla jeszcze raz:/
Miała tak któraś????

glukozę wypiłam z sokiem z cytryny, muszę powtórzyć to badanie, a co będzie jak znów wszystko zwrócę? To się powtarza do skutku??

Mnie w tej ciąży totalnie odrzuciło od słodyczy, a po tej glukozie myślałam, ze zejdę:/

reklama
Wiesz co, obcych to ja też nie za bardzo, ale mój D, moja mama, czy teściowa to jak najbardziej.

Ale zachodu z tym materacem. Mnie by się nie chciało, kupiłabym nowy. :-p
My też jakoś słabo w tych sprawach, jak jest co tydzień, to dobrze. Od trzech dni planujemy, ale albo jedno, albo drugie zasypia wcześniej, bo padnięte. A mnie teraz jeszcze ten kręgosłup boli, więc też ciężko. Ech...

O dziwo apetytu dużego jakoś nie mam. najgorzej było na początku, a teraz zjem troszkę i już mi się cofa, albo żołądek boli, bo ściśnięty.
no tesciowa mi nie pomoze, ale moja mama chyba tak, przynajmniej taka mam nadzieje ;)

dziewczyny, byłam dziś na teście glukozy ,wytrzymałam pół godziny i wszystko zwymiotowałam:/

łeb mi pęka, no jakaś tragedia, przespałam się, zjadłam teraz suchą bułkę i czuję, że polecę do kibla jeszcze raz:/
Miała tak któraś????

glukozę wypiłam z sokiem z cytryny, muszę powtórzyć to badanie, a co będzie jak znów wszystko zwrócę? To się powtarza do skutku??

Mnie w tej ciąży totalnie odrzuciło od słodyczy, a po tej glukozie myślałam, ze zejdę:/
o kurcze mi nic nie bylo po wypiciu tego, wspolczuje Ci :(

Dziewczyny a robicie wszystko w domku np mycie okien?? Kurczę w kuchni mialam tak brudne okno ze juz patrzeć nie Szlo.. A ja nadgorliwa i je umylam.. Po chwili zaczął mi sie napinać brzuch i bolec.. Polozylam sie i po chwili minelo i nawet maly zaczął sie ruszać.. To sie uspokoilam ale chyba nie powinno sie takich rzeczy robic? Niby mam tesciowa naprzeciwko ale jakos nie chce mi sie jej prosić a ona widzi w jakim stanie jestem a sama mi nie zaproponuje ze cos pomoże.. A o firankach nie wspomnę, siwe i brudne :( prane przed świętami w marcu..

Co o tym myślicie??

An_ulka niestety do skutku. Współczuję ci.

Mnie też to niedługo czeka :(

cb7wugpju04jz4q8.png

Miała tak któraś????

Ja tak miałam... Do tego serducho mi waliło strasznie. Powtórzyłam na drugi dzien, ale zabrałam ze sobą męża na wszelki wypadek, bo po pierwszej czułam sie fatalnie, a musiałam przez poł Warszawy sama samochodem wracać... Na drugi dzien sie śmiałam, ze maz dopilnował żebym juz nie zwymiotowała przed czasem, ale tylko wybiły 2 h, pobrali mi krew i od razu wszystko co zostało zwymiotowałam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a robicie wszystko w domku np mycie okien?? Kurczę w kuchni mialam tak brudne okno ze juz patrzeć nie Szlo.. A ja nadgorliwa i je umylam.. Po chwili zaczął mi sie napinać brzuch i bolec.. Polozylam sie i po chwili minelo i nawet maly zaczął sie ruszać.. To sie uspokoilam ale chyba nie powinno sie takich rzeczy robic? Niby mam tesciowa naprzeciwko ale jakos nie chce mi sie jej prosić a ona widzi w jakim stanie jestem a sama mi nie zaproponuje ze cos pomoże.. A o firankach nie wspomnę, siwe i brudne :( prane przed świętami w marcu..

Co o tym myślicie??

Ja nie mogłam znieść widoku moich okien. Próbowałam się zmusić. Wygrało ich mycie! Starałam się tylko odpoczywać sobie po kazdym okienku. I poszło :)
Pewnie każda z nas czuje, gdzie ma swój limit na wygibasy ze ścierkami. Grunt żeby nie przegiąc.

Anulka współczuję:( chyba 3 podejscia sie robi do tgeo badania? Nie weim tak slyszalam ale ze nigdy nie robilam go w Polsce to nie jestem pewna. Dlaczego oni tak męczą tą glukoza rozpuszczana jak w innych panstwach mozna zrobic to po ludzku to ja nie wiem.

Madzia mi akurat okna myla w tej ciazy mama a w poprzedniej tesciowa. Teraz poczekaja az do grudnia kit z nimi. Jak urodze to umyje. Moze daj sobie spokoj z nimi albo popros o pomoc

reklama
Ja nie mogłam znieść widoku moich okien. Próbowałam się zmusić. Wygrało ich mycie! Starałam się tylko odpoczywać sobie po kazdym okienku. I poszło :)
Pewnie każda z nas czuje, gdzie ma swój limit na wygibasy ze ścierkami. Grunt żeby nie przegiąc.

U mnie maz sam sie zgłosił do mycia okien [emoji4] wyczyścił tez wszystkie kaloryfery i umył lodówkę [emoji4][emoji4][emoji4][emoji177]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry